kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۶۵۴
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۳
قالیباف در دیدار رئیس‌ مجلس عراق:

ساختار جبهه مقاومت همچنان مقتدرانه فعال است

رئیس‌ مجلس شورای اسلامی گفت: با همه آسیب‌هایی که رژیم صهیونیستی به حزب‌الله زده و رهبران آن را به شهادت رسانده، اما ساختار جبهه مقاومت همچنان مقتدرانه فعال است.
 
 
 
 
محسن المندلاوی، رئیس موقت مجلس عراق عصر روز دوشنبه، ۲۳ مهرماه ۱۴۰۳ با محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.
قالیباف در این دیدار، با تأکید بر اینکه شرایط در خاورمیانه به‌ویژه برای جبهه مقاومت بسیار حساس است، گفت: لازم است که یک تحلیل دقیق، راهبردی و روشنی از شرایط امروز داشته باشیم و به وظایف خود در این خصوص عمل کنیم و در این بین، دیپلماسی پارلمانی نیز بسیار مهم است.
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه حوادث اخیر همچون ترور شهید هنیه و شهید نصرالله حوادث تلخی برای جبهه مقاومت بود، گفت: البته عملیات موشکی وعده صادق ۲ توانست مسیر جبهه مقاومت را در جهت درست قرار دهد ضمن اینکه دکترین نظامی اسرائیل از زمان عملیات طوفان الاقصی فرو ریخته و فلسفه بقای رژیم صهیونیستی زیر سؤال رفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه اسرائیل تصور می‌کرد با گنبد آهنین خود پدافندی درست کرده که کشورهای دیگر قادر به تهاجم علیه او نیستند، عنوان کرد: آنها آخرین تکنولوژی‌های آمریکایی را در اختیار داشتند و تصور می‌کردند آن‌قدر تسلط اطلاعاتی دارند که هر کس از هر کجا قصد مورد هدف قرار دادن سرزمین‌های اشغالی را داشته باشد در بیرون از سرزمین‌هایش آنها را متوقف می‌کند و آخرین نقطه دکترین آنها این بود که همواره با دشمنان خود در خارج از سرزمین‌های اشغالی رو‌به‌رو خواهد شد اما در یک سال گذشته تمام این هیمنه و طراحی‌ها فرو ریخت.
قالیباف همچنین با بیان اینکه از زمان عملیات طوفان‌الاقصی تاکنون جنگ شدت یافته اما اسرائیل نتوانسته به هیچ‌کدام از اهداف خود دست یابد، گفت: صهیونیست‌ها در این مدت کاری انجام دادند که هیچ ارزش نظامی ندارد و تنها یک جنایت به تمام معنا است و آن هدف قرار دادن گروه‌های مردمی و ترور دسته‌جمعی مردم با سلاح‌های آمریکایی است.
وی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی ترور دسته‌جمعی غیرنظامی و ترور دولتی را دنبال می‌کند، گفت: الان حداقل یک ماه است رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان تلاش می‌کند تا فقط یک متر وارد خاک این کشور شود اما با همه آسیب‌هایی که به حزب‌الله زده و رهبران آن را به شهادت رسانده است اما ساختار جبهه مقاومت همچنان مقتدرانه فعال است و دیدیم که چگونه مقتدرانه حیفا را هدف قرار می‌دهد.
قالیباف در ادامه تاکید کرد: ما باید به مردم جنوب لبنان به‌ویژه جمع زیادی که در حال حاضر آواره هستند کمک کنیم و اقلام اساسی به آنها برسانیم. در جریان سفری که به بیروت داشتم متوجه شرایط بسیار سخت آنها شدم و این وظیفه ما و همه کشورهای اسلامی را سخت‌تر می‌کند.
 تمجید رئیس‌ مجلس عراق از سفر قالیباف به بیروت
محسن المندلاوی نیز در این دیدار گفت: شما سفر خیلی خوبی به لبنان داشتید به‌ویژه اینکه هدایت هواپیمای خود به سمت بیروت را شخصاً به عهده گرفتید که همه دنیا از این حرکت شما غافلگیر شدند. در گذشته ما به شما افتخار می‌کردیم اما این بار افتخار ما نسبت به شما مضاعف شده چرا که برای کمک‌رسانی به لبنان خودتان شخصاً هدایت هواپیما را بر عهده گرفتید.
