kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۲۱۶۷
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۹

کیهان و خوانندگان

 
 
*افکار و آراء اعضای ستاد انتخاباتی آقای پزشکیان، به غایت متناقض است. از چپ‌گرایان تا سوپر راست‌ها. و این غیر از چالش سهم‌خواهی و غنیمت‌طلبی برخی احزاب است که هر کدام به میزان نفوذ‌شان در ستاد می‌خواهند گوشه‌ای از غنایم را به نیش بکشند و پشت قباله خود کنند.به همین دلیل عرض می‌کنم آقای پزشکیان کار دشواری را در پیش خواهد داشت. البته در این بین البته متضرر اصلی کشور و مردم هستند.
ضیغمی
* سهم‌خواهی اصلاح‌طلبان از کابینه دولت مسعود پزشکیان که در تبلیغات انتخاباتی خود را وابسته به هیچ حزب و گروهی نمی‌دانست موضوعی است که در روز بعد از انتخابات و اعلام پیروزی دکتر پزشکیان در فضای رسانه‌ها مطرح شده است. جالب این که اصلاح‌طلبان نه تنها آن را تکذیب نکردند بلکه گفتند سهم‌خواهی یک امر مرسوم و طبیعی است. گویی که پزشکیان هیچ راهی جز تقسیم کابینه بین جریان‌های مختلف اصلاح‌طلب ندارد!
حسنوند
*آقای پزشکیان تا اینجای کار حرف‌های خوب و امیدوارانه‌ای زده و استقبال خوبی هم از سوی جناح‌های مختلف شده است. اما بیش از این سخنان مهم باید دید آیا در چینش مسئولیت‌های دولت چهاردهم بر همان استفاده از نخبگان بدون لحاظ کردن خط و خطوط سیاسی عمل می‌شود یا خیر؟ فعلا آنچه در شورای راهبری دولت چهاردهم می‌گذرد چنین چیزی را نشان نمی‌دهد. ولی در نهایت‌، چینش کابینه و معاونان رئیس‌جمهور این مسئله را مشخص می‌کند و تا آن زمان باید منتظر ماند و دید رئیس‌جمهور منتخب در اثبات وعده‌های خود چقدر خواهد توانست بر لابی‌های قدرتمند پیدا و پنهان جریان‌های سیاسی غلبه کند.
شکاری
* محسن رنانی که مقام تدریس در دانشگاه را به یدک می‌کشد در یادداشتی از فرط عصبانیت که چرا مردم اصفهان رأی بیشتری را به جلیلی رقیب فرد مورد نظر او یعنی پزشکیان داده‌اند، مردم شهرش را روستایی‌های سنتی و عقب مانده و... معرفی کرده است. در این یادداشت سراسر انباشته از کینه و نفرت، حتی به سخنان دکتر پزشکیان در ایام مناظرات هم توجه نشده که می‌گفت باید دعواها و نزاع‌ها را کنار بگذاریم، مردم را با هم متحد کنیم. واقعا این افراد در شورای راهبری دولت چهاردهم چه می‌کنند؟
معلمی
* بعد از آنکه ظریف حامیان نامزد رقیب را خشک مغز و چماق به دست خواند و آذری‌جهرمی هم لقب طالبان به آنها داد‌، همچنان توهین‌های اصلاح‌طلبان به نزدیک ۱۴ میلیون ایرانی ادامه دارد. اولا اگر مقداری عقل در سر جریان پیروز انتخابات باشد، نباید همچنان بر طبل اختلاف بکوبند چرا که به قول دکتر پزشکیان برای رسیدن به اهداف نیاز به همکاری همه وجود دارد. این توهین‌ها نه تنها کمکی به دولت نمی‌کند که موجب تشدید دو دستگی جامعه می‌شود.ثانیا اصلاح‌طلبان در حالی کسب25درصدآراء واجدان و فاصله ۲ میلیون و ۸۰۰ رای در این انتخابات را اکثریت می‌خوانند که حاضر نبودند فاصله ۱۱ میلیونی سال ۸۸ را اکثریت بدانند و در برابر جمهوریت ایستادگی کردند و کشور را به آتش کشیدند.
