فردا رایگیری میشود
تفاهم ۳ فراکسیون اصلی برای ابقای رئیس مجلس
سخنگوی فراکسیون مستقلان ولایی گفت: میان سه فراکسیون اصلی مجلس تفاهم شده است که کسی برای ریاست و نواب مجلس کاندیدای دیگری ندهد و همین سه نفر کنونی باشند.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در گفتوگو با فارس و در پاسخ به سؤالی درباره آخرین تحولات برنامه فراکسیون مستقلین ولایی مجلس برای انتخابات هیئت رئیسه گفت: طبق آخرین رایزنیها رئیس و نواب کنونی مجلس تثبیت شده هستند که این مورد حمایت فراکسیون مستقلین ولایی نیز هست.
وی ادامه داد: علاوه بر آقای لاریجانی که جهت ریاست مجلس از سوی سه فراکسیون تثبیت شده بود، تلاش ما این است و نتیجه هم قطعی شده که نواب هم تثبیت بشوند و به بحث بر روی 9 نفر بعدی برویم.
سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی اظهار داشت: تفاهم میان سه فراکسیون این است که کسی برای رئیس و نواب، کاندیدای دیگری ندهد و همین سه نفر کنونی باشند.
در عین حال محمدرضا بادامچی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس درباره آخرین وضعیت تصمیمگیریهای فراکسیونهای متبوعش در خصوص ترکیب هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بین سه فراکسیون یک تفاهمی صورت گرفته است اما حرف و حدیث در این زمینه وجود دارد.
افطار لاریجانی
برای ولایتیهای مجلس
اعضای فراکسیون ولایت مجلس دیروز میهمان سفره افطار علی لاریجانی رئیس مجلس بودند.
به گزارش فارس پیش از مراسم افطار و از ساعت 19:30 دقیقه نیز جلسه اعضای فراکسیون ولایت در خصوص انتخابات هیئت رئیسه برگزار و جمعبندی در این خصوص انجام شد.
گفته میشود در این نشست اعضای دو فراکسیون نمایندگان ولایی و مستقلان ولایی لیست مشترکی را برای هیئت رئیسه مشخص کردهاند.
نشست مشترک رؤسای
۳ فراکسیون سیاسی مجلس
با لاریجانی
حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان و عضو فراکسیون مستقلان ولایی مجلس نیز در گفتوگو با فارس اظهار داشت: روز دوشنبه آقایان کاظم جلالی رئیس فراکسیون مستقلان ولایی، محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید و حمیدرضا حاجیبابایی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با علی لاریجانی رئیس مجلس دیدار و گفتوگو کردند.
وی افزود: این دیدار برای ترکیب هیئت رئیسه مجلس و اجماع نظر پیرامون این مسئله صورت گرفت که رؤسای سه فراکسیون پیشنهاد دادند بر ریاست مجلس اجماع نظر شود و نهایتاً بر سر نواب رئیس به توافق برسند.
عضو فراکسیون مستقلان ولایی همچنین تصریح کرد: در نشست روز دوشنبه تأکید 3+3+3 یعنی از هر فراکسیون سه نفر در ترکیب هیئت رئیسه مطرح شد و اینکه از علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس حمایت شود نیز مباحثی مطرح شد.
در همین حال، اکبر رنجبرزاده، نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به جلسه امروز فراکسیونهای مستقلان و نمایندگان ولایی با رئیس مجلس گفت: در این جلسه مقرر شد تا بنده، محمدحسین فرهنگی، سیدامیرحسین قاضیزاده و غلامرضا کاتب از سوی فراکسیون ولایت (فراکسیونهای مستقلان ولایی و نمایندگان ولایی) برای دبیری هیئت رئیسه انتخاب شدیم.
وی افزود: از طرف فراکسیون امید نیز فریده اولاد قباد و محمدعلی وکیلی به عنوان افراد پیشنهادی برای دبیری هیئت رئیسه مجلس مشخص شدند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچنین رسول خضری، محمد قسیم عثمانی و بهروز نعمتی به عنوان افراد پیشنهادی برای کارپردازی هیئت رئیسه مشخص شدند.
رنجبرزاده خاطرنشان کرد: علاوه بر این حمیدرضا حاجی بابایی و هادی قوامی از سوی فراکسیون مستقلان ولایی و نمایندگان ولایی برای نایب رئیسی مجلس انتخاب شدند و فراکسیون امید نیز علی مطهری و مسعود پزشکیان را برای این جایگاه پیشنهاد کرده است.
دولت و برخی جریانات در انتخاب هیئت رئیسه دخالت میکنند
محمدعلی پورمختار نماینده بهار و کبودرآهنگ نیز در گفتوگویی با اشاره به تداوم رایزنیها جهت انتخابات هیئت رئیسه مجلس، گفت: دخالتهایی را از سوی دولت و برخی جناحهای سیاسی در ترکیب گزینههای پیشنهادی فراکسیونها شاهد بودهایم.
وی ادامه داد: این دخالتها به صورت توصیه از سوی نهادها، احزاب و اشخاص گوناگون بوده است بدین صورت که از فراکسیونها میخواستند به ترتیب خاصی ترکیب فهرست خود را برای هیئت رئیسه تدوین کنند.
پورمختار علیرغم اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر اینکه بین سه فراکسیون برای ابقای هیئت رئیسه توافق شده است با تصریح بر اینکه برای نواب رئیس گزینههای دیگری مدنظر دارند، گفت: توافقی برای کلیت ترکیب هیئت رئیسه میان سه فراکسیون صورت نگرفته است.
وی با رد خبر توافق سه گزینه از سه فراکسیون برای منشیان و کارپردازان مجلس اظهار داشت: آخرین توافق ما کماکان همان ترکیب 6 به 6 است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فشارهای بیرونی به فراکسیونها در گزینههای پیشنهادی آنان برای هیئت رئیسه بیتأثیر نبوده است، گفت: دولت و جریانهای سیاسی تلاش میکنند نظر نهایی فراکسیونها را به سمت افراد خاصی برای هیئت رئیسه سوق دهند و از جمله ابزارهایی هم که در این مسیر بهکار گرفتهاند وعده و وعیدها درباره حوزههای انتخابی نمایندگان است که این مایه تأسف است چرا که نمایندگان مجلس نباید تحت تأثیر اینگونه فشارها قرار گیرند.