رئیس ‌مجلس عراق در ادامه با بیان اینکه شرایط امروز منطقه بسیار خطرناک و حساس است، عنوان کرد: پیشنهاد دادیم نشست فوق‌العاده‌ای در سطح اتحادیه پارلمان‌های عربی تشکیل شود که در این خصوص با الجزایر صحبت کردیم و این جلسه فوق‌العاده در سطح پارلمان‌های عربی برگزار خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت حساس و خطرناکی داریم، عنوان کرد: پنجشنبه گذشته در بغداد با سفرای اتحادیه اروپا نشستی داشتیم و به آنها گوشزد کردیم که اوضاع بسیار خطرناک است و اسرائیل کارهای خطرناکی انجام می‌دهد و هدف آنها این است که ایران و سوریه را وارد یک جنگ فراگیر کند. ما اعلام کردیم هرگونه بی‌حرمتی به خاک ایران، عراق و سوریه باعث ایجاد التهاب در کل منطقه می‌شود.
المندلاوی ادامه داد: روز شنبه نیز در همین راستا با سفرای ۶ کشور عربی حوزه خلیج‌فارس در بغداد نشستی داشتیم و به آنها گوشزد کردیم که هرگونه تهدید خاک جمهوری اسلامی ایران و عراق باعث می‌شود کل منطقه مورد تهدید واقع شود لذا نیاز به اتخاذ موضع یکپارچه و وحدت آفرین در این جلسات داریم.
المندلاوی در ادامه با بیان اینکه ما از برقراری آتش‌بس به این منطقه حمایت می‌کنیم، ابراز داشت: پارلمان، دولت و ملت عراق به صورت تمام‌قد آمادگی دارند تا از مردم مظلوم منطقه حمایت کنند.
 تاکید بر وحدت کشورهای اسلامی
 برای مقابله با رژیم صهیونیستی
همچنین، نعمان کورتولموش رئیس‌ مجلس ترکیه در حاشیه نشست مجمع IPU در ژنو با محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار، با بیان اینکه در قرن جدید جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین و لبنان یک پدیده تلخ به حساب می‌آید، گفت: ما باید این موضوع را در ابعاد مختلف امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بررسی کنیم. این حادثه آنچنان مهم است که باید بدانیم هر روز آن، سال‌های آینده را شکل می‌دهد.
وی در ادامه تصریح کرد: امروز کشورها به‌ویژه کشورهای اسلامی باید در سطوح سیاسی و مردمی با یکدیگر همکاری کنند و پشتیبانی کافی از مردم لبنان و فلسطین داشته باشند.
رئیس قوه مقننه با یادآوری این مطلب که آمریکا علی‌رغم نزدیکی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور، پشت تمام اتفاقات منطقه قرار دارد، ارسال کمک‌ها به لبنان را از اولویت‌هایی دانست که کشورها باید در پیش بگیرند و افزود: پیش از سفر به ژنو، سفری به بیروت داشتم و دیدم که مردم جنوب لبنان نیازمند شکل‌گیری مسیری برای دریافت کمک در حوزه اقلام اساسی هستند. ما باید برای استقرار هلال احمر در بیروت تلاش کنیم تا کمک‌ها از طریق هوائی و دریایی به آنها برسد.
  رئیس ‌مجلس ترکیه: امروز همه ملت‌های منطقه
 مورد هدف اسرائیل هستند
نعمان کورتولموش نیز در این دیدار، با تأکید بر تقویت روابط دوستانه میان ترکیه و ایران گفت: ما در مجلس ترکیه آمادگی کامل برای گسترش روابط با مجلس شورای اسلامی ایران داریم. ایجاب می‌کند ما به عنوان دو کشور دوست و برادر، بیش از پیش با یکدیگر همکاری کنیم.
رئیس ‌مجلس ترکیه در ادامه با بیان اینکه غزه و فلسطین تنها اهداف اسرائیل نیستند و امروز همه ملت‌های منطقه مورد هدف اسرائیل هستند، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی به صورت افراطی هیچ تمایزی میان کشورها قائل نیست و اقدامات ضد بشری خود را ادامه می‌دهد.
وی با بیان اینکه امروز به لطف پیشنهاد آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری وارد فاز جدیدی از مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی شده‌ایم، عنوان کرد: امروز کشورها به دلیل اقدام آفریقای جنوبی دسترسی رسمی برای محکومیت اسرائیل دارند در حالی که تا پیش از این چنین دسترسی وجود نداشت.
کورتولموش در ادامه با بیان اینکه امروز به صورت مستند می‌توان جنایات رژیم صهیونیستی را پیگیری کرد، گفت: باید اسرائیل را در مجامع بین‌المللی طرد و بین امت اسلامی وحدت ایجاد کنیم.
رئیس ‌مجلس ترکیه در ادامه یادآور شد: متأسفانه باید بپذیریم که قدرت اسرائیل تنها به واسطه سلاح، رسانه و حمایت‌های غربی نیست بلکه از عدم وحدت و از هم گسیختگی مسلمانان است که قدرتمند می‌شود.
