یک نماینده کارگری:
اقلام تولیدی شرکت داروگر به نیمدرصد رسید
اخبار منتشر شده حاکی از آن است که در ادامه تعطیلی واحدهای تولیدی در دولت یازدهم، کارخانه داروگر هم 500 قلم تولیدات خود را به 10 قلم کاهش داده و کارگران خود را به مرخصی فرستاده است اما همچنان اقدام موثری از سوی دولت صورت نگرفته است.
به گزارش تسنیم، شرکت داروگر با عنوان شرکت سهامی عام کف با داشتن قدمت 90 ساله در تولید انواع صابون، شامپو و سایر مواد شوینده به دلایلی نامشخص در سال جاری تعطیل شده است و کارگران این شرکت در سال جاری با درهای بسته این کارخانه مواجه شدهاند.
اولین واکنشهای صورت گرفته در این باره، اعطای مرخصی اجباری کارگران این کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است. این مرخصی اجباری از شب عید شروع شده و تا به امروز ادامه دارد.
یکی از پرسنل این کارخانه دیروز در واکنش به درخواست خبرنگار تسنیم برای تماس با مدیر عامل یا سایر مسئولان این شرکت میگوید: به غیر از نگهبان کسی در کارخانه باقی نمانده و فردی برای پاسخگویی رسانهای وجود ندارد.
وی میافزاید: کارگران این شرکت بعد از تعطیلات عید نتوانستند به شرکت بیایند و اکنون در تعطیلی به سر میبرند تا تکلیف کارخانه و آنها مشخص شود.
در همین رابطه عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با اعلام این خبر که مشکلات این کارخانه به قبل از سال بازمیگردد، گفت: حکم خروج دستگاهها از کارخانه را هم گرفته بودند که در صورت اجرا کارگران زیادی اخراج میشدند.
محمدرضا فرزعلیان در گفتگو با فارس، با اعلام این خبر که تاکنون کارگری در این شرکت اخراج نشده است، اظهار داشت: یکی از طلبکاران شرکت حکمی را از دادگاه گرفته بود که بابت بدهیاش دستگاههای شرکت برداشته شود و اگر این اتفاق رخ میداد قطعا کارگران بیکار میشدند.
این نماینده کارگری خاطرنشان کرد: این شرکت پس از واگذاری به بخش خصوصی طبق قانون با مشکلات متعددی مواجه شد و تولید آن از 500 قلم به 10 قلم کاهش پیدا کرد.
وی افزود: برای جلوگیری از اخراج کارگران و بیکاری افراد شاغل در آن با اداره کار شمالغرب هماهنگیهایی انجام شد و در این باره مانع از اجرای حکم خروج دستگاهها از کارخانه داروگر شدیم.
از سوی دیگر مسئولان مربوطه این تعطیلی را موقتی و برای انجام امور فنی میدانند. فتحاللهی، معاون امور صنایع سازمان صنعت تهران در واکنش به اخبار مربوط به مرخصی اجباری کارگران شرکت داروگر، گفته است: این مرخصی به دلیل انجام تعمیرات و نگهداری تجهیزات انجام شده و در اردیبهشت ماه کارگران به کار باز خواهند گشت.
با این حال نیارکی، مدیر صنایع غیرفلزی وزارت صنعت اظهار داشت: قرار بر این بود که بعد از تعطیلات نوروزی برای حل مشکلات داروگر از طریق ستاد تسهیل اقدام شود به همین منظور مدیرعامل این هلدینگ باید به وزارت صنعت مراجعه میکرد اما تاکنون مراجعهای نداشته است.
وی مشکل بدهی بانکی این شرکت را هم تکذیب نکرد و گفت: همه بنگاههای تولیدی مجموعهای از مشکلات را دارا هستند از جمله بدهی به سیستم بانکی، اما در مورد داروگر باید جزئیات مشکلات این بنگاه اقتصادی بررسی شود تا ببینیم چه کمکی از طریق کارگروههای ملی و استانی میتوان به این واحد تولیدی کرد.
داروگر، نخستین تولیدکننده محصولات بهداشتی است که در سال 1307 در اصفهان تأسیس و سال 1320 به تهران منتقل شد اما امروز این شرکت در ادامه تعطیلی کارخانههای ارج، آزمایش و چند برند داخلی دیگر، تعطیل شده است. بهمن ماه سال گذشته نیز اعلام شد پلی اکریل اصفهان 900 نفر از کارگران خود را به مرخصی فرستاده است. کارگران این شرکت قبل از رفتن به مرخصی اجباری، هشت ماه حقوق نگرفته بودند. در پی تشدید رکود در سالهای اخیر به ویژه در دولت یازدهم تعطیلی کارخانهها بیشتر شده و اوضاع کارخانههای ملی در شرایط نامناسبی قرار گرفته است که ضرورت توجه دولت را به آنها دو چندان میکند.