سازمان ملل هشدار داد
قحطی و گرسنگی جان 20 میلیون نفر را در شاخ آفریقا و یمن تهدید میکند
کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد نسبت به افزایش تعداد قربانیان قحطی و خشکسالی و گرسنگی در شاخآفریقا، یمن و نیجریه هشدار داد و گفت؛ خطر مرگ، جان 20 میلیون نفر را در این مناطق تهدید میکند.
«آدریان ادوارد»، سخنگوی کمیساریای عالی پناهجویان سازمان ملل به تازگی طی اظهاراتی اعلام کرده که «لازم است به جامعه بینالمللی یادآوری کنیم که خشکسالی در شاخ آفریقا در سال ۲۰۱۱ به قیمت جان بیش از ۲۶۰ هزار نفر تمام شد که بیشتر آنها کودکانی بودند که کمتر از پنج سال سن داشتند. باید به هر قیمت ممکن از تکرار این فاجعه جلوگیری کنیم.» به گفته این مقام بینالمللی بحرانهای دیگری نظیر جنگ داخلی نیز در کشورهایی مانند سودان جنوبی و یمن بر تشدید تلفات ناشی از قحطی افزوده است. وی افزود: «این خطر که در کشورهای یمن، سومالی و نیجریه نیز به شکل قحطی است، بسیار جدی است.»
براساس آمارهای سازمان ملل، بیش از 20 میلیون نفر در سراسر نیجریه، سودان جنوبی، سومالی و یمن در مناطقی زندگی میکنند که از خشکسالی به شدت آسیب دیدهاند و در معرض خطر قحطی قرار دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: «بین 3 تا 11 درصد منابع مالی مورد نیاز برای عملیات امدادرسانی سازمان ملل در مناطق قحطی زده سودان جنوبی، نیجریه، سومالی و یمن، تامین شده است.»
به گفته ادوارد«در سودان جنوبی که سازمان ملل در ماه فوریه نسبت به تشدید درگیریها در آن هشدار داده بود، عدم دسترسی به کمکهای بینالمللی و سقوط اقتصادی بیش از 100 هزار نفر را در معرض گرسنگی قرار داده است و یک میلیون نفر دیگر نیز با خطر قحطی روبرو شدهاند.» در یمن نیز که بزرگترین بحران انسانی جهان را تجربه میکند، 17 میلیون نفر معادل 60 درصد جمعیت این کشور، با گرسنگی روبرو هستند. در شمال نیجریه نیز که 7 میلیون نفر اکنون با ناامنی غذایی روبرو هستند، شرایط به خاطر اقدامات خشونت آمیز بوکو حرام بدتر شده است. «ینس لارک» سخنگوی آژانس امدادرسانی سازمان ملل نیز در این باره اعلام کرد: سازمان ملل بطور کلی خواستار بودجه 4/4 میلیارد دلاری برای حل و فصل بحران در این 4 کشور شده است ولی تاکنون تنها 984 میلیون دلار آن تامین شده است.
خرید و فروش پناهجو
در لیبی!
سازمان بینالمللی مهاجرت اما اعلام کرده «شمار زیادی» از مهاجران آفریقایی که از لیبی عبور میکنند، در بازار برده فروشان فروخته میشوند! این افراد مجبور به کار بدون دستمزد میشوند یا از آنان بهرهبرداری جنسی میشود.
رئیس هیئت سازمان بینالمللی مهاجرت در لیبی همچنین اعلام کرد، مهاجران به قیمت 200 تا 500 دلار فروخته میشوند و بطور میانگین به مدت دو تا سه ماه محبوس میشوند. به گزارش رویترز، مهاجران آفریقایی که نمایندگان سازمان بینالمللی مهاجرت با آنها مصاحبه کردهاند گفتهاند که در پارکینگ خودروها و در ترمینالها در جنوب لیبی که یکی از مراکز اصلی قاچاق مهاجران در این کشور است، خرید و فروش شدهاند. مهاجران که بسیاری از آنها از اتباع نیجریه، سنگال و گامبیا هستند هنگام حرکت به سمت شمال لیبی و سواحل مدیترانه برای رفتن به ایتالیا بازداشت میشوند.
مدیر عملیات و امور اضطراری در سازمان بینالمللی مهاجرت نیز در بیانیهای اعلام کرده «مهاجرانی که به دست قاچاقچیان گرفتار میشوند در معرض سوء تغذیه و سوء استفاده جنسی و گاهی قتل قرار میگیرند و گزارشهایی درباره وجود گورهای جمعی در بیابان نیز دریافت شده است.»