kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۴۵۸۷
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶

تجمع بزرگ مسلمانان روهینگیایی در بنگلادش برای بازگشت به خانه

 
 
ده‌ها هزار پناهنده روهینگیاییِ حاضر در اردوگاهی در بنگلادش، به مناسبت یادآوری هفتمین سال مهاجرت اجباری‌شان، خواستار «بازگشت امن به خانه و کاشانه خود» در میانمار شدند.
حضور گسترده آوارگان مسلمان میانماری در بنگلادش به یک مسئله برای این کشور تبدیل شده است. از سال ۲۰۱۷ بیش از یک‌میلیون مسلمان میانماری که در ایالت «راخین» در غرب میانمار زندگی می‌کردند برای فرار از آزار و اذیت ارتش میانمار به بنگلادش ‌گریختند. در بنگلادش نیز این پناهجویان در وضعیت بسیار بدی زندگی می‌کنند. هفته گذشته «محمد یونس» در اولین سخنرانی خود به عنوان نخست‌وزیر موقت این کشور وعده داد از پناهجویان روهینگیایی (میانماری) حمایت خواهد کرد. وی گفت: «ما نیازمند تلاش‌های مستمر جامعه بین‌المللی برای عملیات بشردوستانه روهینگیا برای بازگرداندن نهائی آنها به میهن خود، میانمار، در سایه امنیت، عزت و تحقق حقوق کامل آنان هستیم.» به دنبال این وعده دیروز رسانه‌ها اعلام کردند که ده‌ها هزار تن از مسلمانان روهینگیایی که در بنگلادش به سر می‌برند با برپایی یک تجمع آرام خواستار بازگشت به کشور خود شده‌اند. آن‌طور که ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس نوشته است، هزاران نفر از پناهندگان روهینگیایی که در اردوگاه‌های وسیع و بی‌سروسامان بنگلادش زندگی می‌کنند، یکشنبه مراسم یادآوری هفتمین سالروز مهاجرت دسته‌جمعی خود را برگزار کرده و خواستار بازگشت امن به ایالت راخین در غرب میانمار شدند. 
خبرگزاری آسوشیتدپرس این را هم نوشت که پناهندگان در یک محوطه باز در اردوگاه کوتوپالونگ در ناحیه کاکس بازار تجمع کرده و زیر باران پرچم‌ها و دست‌نوشته‌های گل‌آذین شده‌ای را حمل می‌کردند که روی آن نوشته شده بود، «امید خانه است» و «ما روهینگیایی‌ها شهروندان میانماریم». آنها در روزی گرد هم آمده بودند که روز به عنوان «روز نسل‌کشی روهینگیا» نیز شناخته می‌شود. 
این گزارش می‌افزاید بنگلادش از سال ۲۰۱۷، حداقل دوبار، تلاش کرده است که پناهندگان را بازگرداند و از جامعه بین‌المللی خواسته است به حاکمان میانمار فشار بیاورد تا فضای صلح‌آمیزی در این کشور ایجاد کند که امکان بازگردانی پناهندگان را فراهم سازد. اما در مدت اخیر، وضعیت ایالت راخین پس از آغاز درگیری‌ها میان‌گروهی شبه‌نظامی به نام «ارتش آراکان» با نیروهای امنیتی میانمار بی‌ثبات‌تر شده است. این آشوب‌های تازه موجب شده پناهندگان بیشتری به بنگلادش و دیگر جاها برای نجات جان خود سرازیر شوند. صدها سرباز و نگهبان مرزی میانماری نیز برای فرار از این خشونت‌ها به بنگلادش پناه برده‌اند اما بنگلادش، بعدا، صدها نفر از آنها را به طور مسالمت‌آمیز به میانمار بازگرداند.