فرزانه
*به اصلاح‌طلبانی که آمریکا را ابر‌قدرت بلامنازع در جهان می‌دانند یادآوری می‌کنم دولت چین با توجه به اقدام آمریکا در فروش سلاح به منطقه تایوان‌، علیه شرکت‌های نظامی این کشور و مدیران ارشد آنها تحریم‌هایی جدید اعمال کرده و نوشته است، تمامی دارایی‌های منقول و غیرمنقول این شرکت‌ها و افراد در قلمرو حاکمیتی چین مسدود خواهند شد.
افضلی
* مقایسه واکنش‌ها و مواضع جناح‌ها و جریانات سیاسی و به خصوص حامیان هر دولت نسبت به عملکرد هرکدام از دولت‌ها در پایان دوره مسئولیت‌شان یک معیار و سنجه خوب برای بررسی میزان موفقیت آن دولت‌ها به شمار می‌آید. همین بس که جبهه انقلاب به خدمات دولت رئیسی افتخار می‌کند ولی مدعیان اصلاحات دولت خود یعنی دولت روحانی را گردن نمی‌گیرند.
دادآفرین
* با این که مذاکرات بین طرفین در جنگ غزه به مرحله سرنوشت‌ساز رسیده، اما یک رسانه رژیم صهیونیستی به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، شخص نتانیاهو از آنجا که مذاکرات را به تنهائی مدیریت می‌کند مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات شده است.گفتنی است درخواست جدید نتانیاهو مبنی بر جلوگیری از بازگشت رزمندگان فلسطینی به شمال غزه، مذاکرات را با مانع روبه‌رو کرده است.
قبادی
*آقای پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب کشورمان در اولین واکنش بعد از پیروزی خود در انتخابات اظهار داشت‌، این هدایتی بود که رهبری داشتند. اگر به خاطر ایشان نبود، فکر نکنم اسم ما از این صندوق‌ها بیرون می‌آمد. در این که رهبری، پاسدار رای مردم و سلامت انتخابات هستند، تردیدی نیست. اما جفا و کم لطفی است که القا شود متولیان انتخابات، امانتدار رای مردم نیستند. در سلامت انتخابات همین بس که بارها نامزدهای رقیب هم، در عین ناباوری پیروز شده‌اند و نتیجه، در موارد متعدد قابل پیش‌بینی نبوده است.
سرشارپور
*آیا از خود سؤال کرده‌ایم چرا خیلی از پیش‌بینی‌ها چه پیش‌بینی‌های اصولگرایان و چه اصلاح‌طلبان آن گونه که می‌خواستند در این انتخابات جواب نداد و درست از آب در نیامد؟دلیل اصلی آن این است که مردم ما و البته همه دنیا در جهان جدیدی زیست می‌کنند که با واقعیت فاصله دارد. فضای مجازی یک دنیای واقعی است اما واقعیت نیست. به عبارت دیگر مردم با تصویری که برای‌شان ساخته می‌شود زندگی می‌کنند.پس ضرورت دارد که دنیای مجازی را جدی بگیریم و برای مدیریت آن برنامه داشته باشیم.
سعیدی‌تبار
* به دنبال آتش‌سوزی ناخواسته و بر اثر گرما در بخشی از جنگل‌های غرب کشور، روزنامه همدلی از روزنامه‌های زنجیره‌ای با برجسته‌سازی این واقعه تیتر زده سوختن جنگل‌ها خاکستر شدن آینده ایران است و بدین طریق فضای سیاهی را از کشور به مخاطب القا کرده در حالی که این روزنامه در برابر اخبار کاشت بیش از سی میلیون نهال توسط شهرداری تهران هیچ واکنشی نداشته است.چرا؟
شکور