kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۲۰۳۲
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۹

ادامه تعطیلی کارخانه‌های تولیدی در دولت یازدهم

در ادامه روند سریالی تعطیلی کارخانه‌های تولیدی در دولت یازدهم، خبر تعطیلی دو واحد تولیدی مربوط به چرم‌سازی و قند نیز منتشر شد.



کارخانجات تولیدی تهران، که به‌عنوان یک واحد تولیدی قدیمی در حوزه کفپوش، ورقهای صنعتی و چرم مصنوعی فعالیت می‌کرد بنا بر گزارش تسنیم به‌دلیل زیان‌ده بودن از یک سال و نیم گذشته تعطیل شده و در حال حاضر از 300 نیروی کاری این مجموعه فقط 15 نفر آن‌هم در دفتر این کارخانه حضور دارند.
یکی از کارکنان این واحد تولیدی با تأیید این تعطیلی اعلام کرد که این کارخانه از زمانی که در روند واگذاری‌ها قرار گرفت مدیرهای مختلفی را تجربه کرد و در یک سال گذشته به‌دلیل زیان‌ده بودن دیگر نتوانست به فعالیت بپردازد.
در حال حاضر بنا بر اذعان فعالان حوزه چرم مصنوعی این واحد فعالیتی در بازار ندارد و سایر تولیدکنندگان آن را به‌عنوان یک واحد تعطیل‌شده می‌شناسند. در تماس‌هایی که با دفتر کارخانه گرفته شده آنها اعلام می‌کنند یک سالی است کارخانه تعطیل شده است.
این در حالی است که بر اساس گزارش نسیم، کارخانه قند کامیاب نیز که یکی از باسابقه‌ترین کارخانه‌های صنعت قند و شکر کشور بود به دلیل ورشکستگی شش ماه پیش خود تعطیل شد.
کارخانه قند کامیاب که در جاده نجف آباد- اصفهان قرار داشت، یکی از کارخانه‌های قدیمی صنعت قند و شکر کشور بوده که به دلیل مشکلات فراوان تعطیل شده و به گفته اعضا انجمن تصفیه‌کنندگان شکر حدود شش ماه پیش به طور رسمی ورشکستگی خود را اعلام نموده است.
این کارخانه که در سال 1352 تأسیس شده بود، حدود 200 تا 250 پرسنل داشت که با تعطیلی کارخانه از  کار بیکار شده‌اند.
عضو انجمن تصفیه کنندگان شکر در این رابطه گفت: این کارخانه توسط بانک مصادره شده است و دیگر هیچ فعالیتی ندارد.
وی افزود: این کارخانه بیش از 40 سال سابقه فعالیت داشته و یکی از باسابقه‌ترین کارخانه‌های این صنعت بوده است.
وضعیت بنگاه‌های کوچک و زودبازده بسیار نگران‌کننده است
یک کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه در حال حاضر وضعیت بنگاه‌های کوچک و زودبازده ما طبق آمارهای متعددی که هست بسیار نگران‌کننده است و بیشتر از ۵۰ درصد این بنگاه‌ها با نصف ظرفیت کار می‌کنند و بقیه راکد هستند.
به گزارش تسنیم، ابوذر شکری اظهار داشت: تا فردی که به عنوان ایجاد‌کننده بنگاه تولیدی است دغدغه فروش را نداشته باشد، همچنین دغدغه استانداردسازی محصولات را ندارد. زیرا کسی که تولیدکننده است اصلا توان علمی چنین کاری را ندارد، لذا شرکت‌های حمایت‌کننده به عنوان پشتیبان این واحدهای تولیدی را مدیریت می‌کنند و همه بنگاه‌های تولیدی کوچک تحت نام و نشان تجاری مشخص به تولید محصول مشغول می‌شوند و محصول تولید شده چون تحت نظارت شرکت پشتیبانی است محصولی با کیفیت بالاست و می‌تواند به عنوان محصول رقابتی در صحنه‌های کشوری و بین‌المللی حضور داشته باشد.
وی افزود: آمارها نشان می‌دهد بنگاه‌های کوچک زودبازده نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی کشورهای اروپایی داشتند و بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی این کشورها را تشکیل می‌دهند و از نظر اشتغال نیز، بالای 50 درصد اشتغال کشورهای پیشرفته به بنگاه‌های کوچک و زودبازده اختصاص دارد.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: بنابراین اگر کشور ما نیز بخواهد در زمینه بنگاه‌های زودبازده سرمایه‌گذاری کند، باید یک نگاه جامع به این مسئله داشته باشد. متاسفانه در حال حاضر وضعیت بنگاه‌های کوچک و زودبازده ما طبق آمارهای متعددی که هست بسیار نگران‌کننده است و بیشتر از 50 درصد این بنگاه‌ها با نصف ظرفیت کار می‌کنند و بقیه راکد هستند.
شکری ادامه داد: به عبارتی وضعیت نامطلوبی وجود دارد که اگر تصمیم مهمی برای سروسامان دادن به وضعیت آنها گرفته نشود، مطمئنا در آینده این بخش دچار دغدغه‌های بیشتری خواهد شد.