در بیانیه مجمع تحلیلگران ساترا تصریح شد
تأثیر منفی برخی برنامههای نمایش خانگی بر کودکان و نوجوانان(اخبار ادبی و هنری)
مجمع تحلیلگران رسانههای صوت و تصویر فراگیر در خصوص سریالها و برنامههای شبکه نمایش خانگی بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: رسانههای صوتوتصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی از مهمترین بسترهای تولیدات رسانهای در کشور هستند که نقش بهسزایی در بازتاب و شکلدهی جریانهای فکری، اجتماعی و فرهنگی جامعه دارند. این رسانهها میتوانند با پرداختن به مسائل و دغدغههای جامعه، پلی میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان محصولات فرهنگی و هنری باشند و با ارائه محتوای مناسب، به رشد و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه کمک کنند. بر همین اساس، مجمع تحلیلگران رسانههای صوتوتصویر فراگیر مرکب از جمعی از نهادهای مسئول و اشخاص متخصص در حوزه تحلیل و نقد، در راستای مأموریت خود بهویژه توجه به حقوق معنوی مخاطب، بیانیه سالانه خود را درباره وضعیت سریالها و برنامههای شبکه نمایشخانگی در یک سال گذشته منتشر میکند.
در بیانیه مجمع تحلیلگران ساترا، مواردی چون ترویج فرهنگ ازدواج پایدار، نمایش پیشرفت و امید، نمایش چهره قدرتمند ایران دستاوردهای شبکه نمایش خانگی شمرده شدهاند.
در این بیانیه همچنین به چالشها و کاستیهای محصولات سکوهای نمایش خانگی هم پرداخته شده که این موارد عبارتند از: ارائه تصویر نامناسب از خانواده در برخی سریالها، عادیسازی طلاق در برخی سریالها، نمایش برخی صحنههای مغایر با سبک زندگی اسلامی ایرانی.
در بخشی از این بیانیه آمده است: درحالیکه تعدادی از برنامهها و سریالهای رسانههای صوتوتصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی بر تقویت بنیانهای خانواده تأکید دارند، همچنان برخی سریالهای نمایشی و فیلمهای سینمایی، تصویری منفی و نادرست از خانواده ارائه میدهند. این آثار اغلب با نمایش ضعف در ارتباطات خانوادگی، ناکارآمدی والدین و ناتوانی آنها در حل مشکلات فرزندان، تصویری منفی از نهاد خانواده ترسیم میکنند. چنین محتوایی میتواند تأثیرهای منفی بر مخاطبان بهویژه کودکان و نوجوانان داشته باشد. در بخش دیگری از بیانیه مجمع تحلیلگران ساترا آمده است: علیرغم تلاش برخی تولیدکنندگان و سکوهای انتشار محتوا برای ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی، متأسفانه در برخی موارد شاهد نمایش برخی صحنههای مغایر با سبک زندگی اسلامی ایرانی در برخی سریالها و فیلمهای سینمایی هستیم که نمونههای بارز آن در برخی شوخیهای خلاف عفت عمومی، نمایش برخی صحنههای خشونتآمیز مورد اعتراض خانوادهها و... بروز و ظهور یافته است.
بیانیه مجمع تحلیلگران ساترا همچنین این موارد را به عنوان ضرورتهای اعمال در شبکه نمایش خانگی ذکر کرده است: پیادهسازی سیستم یکپارچه ردهبندی سنی، تولید محتوای خانوادهمحور و کاهش عادیسازی طلاق، تقویت برنامههای ترویج پیشرفت و امید، ضرورت توجه سکوهای صوتوتصویر فراگیر به آسیبهای ناشی از نمایش خشونت و اعتیاد.
گفتنی است، مجید شاهحسینی، مهدی فرجی، محمود گبرلو، هادی مؤمنی، محمدمهدی مؤمنیها، احسان رستگار و مهران دهنمکی، اعضای مجمع تحلیلگران ساترا هستند.