جوابیه داروگر و پاسخ کیهان
در پی درج خبری در روزنامه کیهان مورخ 96/1/20 با عنوان «داروگر؛ قدیمیترین تولیدکننده محصولات بهداشتی هم تعطیل شد» هلدینگ داروگر جوابیهای به روزنامه ارسال کرد.
در این جوابیه آمده است: هلدینگ داروگر که شامل کارخانههای شوینده، بهداشتی و آرایشی کف، تولیپرس، تولیددارو، روغن نباتی جهان، شیرینی شکلات کیوان و 12 واحد تولیدی بزرگ که زیرمجموعه هلدینگ میباشد در مورد خبر مربوط به زیرمجموعههای خود، ضمن تکذیب کلیه موارد، اعلام میدارد چطور ممکن است مجموعهای که بیش از 60 درصد بازار شوینده آرایشی بهداشتی را تامین میکند تعطیل شود؟ با توجه به اینکه کلیه کارخانجات در سال حداقل یک ماه، اورهال دارند.
آیا این ممکن است که خط تولید پودر لباسشویی ما که روزانه هزار تن پودر شوما و دریا و کف را تولید میکند، اورهال نشود؟ یا دستگاه شامپو تخممرغی ما که در سراسر دنیا شناخته شده و روزانه بیش از 100 تن تولید میشود نیازی به تعمیرات سالیانه ندارد؟
با عنایت به اینکه هلدینگ داروگر با توجه به سهم بازار و قیمتهای مناسب، تنظیمکننده قیمت محصولات شوینده و بهداشتی کشور است، سعی شده با حداقل تعطیلی بعد از نوروز امکان از سرگیری تولید را داشته باشیم.
البته برای جلوگیری از آسیب دیدن مصرفکنندهها به دلیل کمبود احتمالی محصولات، پیش از تعطیلات، شیفتهای کاری را دوبرابر کردیم تا با بالا بردن موجودی انبارها بتوانیم در ایام تعمیرات، نیاز بازار را تامین کنیم. مثلا در اسفند ماه به جای تولید روزانه 500 تن مایع ظرفشویی ریکا و جام، 900 تن تولید کردیم تا در فروردین ماه با شوک کمبود مایع ظرفشویی مواجه نشویم.
مجموعهها و اشخاصی که تحمل این حجم تولید با کیفیت و قیمت مناسب را ندارند، با شایعات بیاساس سعی در تخریب جایگاه ما داشتند که به لطف خداوند متعال این مسایل باعث ایجاد اشکال در کار ما نشد و به کلیه پرسنل و مصرفکنندگان عزیز اعلام میکنیم امسال تعداد محصولات به بالای هزار قلم افزایش خواهد یافت.
ضمنا در خبر مربوطه عنوان شده که شرکت از 19 اسفند ماه 95 تعطیل شده است. این در حالی است که عملا شرکت به صورت تمام وقت تا 95/12/28 مشغول تولید بوده است و تحقیق این امر نیز به سادگی میسر بوده که دلیل عدم انجام چنین تحقیقی نیز بر ما پوشیده است.
پاسخ کیهان: 1- اخبار منتشره در منابع خبری از جمله خبرگزاریها که خبر کیهان مستند به آنها بوده است حکایت از تعطیلی کارخانه داروگر دارد. خبرگزاری تسنیم از قول یکی از پرسنل این کارخانه خبر داد: به غیر از نگهبان کسی در کارخانه باقی نمانده و فردی برای پاسخگویی رسانهای وجود ندارد. وی افزود:کارگران این شرکت بعد از تعطیلات عید نتوانستند به شرکت بیایند و اکنون در تعطیلی به سر میبرند تا تکلیف کارخانه و آنها مشخص شود.2- نیارکی، مدیر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت درباره وضعیت کارخانه داروگر گفت: قرار بر این بود که بعد از تعطیلات نوروزی برای حل مشکلات داروگر از طریق ستاد تسهیل اقدام شود به همین منظور مدیرعامل این هلدینگ باید به وزارت صنعت مراجعه میکرد اما تاکنون مراجعهای نداشته است.3- محمدرضا فرزعلیان؛ عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفتوگو با فارس خاطرنشان کرد: این شرکت (داروگر) پس از واگذاری به بخش خصوصی طبق قانون، با مشکلات متعددی مواجه شد و تولید آن از 500 قلم به 10 قلم کاهش پیدا کرد.4- اخبار فوقالذکر نشان میدهد که کارخانه داروگر تعطیل شده است بویژه که مدیرعامل محترم این هلدینگ در جوابیه خود بر این نکته که به دلیل اورهالکردن، کارخانه را تعطیل کرده و کارگران را بیکار کردهاند صحه گذاشته است.این خبر که فتحاللهی؛ معاون امور صنایع سازمان صنعت استان تهران اعلام کرده که کارگران داروگر، اردیبهشت ماه به کار بازخواهند گشت نیز معلوم میکند که در حال حاضر کارخانه داروگر تعطیل شده و خبر کیهان کذب نیست. ضمن اینکه خبر کیهان درباره «هلدینگ» داروگر نبوده و در زمینه «کارخانه محصولات بهداشتی داروگر» بوده است.
5- در همین حال نسیم آنلاین خبر داد که علی رغم تکذیبها، داروگر با 450 میلیارد تومان زیان مالی، ورشکسته شده است. اطلاعات آماری موجود در سامانه اطلاعات ناشران بورس موسوم به کدال نشان میدهد، براساس صورت های مالی میاندورهای تلفیقی، زیان عملکرد شرکت کف (داروگر) در سال مالی 95 به مرز 450 میلیارد تومان رسیده است یعنی کسانی که در طول یک سال گذشته در این شرکت سرمایهگذاری کردهاند نه فقط سود نکردهاند بلکه به ازای هر سهم 92 تومان و 8 ریال هم زیان دیدهاند. البته این آمار قدری بهتر از آمار سال 94 است.6- به نظر می رسد عدهای در کشور که متأسفانه در دولت هم نفوذ دارند به دنبال تعطیل کردن برندهای مطرح تولیدی کشور هستند تا بازار کشور را کاملا به تولیدات خارجی واگذار کنند. کیهان امیدوار است که در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال، تولیدکنندگان مطرح کشور از رکود عمیق که دستاورد دولت یازدهم است نجات یابند و حفظ شوند و درج خبر تعطیلی کارخانهها، مسئولان دولت را به چارهاندیشی عملی و رفع مشکلات این کارخانهها وادارد تا کارگران آنها به خیل بیکاران اضافه نشوند و سرمایه کارفرمایانشان نصیب خارجیها نشود.