kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۸۴۴
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مسکو مطرح کرد 

پیشنهاد ایران برای شکل‌گیری شبکه اطلاع‌رسانی بریکس

سخنگوی وزارت امور خارجه در سخنانی در نشست رؤسای دپارتمان‌های اطلاع‌رسانی و سخنگویان کشورهای عضو بریکس، پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران را در زمینه نقش‌آفرینی کشورهای عضو در حوزه رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی در مسیر دستیابی به اهدافی همچون تحقق جهان عادلانه و چندقطبی تشریح کرد. 
 
 
 
 
ناصر کنعانی، سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در نشست رؤسای دپارتمان‌های اطلاع‌رسانی و سخنگویان کشورهای عضو بریکس که به میزبانی مسکو برگزار شد، دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران درباره دستور کار این اجلاس در موضوعاتی همچون اقدام جمعی رسانه‌های کشورهای عضو بریکس برای تقویت جایگاه بین‌المللی این گروه، عمق بخشی به روابط میان رسانه‌های ملی کشورهای عضو با هدف ایجاد چارچوبی برای فضای مشترک اطلاع‌رسانی، استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی دیجیتال و قابلیت‌های هوش مصنوعی در دیپلماسی عمومی و سیاست خارجی و مبارزه با جریان اخبار جعلی و اطلاعات گمراه‌کننده پرداخت.
لزوم راه‌اندازی 
شبکه اطلاع‌رسانی بریکس
کنعانی در سخنان خود بر لزوم راه‌اندازی شبکه اطلاعاتی بریکس
(BRICS Information Network)
 به منظور اطلاع‌رسانی و تبادل اطلاعات میان کشورهای عضو بریکس تأکید کرد. به گزارش ایرنا، از نگاه سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، مقابله با جریان‌های مخالف فعالیت آزاد رسانه‌ای کشورهای عضو در غرب، مقابله با کمپین‌های اخبار گمراه‌کننده و جعلی، مقابله با آثار منفی تحریم‌های یکجانبه و اقدامات یکجانبه قهرآمیز علیه کشورهای عضو از طریق اطلاع‌رسانی جنبه‌های مختلف تاثیر تحریم‌ها به‌ویژه جنبه‌های حقوق بشری می‌تواند از کارکردهای این شبکه اطلاعاتی باشد. وی ادامه داد: تقویت هماهنگی و همکاری رسانه‌ای میان اعضای کشورهای عضو از طریق اتصال شبکه‌های اطلاع‌رسانی و خبری اعضا و ایجاد سازوکار به اشتراک‌گذاری اخبار در حوزه‌های مورد علاقه طرف‌ها ضروری به نظر می‌رسد.
ضرورت مقابله با کمپین‌های دروغین رسانه‌های غرب
کنعانی تصریح کرد: دیپلماسی رسانه‌ای اکنون جزئی جدایی‌ناپذیر از فعالیت‌های دیپلماتیک قلمداد می‌شود زیرا رسانه قدرتمندترین ابزار اشاعه دیدگاه‌ها، پیام‌ها و مواضع کشورها توسط دیپلمات‌ها است.
وی ادامه داد: در قدیم اگر قدرت‌های سلطه‌گر با استفاده از نیروی نظامی و اقدامات قهرآمیز به دنبال تحقق اهداف و منافع خود بودند، در عصر حاضر، این رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی هستند که نه از طریق زور بلکه از طریق پیام، قلب و ذهن مخاطبان را تسخیر می‌کنند. رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای ایران خاطرنشان کرد:‌ در این میان رسانه‌های متعلق به بلوک غرب، با ایجاد کمپین‌های دروغین رسانه‌ای سعی در گمراه کردن افکار عمومی دارند و ما به عنوان کشورهای عضو بریکس می‌توانیم با هدف ارتقای چندجانبه‌گرایی و مقابله با یکجانبه‌گرایی خبری غرب در حوزه رسانه‌ها و از طریق تعمیق روابط رسانه‌ای و با بسیج قابلیت‌های دیپلماسی رسانه‌ای و دیجیتالی خود با این جریانات مخرب رسانه‌ای مقابله کنیم.
