کارآفرین خرمشهری اعلام کرد
راه اندازی كارگاه شيريني پزي با سرمایه اندک
يكي از محصولاتي كه در خرمشهر از طريق فرآوري خرما توليد مي شود، كلوچه خرمايي است.
توليد كلوچه خرمايي در بسياري از خانهاي خرمشهر توسط بانوان صورت مي گيرد. قدمت توليد كلوچه خرمايي اگرچه به 40 سال قبل برمي گردد اما در سالهاي اخير توليد آن بويژه در كارگاههاي خانگي روند رو به رشدي داشته است.
خانم نعيمه مرئي به همراه همسرش، حدود دوسال است كه مشغول توليد كلوچه خرمايي در منزل هستند. او مي گويد: «توليد كلوچه خرمايي با توجه به فراواني خرما در خرمشهر و مشكلاتي كه براي فروش آن وجود دارد و نيز استقبال مردم از كلوچهها، در سالهاي اخير افزايش قابل توجهي داشته است. اين در حالي است كه توليد خرما در خرمشهر بعد از جنگ بسيار كاهش يافته است. توليد كلوچه خرمايي را بانوان خرمشهري از نسل هاي گذشته آموختهاند. براي توليد كلوچه خرمايي علاوه بر خرما نيازمند آرد، شكر و پودر مخمر هستيم».
خانم فخري ظهيري هم در كارگاه خانگي خود به كمك همسرش به شيريني پزي با استفاده از خرما مشغول است.
او خاطرنشان مي كند: «خانواده همسرم نخلستان دارند و خرماي من تامين است. آرزوي من اين است كه با گسترش كارگاه بتوان تعداد قابل توجهي از زنان سرپرست خانوار را مشغول به كار كنم. خانم هاي خانه دار بايد مشاغل خانگي را جدي بگيرند. مشاغل خانگي نياز به سرمايه اوليه زيادي ندارد و وقت زيادي هم از آنها نمي گيرد و مي توانند وظايف خانهداريشان را ادا كنند.»
نان خرمايي در خرمشهر در فروشگاه هاي نان فانتزي به فروش مي رسد. علي هلالات كه فروشنده نان خرمايي است، مي گويد: «نان و كلوچه خرمايي فروش خوبي دارد و استقبال مردم از آن زياد است. نان خرمايي يكي از بهترين سوغاتي هاي خرمشهر است. خوشبختانه با سرمايه اي اندك، حدود 7 ميليون تومان، ميشود يك كارگاه شيريني پزي با تمام امكانات راهاندازي كرد.»
توليد سالانه 10 هزارتن كلوچه خرمايي
در حال حاضر در شهرستان خرمشهر به جز كارگاه هاي خانگي، 15 كارگاه حرفه اي توليد كلوچه خرمايي وجود دارد و 120 نفر در اين كارگاهها مشغول به كار هستند. در شهرستان خرمشهر سالانه بيش از 10 هزار تن كلوچه خرمايي توليد مي شود. همين قابليت موجب شده است كه خرمشهر به عنوان قطب توليد كلوچه خرمايي در كشور شناخته شود و مورد توجه قرار بگيرد. بسيج سازندگي با هدف گسترش فرهنگ فرآوري خرما و توليد محصولات خرماپايه و كمك به تحقق قابليت صادراتي براي محصولات خرما در خرمشهر، حمايت از كارگاه هاي فرآوري خرما را از طريق اعطاي تسهيلات در دستور كار قرار داده است. علاوه بر اين در شرايطي كه دريافت شناسه بهداشت براي كارگاه هاي كوچك و خانگي يكي از مشكلات و دغدغه هاي اصلي افراد دخيل در اين حوزه است، بسيج سازندگي با همكاري نهادهاي مسئول، تسهيل صدور شناسه بهداشت براي اين كارگاهها را به صورت جدي پيگيري مي كند.
خرما سرشار از انواع ويتامينها از جمله E،C،B،A است و داراي فلزات معدني مثل فسفر، كلسيم، آهن، يد و منيزيم است كه هر كدام از اين مواد در سلامتي انسان نقش بسزايي دارد. اين ميوه به خاطر داشتن منيزم، خاصيت ضد سرطاني دارد و براي تقويت شنوايي، بينايي، رفع درد كمر، مفاصل، سينه و ريه مفيد است.