سعیدیکیا:
بنیاد مستضعفان 500 واحد مسکونی در مناطق سیلزده میسازد
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی گفت: این بنیاد در ساخت 500 واحد مسکونی تخریب شده در مناطق سیلزده آذربایجان غربی همکاری کرده و 50 میلیون ریال کمک بلاعوض به سیلزدگان پرداخت میکند.
محمد سعیدیکیا در دیدار با استاندار آذربایجان غربی در ارومیه ضمن ابراز همدردی با آسیبدیدگان سیل در این استان افزود: خسارتهای زیادی در این استان به واحدهای مسکونی وارد شده است و این بنیاد برای جبران آنها و مشارکت در ساخت واحدهای بادوام روستایی، 6 هزار تن سیمان اختصاص داده و 200 میلیون ریال نیز به صورت وام 4 و 5 درصدی با بازپرداخت 15 ساله پرداخت میکند.
وی همچنین با تأکید استاندار آذربایجان غربی برای کمک به ساخت یک باب مدرسه تخریب شده در محمدیار شهرستان نقده قول مساعد داد.
محمد سعیدیکیا به همراه هیئتی برای بررسی وضعیت مناطق سیلزده آذربایجان غربی به این استان سفر کرده است و از برخی مناطق آسیبدیده این استان دیدن کرد.
گزارش عوامل بروز سیل در مجلس قرائت میشود
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: گزارش سیل آذربایجان شرقی، نیازها و عوامل بروز این حادثه در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت میشود.
به گزارش خبرنگار کیهان از تبریز «محمدرضا- رضاییکوچی» در نشست مشترک اعضای این کمیسیون با ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی در کاخ استانداری گفت: به دستور رئیسمجلس در آذربایجان شرقی حضور پیدا کردیم تا عوامل بروز حادثه و نحوه خدماترسانیها بررسی شود. وی افزود: به منظور کمک به پیشگیری از تکرار حوادث مشابه در کشور، گزارش سیل آذربایجان شرقی به دقت تهیه و در صحن مجلس قرائت میشود.
وی با انتقاد از فرآیند طولانی تصویب اعتبارات موردنیاز مدیریت بحران خواستار استقلال اعتبارات و اختیارات شد و از وزارت نیرو خواست نسبت به ساخت و سازها در بستر رودخانهها، با جدیت برخورد کند. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به دلیل خشکسالیهای چند سال اخیر، بستر رودخانهها رها شده و ساخت و سازهای بدون پروانه صورت گرفته و وزارت نیرو بایستی به طور کاملاً جدی به این امر توجه کرده و ورود کند.
خانههای واقع در بستر رودخانه باید جابهجا شوند
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران وزارت کشور نیز خواستار آمادگی برای مقابله با حوادث احتمالی و جابهجایی خانههای واقع شده در بستر رودخانههای سطح کشور شد و بر به نتیجه رسیدن بحث لایحه مدیریت بحران کشور که از سوی نمایندگان مجلس بارها بررسی شده و همچنین لزوم افزایش اختیارات مدیریت بحران در استانها تأکید کرد.
وی بسیار کوچک خواندن پل روستای چنار و برگشت خوردن سیل پس از مسدود شدن پل را علت وارد آمدن خسارت مالی و جانی در این روستا اعلام کرد.
استاندار آذربایجان شرقی نیز از آغاز بازسازی مناطق آسیبدیده ناشی از سیل اخیر خبر داد و تاکید کرد: تلفات در آذرشهر مربوط به محدوده زیرپل غلهزار بود که این مسیر جاده رسمی نبود و در طول زمان به راه عبوری تبدیل شده بود و خودروهایی که قصد عبور از این مسیر را داشتند دچار حادثه شدند.
اسماعیل جبارزاده افزود: یکی از سدهای تازه ساخته شده در بستانآباد چندین روستا را از خطر حادثه نجات داد که به طور آزمایشی آبگیری میشود.
احتمال تکرار حادثه پل غلهزار وجود دارد
رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی گفت: احتمال تکرار حادثه مشابه پل غلهزار آذرشهر در بزرگراه شهید کسایی تبریز وجود دارد.
سرهنگ جواد ناموران در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان که اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در آن حضور داشتند، نسبت به تکرار حادثه فوق بر اثر سیل احتمالی هشدار داد و یادآور شد: در آزادراه شهید کسایی، از روگذر به عنوان زیرگذر استفاده میشود و اگر سیل بیاید، مانند سیل پل زیرگذر غلهزار آذرشهر خواهد شد و خودروهایی که در این مسیر در حادثه سیل گرفتار شوند فاجعه ایجاد میشود.
کمیته امداد به سیلزدگان کمک میکند
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد، عصر دیروز در جریان حضور در مناطق سیلزده عجبشیر گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) به مددجویان تحت پوشش و آسیبدیدگان مستحق که در سیل اخیر آذربایجان شرقی دچار خسارت شدند، رسیدگی میکند و از آنان حمایت خواهد کرد.
«فاطمه رهبر» افزود: تسهیلات قرضالحسنه به این افراد پرداخت میشود تا برای ساخت و تعمیرات منازل مسکونی استفاده شود.
وی افزود: رسیدگی به امور سیلزدگان در اولویت این نهاد است و تمهیدات ویژهای برای مددجویانی که دچار حادثه میشوند دارد.
ساخت سریع خانههای سیلزدگان توسط سپاه
معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه گفت: به علت اینکه منازل تخریب شده اکثرا در بستر رودخانه بودند و امکان بازسازی در آن محل از نظر ایمنی غیرممکن است، اگر محل جدیدی از زمینهای منابع طبیعی در اختیار سیلزدگان قرار گیرد سپاه ساخت و ساز خانهها را در کوتاهترین زمان انجام میدهد.
علیاکبر پورجمشیدیان در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز در خصوص اقدامات سپاه به سیلزدگان استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: سپاه پاسداران از لحظات اول حادثه در ردههای مختلف خود به محل وقوع سیل رفته و در کمکرسانی به مردم، کشف پیکرهای مطهر جانباختگان و کمک به مجروحان، عملیاتهای زیادی انجام دادند و نخستین گروه امدادرسانی به سیلزدگان از برادران سپاه بودند که برای کمک به لایروبی و جمعآوری گل و لای مسیر اقدام کردند.
وی به استقرار اکیپهای مهندسی سپاه در مناطق سیلزده اشاره کرد و افزود: دستگاههایی از قبیل کمپرسی، بیل مکانیکی و بلدوزر به منطقه سیلزده فرستاده شد و در حال انجام عملیات هستند و اکیپهای مهندسی نیز آمادگی حضور و یاری رساندن دارند.