نقش مهم جریان‌سازی رسانه‌ای در پیشبرد چندجانبه‌گرایی
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ آنچه اکنون بیش از هر عنصر دیگری در مسیر عدالت و سلامت رسانه‌ای اهمیت دارد، «چرخه جریان‌سازی و برجسته‌سازی رسانه‌ای» برای پیشبرد چندجانبه گرایی و ایجاد جریان آزاد، عادلانه و سازنده رسانه‌ای است.
پوشش مناسب اجلاس آتی سران بریکس
مانوری برای همکاری مشترک
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای ایران در ادامه از دستورکار این نشست در زمینه ایجاد سازوکارهای مشترک برای بهره‌گیری از توانمندی رسانه‌ای کشورهای عضو بریکس در مسیر تحقق اهداف این گروه،‌ گفت: اقدام مشترک در ترویج اهداف و پوشش رسانه‌ای نشست بعدی سران بریکس در کازان روسیه می‌تواند یک‌ مانور مشترک برای گام نهادن عملی در مسیر بسیج ظرفیت‌های رسانه‌ای اعضا به سمت اهداف مشترک باشد.
کنعانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو منطقه غرب آسیا در حوزه توسعه رسانه‌ها است، آمادگی کشورمان را برای مشارکت در ارتقای جایگاه بین‌المللی بریکس با استفاده از ظرفیت رسانه‌ای خود اعلام کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با هدف شرکت در نشست سخنگویان وزارتخانه‌های امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس روز پنجشنبه وارد روسیه شد.در این نشست یکروزه که روز جمعه در مسکو برگزار شد، سخنگویان دستگاه دیپلماسی کشورهای بریکس درباره نقش رسانه‌ها در راستای تقویت جایگاه بین‌المللی بریکس، ایجاد بستر اطلاع‌رسانی مشترک، سازوکار پوشش رسانه‌ای اجلاس سران گروه بریکس در اکتبر ۲۰۲۴ (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) و دیگر مسائل مورد علاقه گفت‌و‌گو کردند.
کنعانی در حاشیه این اجلاس با همتایان خود از برزیل و امارات متحده عربی نیز دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این عصر پنجشنبه ضمن بازدید از مرکز زبان و فرهنگ ایران در دانشگاه دولتی زبان‌شناسی مسکو با الکساندر پالیشوک مدیر این مرکز و ایران‌شناس روس درباره گسترش همکاری‌های فرهنگی و تقویت کرسی آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های روسیه گفت‌وگو کرد.
روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای گروه بریکس حدود ۲۵۰ رویداد را در سال ۲۰۲۴ میلادی میزبانی می‌کند. اجلاس آتی سران بریکس به عنوان مهم‌ترین رویداد این گروه در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.
مسکو موضوعاتی در سه بخش شامل سیاست و امنیت، اقتصاد و مسائل مالی و روابط فرهنگی و بشردوستانه را در اولویت برنامه‌های این گروه در سال ۲۰۲۴ قرار داده است.
گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.
به گزارش ایرنا، در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی و به دنبال پیگیری‌های دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است. به گفته نایب‌رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی مشارکت در گروه بریکس است.
انتقاد اتیوپی از استفاده ابزاری غرب از حقوق‌بشر
سخنگوی وزارت امور خارجه اتیوپی از استفاده ابزاری کشورهای غربی از حقوق بشر و ساختارهای بین‌المللی مرتبط با این حوزه انتقاد کرد.
نیبو تدلا این سخنان را جمعه در دیدار با ناصر کنعانی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ایران در حاشیه نشست سخنگویان عضو بریکس در مسکو اعلام کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اتیوپی با تاکید بر اهمیت تقویت همکاری‌ها در برابر اخبار جعلی و دروغ پراکنی‌ها علیه کشورهایی مانند ایران، روسیه و اتیوپی از لزوم توسعه همکاری‌ها در این زمینه سخن گفت.
