کارخانه معروف لوله و اتصالات شیرکوه یزد هم تعطیل شد
مدیرعامل کارخانه لوله و اتصالات پلیمری بسپار شیرکوه یزد از تعطیلی این واحد تولیدی خبر داد.
به گزارش «نسیم آنلاین»، محمد حسین خواجه امینیان در خصوص دلیل اصلی تعطیلی این کارخانه گفت: به دلیل فشارهای مالیاتی دیگر ادامه تولید مقرون به صرفه نبود و مجبور به تعطیلی کارخانه و اخراج کارگران شدیم.
اواظهار داشت: تولیدات این کارخانه انواع لوله و اتصالات پلیمری بود و ظرفیت تولید هزار و 500 تن تولید در سال را داشت اما به دلیل رکود حاکم بر بازار در کمتر از 30 درصد ظرفیت کارخانه فعال بود.
وی تصریح کرد: تولید لوله و اتصالات یکی از صنایع وابسته به بخش مسکن و صنعت ساختمانسازی است و رکود صنعت ساختمان در سالهای اخیر باعث شده صنایع وابسته به آن نیز تحت تاثیر قرار گرفته و در فروش و بازار خود با مشکل مواجه شوند.
امینیان با اشاره به مشکلاتگریبانگیر این صنعت گفت: در شرایط رکودی بازار که مشتری زیادی وجود ندارد و فروش با مشکل مواجه است؛ حاضر بودیم با سود و درآمد اندک چراغ کارخانه را روشن نگه داریم تا بازار از رکود خارج شده و به ثبات برسد اما فشارهای دارایی و مالیات باعث ضرر و زیان بود و هر کاری کردیم نتوانستیم مشکل دارایی را رفع کنیم.
وی با بیان این که فشارهای مالیاتی در این چند سال اخیر به شدت افزایش یافته است افزود: میتوان مشکلات و هزینههای حقوق، دستمزد کارگر، برق، آب و ... را تحمل کرد اما در شرایط زیاندهی نمیتوان هزینه مالیات و دارایی را تاب آورد و هر چند اولین متضرران خودمان بودیم اما علی رغم خواسته خود، مجبور به تعطیلی شدیم.
این صنعتگر با اشاره به تعیین مالیاتهای سنگین برای کارخانه اذعان داشت: در شرایط رکودی بازار مبالغ هنگفتی را به عنوان مالیات و دارایی تعیین کردند که توان پرداخت آن وجود نداشت؛ به مسئولین گفتیم کلید شرکت را میدهیم هر چقدر خواستید مالیات و دارایی بردارید اما حرف و سخن آنان این بود که در هر شرایطی باید مالیات خود را پرداخت کنید.
امینیان اظهار داشت: مالیات را به صورت علیالراس از شرکت دریافت میکنند و از این رو مدرکی برای دفاع نداشتیم هرچند برای دفاع و کاهش مالیات نیز هزینههای زیادی باید پرداخت کرد که تقریبا معادل همان میزان مالیات میشود.
وی اذعان داشت: همه تلاشمان را کردیم تا حقوق کارگران بدون تاخیر پرداخت شود برای این کار به قرض کردن و گرفتن وام روی آوردیم و تمام بدهی، حقوق و مالیات و ... را پرداخت کردیم اما در نهایت متوجه شدیم ادامه کار عاقلانه نیست.
این فعال اقتصادی در خصوص وضعیت سایر واحدهای تولیدی و صنعتی گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی دیگر نیز شرایط مشابهی دارند؛ بعضی فقط چند روز در هفته فعال هستند و بدهیهای شدیدی به بانکها دارند. با توجه به نقش و اهمیت بخش مسکن در اقتصاد اگر رکود مسکن رفع شود بسیاری از مشکلات صنایع وابسته نیز از بین خواهد رفت.
وی در خصوص حمایتهای دولتی از بخش صنعت گفت: در این دولت حمایتی ندیدم؛ فقط به شعار دادن اکتفا کردند. در این دولت مالیاتها چندین برابر شده، نرخ سود بانکی نیز در عمل تفاوتی نکرده و حتی اخذ وام و تسهیلات نیز به شدت سخت شده است پس حمایتی نشده است.