معاون اجرایی:
پیمانکاران صنعت برق با 40 درصد ظرفیت کار میکنند
معاون اجرایی سندیکای صنعت برق گفت: صنعت برق در رکود جدی قرار دارد.
سپهر برزیمهر در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سؤال که گفته میشود، تا حدودی وضعیت پیمانکاران صنعت برق با دریافت مطالبات خود بهتر شده است، گفت: یک سری از مطالبات معوق پیمانکاران صنعت برق سال گذشته پرداخت شد، اما وضعیت پیمانکاران بهتر نشده است.
وی با اشاره به اینکه در آخر سال 95 بخشی از مطالبات معوق پیمانکاران صنعت برق پرداخت شد، افزود: بخشی از این مطالبات به صورت نقدی و بخشی هم به صورت اوراق تسویه در مجموع حدود 100 میلیارد تومان پرداخت شد.
وی افزود: تولید برق بدون محاسبه سوخت هر کیلو وات ساعت 100 تومان و فروش آن برای وزارت نیرو 60 تومان تمام شد، این رقم نشان میدهد که از لحاظ اقتصادی تولید برق هیچ توجیه اقتصادی ندارد و باعث میشود تا وزارت نیرو همواره با کسری بودجه مواجه باشد.
به گفته وی، این عدم توازن میان تولید و فروش برق باعث شده تا پروژههای عمرانی تعریف نشود و پیمانکاران و سازندگان صنعت برق نیز از وضعیت خوبی برخوردار نباشند.برزیمهر در پاسخ به این سؤال که کارخانهها و پیمانکاران صنعت برق با چند درصد ظرفیت فعالیت میکنند و آیا آماری از بنگاههای تولیدی ورشکسته در صنعت برق دارید، گفت: اطلاعی از تعداد تعطیلی کارخانهها و ورشکستگی پیمانکاران صنعت برق ندارم اما پیمانکاران و سازندگان صنعت برق با ظرفیت 40 تا 45 درصد در حال کار هستند.معاون اجرایی سندیکای صنعت برق در پاسخ به این سؤال که آیا در چند سال آینده وضعیت صنعت برق و پیمانکاران این بخش بهتر خواهد شد، گفت: تا قیمت برق واقعی نشود، نمیتوان امیدی به بهتر شدن وضعیت صنعت برق داشت، چرا که در سندیکای صنعت برق و به کمک دولت و مجلس تلاش میکنیم که این موضوع قیمت واقعی برق را پیش ببریم.
وی افزود: نمیتوان امیدوار بود که در یک یا دو سال آینده و این مشکل اقتصادی که وزارت نیرو با آن درگیر است، بهبودی در اوضاع شرکتهای پیمانکار و سازندگان صنعت برق رخ دهد.
وی در پاسخ به این سؤال که طلب پیمانکاران صنعت برق از وزارت نیرو چقدر است، گفت: برآوردی که از اعضای سندیکای صنعت برق به ویژه شرکتهای بزرگ مثل مپنا داشتیم، شرکتهای پیمانکار و سازنده صنعت برق 7 تا 8 هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارند.