مدیرکل امور اداری وزارت آموزش و پرورش تشریح کرد
جزئیات بهکارگیری سرباز معلم
مدیرکل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش گفت: سیاست آموزش و پرورش برای جذب سربازمعلم در مناطق محروم کمترتوسعه یافته است یعنی در آن جایی که آموزش و پرورش امکان فرستادن نیروی رسمی را ندارد.
سیدحسن حسینی در خصوص جزئیات بهکارگیری سربازمعلمان در آموزش و پرورش به فارس گفت: هر سال نه تنها دستگاه آموزش و پرورش بلکه هر دستگاهی که بخواهد از خدمات سربازان وظیفه استفاده کند، با ستاد کل مکاتبه کرده و مجوز میگیرد.
حسینی ادامه داد: آموزش و پرورش بر اساس نیازی که دارد درخواست سهمیه کرده و مجوز میگیرد و این افراد به جای آنکه دو سال خدمت سربازی را در دستگاه نظامی باشند، برای آموزش و پرورش کار میکنند البته منهای دو ماهی که باید آموزش نظامی ببینند.
وی توضیح داد: سربازمعلمان ابتدا دو ماه آموزش نظامی را طی کرده و یک دوره ضمن خدمت آموزش کلاسداری میبینند و از یکم مهر ماه در آموزش و پرورش به جای دوران خدمت نظام کار میکنند و پایان خدمت منفک شده و از آموزش و پرورش میروند.
مدیرکل امور اداری و تشکیلات آموزش و پرورش در خصوص حقوق سرباز معلمان، گفت: حقوق این افراد بر اساس دستورالعملی است که ستادکل به آموزش و پرورش و سایر دستگاهها اعلام میکند؛ در حقیقت بر اساس آن درجهای که ستاد میدهد و در بخشنامهاش مشخص میکند، حقوق را پرداخت میکنیم.
وی پاسخ به این پرسش که چه تعداد سرباز معلم در سال 96ـ95 داریم، گفت: فکر میکنم حدود 8 هزار نفر سرباز معلم داریم که یک سری از آنها، خدمتشان در تابستان امسال منقضی میشود.
حسینی افزود: تاریخ اعزام سربازمعلمان یک تیرماه هر سال است که دو ماه آموزش نظامی طی میکنند و از یک شهریور تا یک مهرماه، دوره یک ماهه آمادگی تدریس را میبینند و محل خدمتشان مشخص میشود.
این مسئول آموزش و پرورش با بیان اینکه به طور میانگین هزینهای که یک سربازمعلم برای آموزش و پرورش دارد ماهیانه 600 هزار تومان است، گفت: حقوق سربازمعلمان، یک بخش از این هزینه است که بر اساس اعلام ستاد و درجهای که آنها به سرباز دادهاند، محاسبه میشود.
وی ادامه داد: منهای حقوق، هر سرباز معلم حق بیمه برای بازنشستگی دارد و حق بیمه بابت دفترچه درمان دارد ضمن اینکه حق بیمه مکمل نیز وجود دارد که یک بخش سهم فرد و بخش دیگر، سهم دستگاه است؛ به جز این موارد اگر سربازمعلم ازدواج کرده باشد، کمک هزینه عائلهمندی دارد و اگر فرزند داشته باشد، کمک هزینه اولاد دارد. همچنین در سال باید کمک هزینه لباس و خوراک هم بدهیم که سرجمع حدود 600 تا 650 هزار تومان برای آموزش و پرورش هزینه دارد.
حسینی با تأکید بر اینکه در شهر تهران اصلاً سرباز معلم نمیگیریم، افزود: سیاست آموزش و پرورش برای جذب سربازمعلم در مناطق محروم و کمترتوسعه یافته است یعنی در آن جایی که آموزش و پرورش امکان فرستادن نیروی رسمی را ندارد.
مدیرکل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشترین نیروی سربازمعلم در استان سیستان و بلوچستان است، اظهار داشت: حدود 700 نیروی سربازمعلم فقط در استان سیستان و بلوچستان داریم و این هم بر اساس نیازی است که استانها اعلام میکنند یعنی استانها نیازشان را به ما اعلام میکنند و ما هم با توجه به درخواست استانها و آن رشته تحصیلی و شغلی که نیاز دارند، با ستاد کل مطرح میکنیم.