دولت افغانستان:
روند انحلال تشکیلات نظامی حکمتیار به زودی آغاز میشود
یک مقام رسمی در پایتخت افغانستان اعلام کرده، با ورود «گلبدین حکمتیار» به کابل، روند خلع سلاح حزب «اسلامی» افغانستان هم آغاز میشود.
به گفته «دواخان مینهپال» معاون سخنگوی رئیسجمهوری افغانستان، بر اساس توافقنامه صلح(دولت) با حزب اسلامی، تشکیلات نظامی این حزب باید منحل شود. به گزارش تسنیم، وی افزود: جنگجویان حزب اسلامی حکمتیار پس از خلع سلاح، بر اساس معیارهای مشخصی، جذب نهادهای امنیتی و دفاعی افغانستان خواهند شد.
حکمتیار که رهبری حزب اسلامی را برعهده دارد، قرار بود شنبه گذشته وارد کابل شود، اما به دلایل نامعلومی، از این تصمیم صرفنظر کرد و به یک شهر دیگر افغانستان رفت.
تسنیم به نقل از «حشمتالله ارشد» سخنگوی حزب اسلامی هم گزارش داده، این حزب به تعهداتش در برابر دولت کابل پایبند است.
در حال حاضر شخصیتها و جریانهای سیاسی در افغانستان خواستار خلع سلاح هرچه سریعتر حزب اسلامی هستند.
رئیس حزب اسلامی هرچند تمایل دارد سلاح را زمین بگذارد و به دولت بپیوندد، ولی او متهم به کشتار غیرنظامیان نیز هست و حتی احتمال دارد علت اصلی خودداری او از ورود به کابل نیز همین باشد و از این میترسد که این روند، او را تا پای میز محاکمه هم ببرد.
همزمان با این تحولات، از ترکیه نیز خبر رسیده که دولت این کشور داراییهای حکمتیار در ترکیه را آزاد کرده است. سازمان ملل نیز حکمتیار را از فهرست تحریمهای خود خارج کرد.
به اعتقاد برخی کارشناسان، در صورتی که حکمتیار به دولت بپیوندد، جبهه تروریسم تضعیف خواهد شد و آمریکا نیز بهانه تقویت حضور خود در افغانستان را از دست میدهد. اما برخی نیز آمدن حکمتیار به افغانستان را «مشکوک» میدانند.
اظهارات دبیرکل ناتو
همزمان با این تحولات خبرگزاری جمهوری اسلامی گزارش داد «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو گفته، هماکنون ناتو در حال بررسی شرایط برای افزایش نیروهای آموزشی و مستشاری خود در افغانستان است.
تعداد این نیروها در حال حاضر، 12هزار نفر است و ما قصد داریم شمار آن را افزایش دهیم. وی نگفت که چه تعداد بر نیروهای ناتو در افغانستان افزوده میشود و مدت حضور آنها در این کشور هم چقدر زیاد میشود.
چندی پیش نیز ژنرال «جان نیکلسون» فرمانده آمریکایی نظامیان ناتو در افغانستان به بهانه تغییر وضعیت جنگ، خواستار حضور 5000 نیروی نظامی جدید در این کشور شده بود!
نیکلسون گفته بود برای سرکوب تروریستها و داعشیها، به این نیروهای جدید در افغانستان نیاز خواهد بود و آنان نمیتوانند جنگی را که سالها پیش آغاز کردهاند، بیپایان بگذارند!
وی افزود که دولت افغانستان بر 62 درصد نفوس و 57 درصد خاک این کشور تسلط دارد و نیروهای ناتو برای مبارزه با شبه نظامیان باید افزایش یابد.
آمریکا و متحدانش در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان لشکرکشی کردهاند. در نتیجه این لشکرکشی، طالبان از قدرت به زیر کشیده شد، اما این کشور هنوز با ناآرامی و بیثباتی دست و پنجه نرم میکند. ضمن اینکه امروز کمترین تردیدی باقی نمانده که داعش ساخته و پرداخته آمریکا و برخی متحدین این کشور است.