kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۱۱۱۰
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۵
معاون وزیر بهداشت:

بیکاری، طلاق، اعتیاد و فقر زمینه‌ساز بروز افسردگی است

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: هم‌اکنون بیکاری، طلاق، اعتیاد و فقر زمینه‌ساز بروز افسردگی است و ما باید به این عوامل بپردازیم.

 

به گزارش فارس، علی‌اکبر سیاری در همایش روز جهانی سلامت گفت: پیشگیری در حوزه بهداشت اصل اول است و ما باید دسترسی در زمینه پیشگیری را برای مردم فراهم کنیم و کاری کنیم که استفاده از خدمات بهداشتی برای مردم آسان‌تر و ارزان‌تر باشد.
سیاری افزود: همه ما احتیاج به توجه، درک شدن، محبت و نشاط داریم و همان‌گونه که اگر به یک گیاه آب نرسد پژمرده خواهد شد بی‌توجهی و احساس انزوا می‌تواند یک انسان را پژمرده و دل‌مرده کند.
وی ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی در جامعه رو به افزایش است. هم‌اکنون بیکاری، طلاق، اعتیاد و فقر زیربنا و زمینه‌ساز افسردگی هستند و ما باید به این زیربناها بپردازیم. بعضی اقشار همچون سالمندان و نوجوانان و جوانان در بحث افسردگی آسیب‌پذیرتر هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه افسردگی قابل پیشگیری و درمان است اما با این وجود این بیماری در دنیا رو به افزایش است و به مسئله سازمان جهانی بهداشت تبدیل شده است. ما باید تلاش کنیم که این روند رو به رشد را در کشورمان متوقف کنیم.
سیاری گفت: 6 میلیون و 400 هزار نفر در کشور ما افسرده هستند و ما باید در این زمینه بیشتر گفت‌وگو کنیم. در حوزه بهداشت دسترسی را فراهم کردیم، 6 هزار پزشک عمومی به سیستم اضافه شده است و امیدواریم مردم برای درمان مراجعه کنند.
وی افزود: تلاش ما این است که کارشناسان این سیستم را توانمند کنیم تا پاسخگوی نیازهای مردم باشند اما مهم‌تر از سیستم خود مردم هستند.
بحث سلامتی بدون بسیج و توانمند‌سازی مردم و افزایش مشارکت و مسئولیت‌پذیری آنها امکان‌پذیر نیست. باید مهارت‌های فردی افزایش پیدا کند.
سیاری گفت: باید یک فرد بتواند توانایی کنترل خشم، استرس و خشونت را در خود تقویت کند. همچنین باید توانایی حل مسئله و تفکر منطقی را بیاموزد و این قدرت را پیدا کند که به بعضی مسائل «نه» بگوید. همه این امور به علاوه افزایش تحرک، تغذیه و خواب مناسب می‌تواند افسردگی را درمان کند.معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نقش والدین، دوستان، انجمن‌های علمی و هیئت‌های مذهبی در درمان یک فرد افسرده پررنگ است وگفت‌وگو، گوش کردن فعال و موثر، نقش بسیار مهمی دارد.