kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۶۱۹
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۲
سازمان غذا و دارو:

تبلیغ و فروش محصولات ماهواره‌ای جرم است

مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو به دست‌اندرکاران تبلیغات و فروش محصولات ماهواره‌ای به دلیل جرم دخالت در درمان هشدار داد.


شهریار اسلامی‌تبار با بیان اینکه شرایط به سمتی سوق یافته که گرایش به زیبایی اندام و چهره به طور چشمگیری در جامعه افزایش یافته است، به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو گفت: این موضوع تحت عنوان «جامعه‌شناسی بدن» نیاز به واکاوی جدی از سوی  دست‌اندرکاران فرهنگی دارد.
اسلامی‌تبار ادامه داد: فروشندگان، تامین‌کنندگان و مبلغان محصولات سلامت غیرمجاز و ماهواره‌ای که از جو ایجاد شده در جامعه سوء استفاده می‌کنند و با تجارت ناپاک خود سعی در تهدید سلامت جامعه دارند؛ باید بدانند که اقدامات آنها از  منظر قانونی دخالت در بحث درمان محسوب شده و به عنوان جرم تلقی می‌شود.
وی افزود: به جز افراد ذی‌صلاحی که قانون تعریف کرده و خارج از چارچوب هیچ کس حق ندارد محصولی را تولید، ارائه و حتی تبلیغ نماید لذا به همین منظور تبلیغات فرآورده‌های سلامت  در ماهواره از جمله مصادیق چنین اعمال غیرقانونی می‌باشد.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه مردم باید بدانند که برای رسیدن  اهداف خود که همان زیبایی ظاهری هم می‌تواند باشد نباید با هر روشی و از هر طریقی اقدام نمایند، گفت: چه بسیار مواردی که اعتماد به آدرس‌های اشتباه  شبکه‌های ماهواره‌ای مشکلات غیرقابل جبرانی پدید آورده است.
اسلامی‌تبار با  اعلام اینکه رصد شبکه‌های ماهواره‌ای بیانگر این است که با سیاست‌های کلان اعمال شده در مجاری برنامه‌ریزی مثل سازمان غذا و دارو و تلاش‌های تولیدکنندگان داخلی به بسیاری از نیازهای مردم در کشور  پاسخ داده شده، گفت: خوشبختانه در مقوله‌هایی مثل چاقی، لاغری، پوست و مو به عنوان خواسته‌های بیشتر مردم که پیش از این در شبکه‌های ماهواره مورد رجوع بود در حال حاضر از رونق افتاده است؛ اما کماکان تبلیغ برخی فرآورده‌ها مثل دارو‌های جنسی به قوت خود باقیست که امیدواریم برای آنها نیز راه حل‌هایی اندیشیده شود.وی تصریح کرد: فرآورده‌های سلامتی که در ماهواره  تبلیغ می‌شود قطعا تقلبی و قاچاق هستند که اگر اینطور نبود مورد تایید مجامع پزشکی  کشور قرار گرفته و از راه قانونی وارد بازار می‌شدند.
درج تاریخ تولید و مصرف روی گونی آرد الزامی است
معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: استفاده از آردهای بدون درج  تاریخ‌های تولید و انقضا در تهیه فرآورده‌های غذایی، همانند سایر محصولات غذایی به هیچ وجه مورد تائید نمی‌باشد و الزام وجود دارد که  این اطلاعات بصورت مشخص بر روی گونی‌های آرد درج شود.
سمیره صباح به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو گفت: به دلیل  چربی موجود در آرد این ماده غذایی در دمای معمولی بیش از یک الی سه ماه قابلیت مصرف ندارد لذا برای افزایش زمان نگهداری باید آن را در محل خشک و در ظرف دربسته و البته دمای خنک نگاه داشت که با فراهم ساختن این شرایط آرد را می‌توان تا  6 ماه نیز قابل مصرف نمود.