کد خبر: ۳۲۰۵۵۵
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۳

هجو نتانیاهو با طعم «قنــدپهلو»

برنامه طنز ادبی «قندپهلو» یکی از برنامه‌های موفق در حوزه شعر و ادبیات در رسانه ملی است که طی چند سال اخیر شاهد پخش آن از شبکه نسیم سیما بوده و هستیم، این برنامه تلاش دارد که با فضائی شاد و مفرح مسائل روز اجتماعی، سیاسی‌، اقتصادی، فرهنگی و... را با زبان شعر طنز و در قالب یک مسابقه و مشاعره به بینندگان خود منتقل کند.
امیر قمیشی تهیه‌کننده مجموعه طنز «قندپهلو» در گفت‌وگوی با کیهان ضمن تشریح ویژگی‌های تولید فصل یازدهم این مجموعه طنز گفت: این فصل با ساختاری کاملا متفاوت و جذاب‌تر از فصل‌های قبل برروی آنتن شبکه نسیم رفته است که یکی از مهم‌ترین بخش‌های فصل یازدهم «قندپهلو» بخش هجو است که تاکنون این بخش را در این برنامه نداشتیم.
وی در همین رابطه افزود: با توجه به اینکه امسال تولید فصل یازدهم مجموعه طنز «قندپهلو» با جنگ تحمیلی ۱۲روزه مصادف شد لذا دو بخش را به‌طور ویژه این ایام طراحی کردیم، ‌یکی بخش مهم هجو بود که ما تاکنون در برنامه «‌قندپهلو» نداشتیم که ما با تأسی از قرآن و نفرین ابی‌لهب، تصمیم گرفتیم بیش از ۱۰۰ قطعه هجو خطاب به نخست‌وزیر منحوس رژیم صهیونیستی «نتانیاهو» سروده شود که به خوبی از سوی شاعران و شرکت‌کنندگان در این برنامه انجام شد و سروده‌های بسیاری خوبی را در این زمینه داشتیم. در واقع این بخش بسیار برای مخاطبان جذاب و پراهمیت است چراكه شعرای ما و دوستان شرکت‌کننده در برنامه «قندپهلو» طبع خودشان را در نوع خاصی از طنز که به هجو نزدیک است بیان کردند که به نظرم بخش بسیار جذاب این برنامه در فصل یازدهم بود و ما قصد داریم که در فصل‌های آتی این مجموعه به این مقوله بیشتر بپردازیم و به یک یا چند شخصیت دشمن این سرزمین بپردازیم و یا نقد چهره، مرام، فرهنگ و سیاست‌های منحوس این شخصیت‌ها را با فضا و نگاه تازه‌ای در برنامه داشته باشیم و این امر نشان می‌دهد که برنامه «قندپهلو» گام به گام با شرایط روز جلو آمده و پیشرفت خوبی داشته است.
قمیشی با عنوان این مطلب که مجموعه طنز «قندپهلو» یک مسابقه تخصصی شعر و ادبیات طنز مکتوب است گفت: در واقع آنچه در سینما و تلویزیون می‌بایست به تصوير درآید کمدی است نه طنز مکتوب، چراکه طنز مکتوب متعلق به رسانه مکتوب است و بعداز تعطیلی مجله گل‌آقا، به نوعی می‌توان گفت که برنامه «قندپهلو» جایگزین بسیار مناسب برای یک نشریه طنز مکتوب در رسانه‌ای به فراگیری تلویزیون بود که خدا را شکر مخاطب با طنز مکتوب در یک رسانه دیداری و شنیداری همچون رسانه ملی مانوس شد و ارتباط برقرار کرد. 
تهیه‌کننده «قندپهلو» همچنين با اشاره به موضوع وفاق ملی، همدلی و اتحادی که در جنگ تحمیلی ۱۲روزه بین ملت بزرگ ایران رخ داد تاکید کرد: ما در فصل یازدهم برنامه «‌قندپهلو»  بخشی را هم از طریق هوش مصنوعی به تمام قشرهای مختلف مردم ایران تقدیم مخاطبان این برنامه کردیم که براساس آن ویدئویی از گردشگری ایران در آن پخش می‌شود و شرکت‌کنندگانی که از سایر نقاط کشور هستند، همه با هم مدح آن منطقه را با زبان فکاهه بیان می‌کنند. 
این تهیه‌کننده تلویزیون با بیان این مطلب که مجموعه طنز «قندپهلو» از آغاز تولید و پخش‌اش تا به امروز که فصل یازدهم آن تقدیم علاقه‌مندان شده است بسیار پرمخاطب بوده‌ است اظهار داشت: استقبال از این مجموعه طنز شعر و ادب فارسی به‌گونه‌ای است که در حال حاضر صدها متقاضی برای حضور در این برنامه با ما در ارتباط هستند که مایل به ارائه اشعار طنز خود در برنامه «قندپهلو» می‌باشند.
قمیشی با اعلام این مطلب که ما یک دوره رقابت جهانی برنامه «قندپهلو» را هم  با حضور شرکت‌کنندگانی از ایران‌، افغانستان و تاجیکستان در تهران برگزار کردیم گفت: آقای مبشر شرکت‌کننده کشور افغانستان در آن دوره برنده شد و ما بنا داریم که در آینده مرحله برگشت رقابت جهانی «قندپهلو» را در یکی از کشورهای همسایه فارسی‌زبان برگزار کنیم. 
تهیه‌کننده برنامه طنز «قندپهلو» همچنين گفت: بعد از پخش هر برنامه از شبکه نسیم سیما و پخش سومین برنامه در هفته(شنبه، یکشنبه و دوشنبه) نسخه مشروح هر برنامه، و بازپخش آنها در ساعات ۸ صبح و ۱۳، روز بعد در سکوی اینترنتی شبکه جهانی جام جم به عنوان یک ویدئوکست بارگذاری می‌شود.
وی افزود: در فصل یازدهم برنامه طنز «قندپهلو» با توجه به اینکه ویدئوکست از نظر تکنیکال کامل است و طعنه می‌زند به حضور داور میهمان در یک استودیوی رادیویی‌، لذا داور میهمان نداریم. قمیشی با اشاره به اینکه فصل یازدهم مجموعه طنز «قندپهلو» که از اول ماه ربیع‌الاول بر روی آنتن شبکه نسیم رفته است با ساختار و مجری جدید همراه بوده و تلاش ما این بوده که تبدیل به یک ویدئوکست شویم گفت: اجرای این فصل برنامه با توجه به مشغله زیاد آقای رضا رفیع به آقای قاسم رفیعا از شاعران مطرح استان خراسان رضوی محول شد که خوشبختانه وی بخوبی از عهده آن برآمد‌، اما آقایان شهرام شکیبا و ناصر فیض همچنان داوری مسابقه را برعهده ‌دارند.‌ 
رسول شمالی‌ورزنده