kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۰
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۳
وحيد نوروزي اعلام کرد

عقب‌ماندگي خودروسازان داخلي در استانداردسازي

مشاور زيست‌محيطي معاون شهرداري تهران گفت: خودروسازان و توليدکنندگان از موضوع استانداردسازي عقب مانده‌اند.

وحيد نوروزي در خصوص آلودگي هوا و راهکار آن اظهار داشت: آلودگي هوا داراي سه کليد واژه شناخت، پيشگيري و کنترل است.
وي با بيان اينکه شناخت آلودگي و منابع آلاينده بايد مورد شناسايي مجدد قرار گيرد، ادامه داد: منابع ثابت آلاينده‌ها مشکل‌ساز شده و منابع آلاينده خانگي و تجاري از چشم مسئولان پنهان مانده است.
نوروزي با اشاره به اينکه در خصوص پيشگيري بايد تجهيزات و سوخت استاندارد شود، افزود: متأسفانه خودروسازان و توليدکنندگان از موضوع استانداردسازي عقب مانده‌اند.
وي با تأکيد بر اينکه سوخت با يورو 3 به دست فراموشي سپرده شده و سوخت يورو 4 به نتيجه قطعي نرسيد، گفت: بايد منابع جديد استاندارد بوده و خروجي آلاينده‌ها کاهش يابد.
مشاور زيست محيطي معاون شهرداري تهران اظهار داشت: بايد شاهد کاهش سفرهاي درون شهري باشيم و فعاليت الکترونيکي را گسترش دهيم تا شهروندان دور از محل کار مشغول فعاليت باشند و دايم در تردد نباشند.
نوروزي افزود: مقرر بود که خودروهاي فرسوده از تير ماه امسال در خيابان‌ها تردد نکنند که بايد بگويم از خودروسازان خارجي استفاده کنيم در واقع از بازار خارجي استفاده شود چرا که اين امر اهميت دارد.
وي بيان کرد: کنترل معاينه فني خودرو از بين رفته است و اين موضوع را به پنج سال رساندند.
نوروزي گفت: مقرر شده بود که از تير ماه امسال به طور جدي جلوي تردد خودروهاي فرسوده و دودزا گرفته شود ولي اين امر هنوز به طور جدي صورت نگرفته است.
وي ادامه داد: لازم است که از بازار خارجي براي توليد خودرو استفاده کنيم و خودروسازان خارجي نيز در توليد ما سهم داشته باشند.
وي اظهار داشت: با توجه به اينکه اجراي طرح زوج و فرد براي پليس و کنترل اين امر سخت است مي‌توان به جاي اين اقدام، از تردد خودروهاي فرسوده و دودزا جلوگيري کرد.
نوروزي افزود: در مواقع اضطرار مي‌توان از تردد بسياري از خودروهاي دودزا مانند پيکان جلوگيري کرد چرا که اين خودروها منبع آلودگي هستند و باعث کاهش آلودگي هوا مي‌شوند.
مرگ سالانه 45 هزار ايراني بر اثر آلودگي هوا
مدير «طرح کلان ملي سيستم‌هاي حمل و نقل هوشمند درون شهري و برون شهري (ITF)» گفت: سالانه 45 هزار نفر در کشور بر اثر آلودگي هوا مي‌ميرند.
به گزارش دکتر مهدي قطعي روز گذشته در نشست کميته راهبري «طرح کلان ملي مطالعه و طراحي سيستم‌هاي حمل و نقل هوشمند درون شهري و برون شهري» مصوب شوراي عالي عتف، با ارائه گزارش‌هايي از تلفات انساني ناشي از آلودگي هوا با بيان اين که آلودگي هوا چهارمين عامل مرگ و مير در جهان است، گفت: طبق آمار يک ميليارد و 400 ميليون نفر در جهان در معرض آلودگي هوا قرار دارند که سالانه دو ميليون نفر در دنيا جان خود را به دليل عوارض مستقيم يا غير مستقيم آلودگي هوا از دست مي‌دهند.
قطعي با اشاره به طرح کلان ملي مطالعه و طراحي سيستم‌هاي حمل و نقل هوشمند درون شهري و برون شهري (ITF) گفت: اگر اين طرح اجرايي شود به نوعي تضمين کننده بهبود کيفيت هوا با روان‌سازي ترافيک و بهره‌مندي از سيستم‌هاي هوشمند حمل و نقل خواهد بود.
وي با بيان اين که براي اجراي طرح سيستم حمل و نقل هوشمند دو ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، گفت: اين در حالي است که هزينه تصادفات جاده‌اي در کشور 20 ميليارد تومان برآورد شده است.
به گفته مدير پروژه ملي سيستم‌هاي حمل و نقل هوشمند درون شهري و برون شهري، در حال حاضر 26 کشور دنيا داراي صنعت (ITF) هستند و در حال حاضر فاز صفر اين پروژه در دستور کار است که طي آن قرار است به هشت محصول اساسي دست يابيم.
لغو طرح سراسري زوج و فرد از در منازل
مدير کل محيط زيست استان تهران از توقف اجراي طرح تردد زوج و فرد خودروها از در منازل خبر داد.
محمد هادي حيدرزاده اظهار داشت: با توجه به بارش جديد و پايين آمدن شاخص آلودگي هوا، طرح تردد زوج و فرد خودروها از در منازل متوقف و به حالت محدوده قبلي برمي‌گردد.
مدير کل محيط زيست استان تهران افزود: طرح زوج و فرد خودروها از در منازل در 4 ماهه پاياني سال که بنا به پيشنهاد اداره کل محيط زيست استان تهران بوده است،‌روز چهارشنبه در شوراي عالي ترافيک مطرح و تصميم‌گيري مي‌شود.
وي متذکر شد: در صورتي که شرايط وضعيت آلودگي هوا در حالت هشدار و يا اضطرار قرار گيرد، مجدداً کميته هماهنگي مواقع اضطرار اجراي مجدد طرح زوج و فرد خودروها از در منازل را در دستور کار قرار خواهد داد.