همزمان با روز جهانی کارگر اتفاق افتاد
شورش ناراضیان علیه وضع موجود در سراسر غرب
تظاهرات روز جهانی کارگر امسال نیز شاهد شدیدترین درگیریها در اروپا و آمریکا بین کارگران ناراضی از وضع موجود و پلیس ضد شورش بود.
امسال نیز اول می (دوشنبه 11 اردیبهشت) صدها هزار کارگر در سراسر جهان به خیابانها ریختند و فریاد زدند که در زیر چرخ دندههای نظام سرمایهداری در حال له شدن هستند. در برخی از این کشورها چپگرایان قصد داشتند تظاهرات روز جهانی کارگر را به نفع خود مصادره کنند و در برخی نیز این روز آرام طی شد. اما اعتراضات کارگران در کشورهای غربی و به خصوص در آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ترکیه بیشتر رنگ و بوی «شورش» به خود گرفت.
فرانسه و ایتالیا
در پاریس میدان باستیل شاهد شدیدترین درگیریها بین کارگران و پلیس بود. معترضان به سمت پلیس کوکتل مولوتوف پرتاب کردند و چند مامور پلیس را راهی بیمارستان کردند.سایر معترضان هم برای متفرق کردن پلیسهایی که میخواستند برای کنترل جمعیت گاز اشک آور شلیک کنند بمبهای دودزا پرتاب کردند. این تظاهرات در شرایطی که فرانسه خود را برای دور دوم انتخابات ریاستجمهوری آماده میکند از حساسیت خاصی برخوردار بود. هنوز از تعداد معترضان دستگیر شده خبر دقیقی مخابره نشده است.
در «تورین» ایتالیا نیز بین معترضان و پلیس درگیریهای شدیدی رخ داد. این درگیری پس آن صورت گرفت که نیروهای پلیس اجازه ندادند معترضان وارد «پیازا سن کارلو» شوند؛ جایی که رهبران اتحادیهها در حال ارائه سخنرانی بودند. در جریان این راهپیمایی دستکم سه تن از معترضان دستگیر و یک تن دیگر نیز زخمی شد. در این راهپیمایی که با حضور هزاران تن از کارگران صورت گرفت خشونت دیگری گزارش نشد.
آلمان
در آلمان اما رسانههای این کشور از وقوع درگیریها و خشونتهایی در اعتراضات روز جهانی کارگر در شهرهای مختلف که منجر به مجروح شدن تعداد زیادی از نیرهای پلیس شد خبر دادهاند. در اعتراضات برلین مردانی نقاب دار بطری و ترقه و مواد منفجره به سمت مردم پرتاب میکردند! برخی نیروهای پلیس نیز مورد حمله قرار گرفتند. پلیس از اسپری فلفل علیه آشوب گران استفاده کرد و حدود 40 نفر را نیز بازداشت کرد. پلیس با حدود 5400 نیرو در محل اجتماعات حضور داشت.. در شهرک آپولدا نیز 100 معترض دستگیر شدند.در ایالت زاکسن- آنهالت نیز درگیریهایی بین پلیس و معترضان گزارش شده و پلیس از اسپری فلفل و باطوم برای آرام کردن اوضاع استفاده کرد. پنج نیروی پلیس نیز مجروح شدند، همچنین برخی معترضان نیز مجروح شدند که آمار دقیقی در این باره در دست نیست. عدهای از مردم نیز با هجوم به سمت فروشگاهها و بانکها اقدام به شکستن شیشهها و تخریب ساختمان کردند.
آمریکا
تظاهرات روز جهانی کارگر در آمریکا اما به تظاهرات سراسری علیه دولت تبدیل شد. در منهتن نیویورک هزاران تن علیه سیاستهای مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا دست به راهپیمایی زده و در جریان این راهپیمایی دستکم 14 تن دستگیر شدند. راهپیماییهای دیگری نیز در شیکاگو، لس آنجلس، سیاتل و واشنگتن دیسی برگزار شد. راهپیمایی اعتراضی دیگری در شهر «پورتلند» ایالت «اورگان» آمریکا قرار بود برگزار شود که توسط پلیس لغو شد.
رسانههای محلی گزارش دادند که معترضان شیشههای پنجره شهرداری را شکسته و اقدام به آتش زدن این محل کرده و باعث آتش سوزی در خیابانهای شهر شدند. در جریان این اعتراضات چندین نفر دستگیر شده و پلیس به صورت گسترده در شهر حضور داشت. در اسلامبول اما بیش از 200 تن توسط پلیس دستگیر شدند و این دستگیریها زمانی صورت گرفت که کارگران تلاش کردند تا به میدان تقسیم بروند؛ محلی که از گذشته محل برگزاری راهپیماییهای مربوط به روز کارگر بوده است.
پلیس ترکیه به سمت معترضان گاز اشکآور و گلوله پلاستیکی شلیک کرد. یک مرد 57 ساله نیز به دلیل برخورد با کامیون آب پاش پلیس کشته شد. پلیس استامبول اعلام کرد: تعدادی سلاح شامل 17 نارنجک دستی از معترضان کشف و ضبط شده است.
انگلیس، آفریقای جنوبی، کوبا، پاکستان، یونان، کره شمالی، اندونزی، بنگلادش و روسیه دیگر کشورهایی بودند که تظاهرات جهانی روز کارگر در آنها برگزار شده است.