یک اقتصاددان:
عملکرد روزمره دولت به نام اقتصاد مقاومتی ارائه میشود
یک اقتصاددان گفت: دولت یازدهم برای توجیه عملکرد ناموفق خود نام هرچیزی را اقتصاد مقاومتی میگذارد و به منتقدین خود حمله میکند.
دکتر عبدالمجید شیخی در گفتوگو با «نسیم آنلاین» در خصوص عملکرد اقتصادی دولت یازدهم اظهار کرد: دولت یازدهم برای توجیه عملکرد ناموفق خود نام هرچیزی را اقتصاد مقاومتی میگذارد و به منتقدین خود حمله میکند. مثلاً در 24 اسفند سخنگوی دولت، اساتید دانشگاهی منتقد خود را افراد خیابان لالهزار نامیده است!
وی گفت: برای نشان دادن نمونهای از ماست مالی شدن شاخصهای اقتصاد مقاومتی و معرفی آمار عملکرد تبعی هزینه کرد دولت به گزارشی که اخیراً وزارت جهاد کشاورزی از فعالیتهای خود منتشر کرده و نام آن را «دستاوردهای اقتصاد مقاومتی» نام نهاده توجه فرمایید. شیخی بیان کرد: قبل از هرگونه قضاوت این نکته را یادآوری مینماید که غرض تخطئه آمار نیست زیرا زیر سؤال بردن آمار نیاز به تولید آمار بدیل دارد که از دست فردی که دست اندر کار نیست مشکل است اما لااقل پس از رؤیت ارقام ذیل جای چند سؤال باقی است. در آمار وزارت جهاد کشاورزی آمده است که:
1 – تولیدات کشاورزی از سال 92 تا95 از 97 به 118 میلیون تن رسیده است.
2 – تراز تجاری از 8- به 2- میلیارد دلار رسیده است.
3 - بهرهوری آب از هر متر مکعب از 1 به 1/2 کیلوگرم رسیده است.
4 – ده هزار حلقه چاه غیر مجاز در سال گذشته و 8 هزار در سال جاری مسدود شده است.
6 – اشتغال در مناطق روستایی : از طریق توسعه صنایع کوچک 110000 نفر.
این اقتصاددان با انتقاد از این آمارها خاطرنشان کرد: اولاً قبل از سال 92 تولیدات کشاورزی هم به 110 میلیون تن رسیده بود با مراجعه به سالنامه آماری براحتی میتوان عدد سرجمع تولیدات را پیدا کرد. لذا انتخاب سال پایه صرفاً یک مانور سیاسی است. اگر صداقت باشد دو نکته باید ذکر شود اول اینکه تولید کشاورزی به شدت تحت تاثیر آب و هواست و همچنین در سال آبی گذشته پراکنش بارندگی باعث ازدیاد تولید شده و ثانیاً تراز تجاری به 3- رسیده است.
شیخی افزود: وظیفه مسدود کردن حلقههای چاه به جهاد کشاورزی مربوط نمیشود و بهرهوری آب را باید استقرایی و با سرجمع پروژهها اثبات کرد نه با تخمین دفتری و برای اشتغالزایی روستایی نیز پروژه به پروژه باید گزارش و سرجمع آنها نمایش داده شوند.
وی تصریح کرد: با فرض صحت آمار وزارت محترم جهاد کشاورزی، اینها را اقدامات و دستاوردهای(!!!) اقتصاد مقاومتی نامیدن مسخره کردن راهبرد و الگوی اقتصاد مقاومتی است. گویا باید کلاس الگوی اقتصاد مقاومتی برای دولت گذاشت. فعالیتهای عادی که نتیجه قطعی هزینههای روزمره دولت در چاچوب برنامه و بودجه است جز دستاورد اقتصاد مقاومتی نیستند بلکه این آمار نشانی از فعالیتهای عادی وزارت است. بالاخره پولی که خرج کرده میباید اتفاقی اقتاده باشد.
این اقتصاددان گفت: در بخش کشاورزی کارهایی را میتوان در راستای الگوی اقتصاد مقاومتی تلقی کرد که متضمن ایجاد زیرساختهای جدید مقاوم ساز و بستر جدیدی برای تقویت تولید باشد و فضای کسب و کار را باز کرده و گشایش بهتری در بازار داخلی خارجی ایجاد کند. همچنین منابع جدید پولی و مالی را به بخش سوق داده، تشکل جدید تولیدی خلق کرده باشد.