تبادل‌نظر کنعانی و زاخارووا 
درباره تقویت همکاری‌های رسانه‌ای ایران و روسیه
ناصر کنعانی در حاشیه نشست سخنگویان کشورهای عضو بریکس با ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار طرفین ضمن مرور برخی از ابعاد روابط دوستانه و سازنده دو کشور در حوزه دوجانبه، درخصوص تقویت همکاری‌های رسانه‌ای، دیپلماسی عمومی و فرهنگی دو کشور گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.
 فدراسیون روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای بریکس، امسال با برگزاری رویدادهای متنوع در زمینه‌های موضوعی گوناگون، میزبان مقام‌های کشورهای عضو، برای مشورت در راستای توسعه همکاری‌های همه‌جانبه کشورهای گروه بریکس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با هدف شرکت در نشست سخنگویان وزارتخانه‌های امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس روز پنجشنبه وارد روسیه شد.
در این نشست یکروزه که روز جمعه در مسکو برگزار شد، سخنگویان دستگاه دیپلماسی کشورهای بریکس درباره نقش رسانه‌ها در راستای تقویت جایگاه بین‌المللی بریکس، ایجاد بستر اطلاع‌رسانی مشترک، سازوکار پوشش رسانه‌ای اجلاس سران گروه بریکس در اکتبر ۲۰۲۴ (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) و دیگر مسائل مورد علاقه گفت‌و‌گو کردند.
کنعانی در حاشیه این اجلاس با همتایان خود از برزیل و امارات متحده عربی نیز دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این عصر پنجشنبه ضمن بازدید از مرکز زبان و فرهنگ ایران در دانشگاه دولتی زبان‌شناسی مسکو با الکساندر پالیشوک مدیر این مرکز و ایران‌شناس روس درباره گسترش همکاری‌های فرهنگی و تقویت کرسی آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های روسیه گفت‌وگو کرد.
 کنعانی: صهیونیست‌ها نشان دادند هیچ خط قرمزی را
نسبت به ساکنان غزه به رسمیت نمی‌شناسند
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی که در حساب رسمی خود در فضای مجازی به اشتراک گذاشت، عنوان داشت: شلیک موشک به اردوگاه‌های پناهندگان در منطقه «المواصی» و مناطق غربی «خان یونس» در جنوب نوار غزه، آن‌هم در شرایطی که به عنوان مکان‌های امن اعلام شده بودند، تازه‌ترین جنایت از سلسله جنایتهای رژیم کودک‌کُش صهیونیستی است که با ادامه سکوت مرگبار مجامع بین‌المللی، در سایه کمک‌های نظامی آشکار رژیم آمریکا، در نتیجه همراهی برخی دولت‌های برخوردار از رفتار دوگانه و فریبکارانه اروپایی و در میانه بی‌تدبیری‌ها و عدم استفاده از ظرفیت بی‌بدیل کشورهای اسلامی رخ می‌دهد.
وی افزود: صهیونیست‌ها بار دیگر با وحشیگری نشان داده‌اند که برای جبران شکست‌های متحمل شده در میدان نبرد با مقاومت، هیچ خط قرمز انسانی و اخلاقی را نسبت به ساکنان بی‌دفاع نوار غزه به رسمیت نمی‌شناسند، اما باید بدانند اصرار بر ادامه این مسیر، جز نفرت گسترده‌تر جهانی از رژیم آپارتاید صهیونیستی و تسریع نابودی آنان، دستاورد دیگری برایشان در پی نخواهد داشت.
  کنعانی قهرمانی تیم ملی فوتبال جوانان را در «کافا» تبریک گفت
 ناصر کنعانی در شبکه ایکس نوشت:‌ قهرمانی تیم ملی فوتبال جوانان ایران در رقابت‌های قهرمانی «کافا» را به فوتبالیست‌های جوان کشورمان و کادر فنی تیم و جامعه ورزشی ایران عزیز تبریک می‌گویم.
وی افزود:‌ تلاش ورزشکاران برای کسب قله‌های افتخار و اهتزاز پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران غرورآفرین و ستودنی است.
به گزارش ایرنا، تیم فوتبال جوانان ایران روز جمعه 22 تیر 1403 با برتری مقابل قرقیزستان به مقام قهرمانی رقابت‌های کمتر از ۲۰ سال کافا دست یافت.