کورتولموش در ادامه ابراز امیدواری کرد که بتواند به‌زودی بازدید از جمهوری اسلامی ایران داشته باشد تا از دیپلماسی پارلمانی به عنوان ابزاری قوی در تقویت روابط دوجانبه استفاده کند.
 ما از آتش‌بس و صلح پایدار در منطقه 
حمایت می‌کنیم
ژاکوب مودندا، رئیس‌ مجلس زیمبابوه نیز در حاشیه مجمع بین‌المللی نشست بین‌المجالس جهانی(IPU) با محمدباقر قالیباف، رئیس ‌مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار، با اشاره به روابط دیرینه ایران و زیمبابوه و اینکه هر دو کشور سابقه مبارزه با ظلم در کشورهای خود داریم، گفت: همکاری‌های پارلمانی میان دو کشور می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روابط دولت‌ها شود از این‌رو باید هر چه بیشتر در این راستا گام برداشت.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های موجود در حوزه دانش‌بنیان با اولویت موضوعات بهداشتی و درمانی، ابراز داشت: برای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران و زیمبابوه می‌توانیم از طریق همکاری‌های نزدیک و تأکید بر مبادلات به صورت تهاتری اقدام کنیم که مشکلات بانکی را نیز به همراه نخواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با زیمبابوه ندارد.
قالیباف ضمن قدردانی از زیمبابوه از حمایت‌های صورت گرفته این کشور از فلسطین و لبنان، گفت: با این حال شرایط این روزهای منطقه به‌ویژه غزه و بیروت بحرانی‌تر از گذشته است. امروز شاهدیم جنایات رژیم صهیونیستی به جایی رسیده که زنان و کودکان آواره را که در چادرها به سر می‌بردند به راحتی و زنده‌زنده در آتش می‌سوزاند، لذا دولت‌ها، پارلمان‌ها و ملت‌ها باید بیش از پیش تلاش کنند تا در برابر جنایت‌های سبوعانه رژیم صهیونیستی ایستاده و از همه ظرفیت‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس پایدار استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ما از آتش‌بس و صلح پایدار حمایت می‌کنیم، گفت: ما از هر تصمیمی که دولت و ملت لبنان و جبهه مقاومت در این کشور بگیرند، حمایت خواهیم کرد.
 رئیس ‌مجلس زیمبابوه: زمینه سرمایه‌گذاری شرکت‌های دارویی ایرانی در زیمبابوه وجود دارد
ژاکوب مودندا نیز در این دیدار، با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه زیمبابوه و ایران و سفری که به منظور شرکت در اجلاسی با محوریت فلسطین به ایران داشت، گفت: هر دو کشور ظرفیت توسعه روابط پارلمانی را دارند و اراده مجلس زیمبابوه نیز بر همین است.
رئیس ‌مجلس زیمبابوه در ادامه با بیان اینکه امروز زیمبابوه و ایران با چالش‌های مشترکی رو‌به‌رو هستند که غیرقانونی و خلاف موازین بین‌المللی است، عنوان کرد: ما به لحاظ اقتصادی و تجاری روابط خوبی داریم و اکنون زیمبابوه این ظرفیت را دارد تا با توجه به توانایی جمهوری اسلامی ایران در تولید دارو، میزبان سرمایه‌گذاران ایرانی به‌ویژه در حوزه دارو باشد
وی در ادامه سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی و معدن و مبادله اساتید و دانشجویان در حوزه علم و فناوری را از دیگر فرصت‌های ارتباطی میان دو کشور دانست و افزود: امیدواریم کمیسیون مشترک میان دو کشور بتواند زمینه همکاری‌های بیشتر را فراهم کند
این مقام عالی‌رتبه پارلمانی زیمبابوه در ادامه تأکید کرد: کشورها و سازمان‌های بین‌المللی باید هرچه سریع‌تر مانع گسترش جنایات رژیم صهیونیستی و ادامه جنایات آنها در فلسطین شوند. وی در پایان با بیان اینکه زیمبابوه همواره در حوزه مسائل حقوقی و بین‌المللی در کنار ایران ایستاده و خواهد ایستاد، خاطرنشان کرد: احترام به حقوق بین‌الملل از جمله مسائلی است که زیمبابوه نسبت به آن حساس است به‌ویژه مقابله تحریم‌های ظالمانه از جمله مسائلی است که ما به دنبال آن هستیم
رئیس ‌مجلس زیمبابوه با ابراز امیدواری برای پیروزی و موفقیت همه ملت‌های آزاده دنیا، عنوان کرد: امیدواریم هرچه سریع‌تر جنایات جنگی پایان یابد و شاهد برقراری امنیت و صلح در منطقه باشیم.
گفتنی است، محمدمهدی شهریاری، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار حضور داشت.