همزمان با تأمین برق پایدار صورت میگیرد
جهاد مأموران برق در گرمای تابستان برای رفع خاموشیهای پراکنده ناشی از حوادث
مدیرعامل توانیر گفت: خاموشی برنامهریزی شده نخواهیم داشت و درخصوص خاموشیهای پراکنده درتهران به دلیل خرابی تجهیزات در معرض نور آفتاب و گرما، همکاران ما به سرعت این مسئله را برطرف میکنند.
به گزارش رسانهها، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به میزان ناترازی برق در کشور، اظهار کرد: به طور متوسط میزان ناترازی برق ۱۰ هزار مگاوات تخمین زده میشود که به معنای عدم توازن تولید و مصرف است که با جابه جایی ساعت اوج مصرف در بخشهای مختلف از جمله صنعت، کشاورزی و اداری جبران میشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا امسال خاموشی برنامهریزی شده خواهیم داشت؟ گفت: اگر منظور خاموشی برنامهریزی شده ناشی از کمبود تولید است، باید گفت بهگونهای برنامهریزی شده که شاهد خاموشی نباشیم. در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شاهد همکاری بسیار خوب مردم در کاهش مصرف در بخشهای مختلف بودیم و شرایط برق پایدار بود؛ بهگونهای که برق بخشهای مختلف به صورت مطمئن برابر با برنامهریزیهای تنظیم شده تامین شد. بنابراین، با همکاری مردم، خاموشی نخواهیم داشت.
مدیرعامل توانیر درخصوص خاموشیهای پراکنده درتهران تصریح کرد: در تابستان به دلیل افزایش مصرف و به دلیل اینکه تجهیزات در معرض نور آفتاب و گرما قرار میگیرند احتمال خرابی آنها بیشتر است به همین دلیل امکان وقوع حادثه و خاموشی وجود دارد که همکاران ما به سرعت این مسئله را برطرف میکنند.
رجبی مشهدی در پاسخ به این سؤال که احتمال انتشار جداول خاموشی برای امسال وجود دارد؟ گفت: برنامهای برای تنظیم جداول خاموشی نداریم و با همکاری مردم به صورت پایدار برق تامین میشود و مشکلی نخواهد بود. هرچند که رشد مصرف در این روزها بسیار بالا است و باید مردم در مدیریت مصرف به صورت جدی مشارکت داشته باشند.
لزوم همکاری بیشتر صنایع با صنعت برق
مدیرعامل توانیر درخصوص تامین برق صنایع، اظهار کرد: صنایع به سه گروه تقسیم شدند، مشترکان صنعتی کوچک هیچ محدودیتی در تامین برق ندارند. برای واحدهایی که در شهرکها هستند برنامهریزی شده که یک روز مشارکت کنند و برای سایر مصارف بزرگتر برنامهریزی با همکاری وزارت صمت تدوین شده که آن را اجرائی میکنیم. این روزها به دلیل افزایش مصرف لازم است که صنایع همکاری بیشتری داشته باشند و برنامههای ابلاغی را اجرائی کنند.
رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سؤال که میانگین دما چقدر نسبت به سال گذشته تغییر کرده که مصرف برق این روزها رکورد زده است؟ گفت: این نکته را اول اشاره کنم که ما به ازای هر یک درجه افزایش دما در کشور حدود 1800 مگاوات به میزان مصرف برق اضافه میشود که این به دلیل استفاده از کولرها و وسایل سرمایشی است. ضمن اینکه بر اساس گزارشهای سازمان هواشناسی و پیشبینیهایی که صورت گرفته بود از 15 تیرماه تا 15 مردادماه معمولا دوره بیهنجاری دمایی
است.
مشهدی با بیان اینکه پیشبینیشان این بود که سه تا پنج درجه افزایش دما را داشته باشیم، افزود: در مکانهای مختلف و استانهای مختلف این عدد متفاوت بود ولی از رکوردهایی که امسال به دست آمده، به عنوان مثال در شهرستان اهواز، طی یک دوره 10 روزه، بیش از هفت روز دمای بالای 50 درجه وجود داشته که در 50 سال اخیر بیسابقه بوده است.
او با بیان اینکه در طرح امسال مشترکانی که مصرف برق خود را نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش داده باشند مشمول دریافت پاداش صرفهجویی میشوند، افزود: بر اساس پایش نهائی صورت گرفته از 25 میلیون قبوض برق قرائت شده، 34 درصد از مشترکان؛ معادل بیش از هشت میلیون و 500 هزار مشترک برق تاکنون دریافت مشمول پاداش شدهاند.
رایگان شدن قبض 900 هزار مشترک
مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرد: در این میان قبوض برق 900 هزار مشترک که معادل 11 درصد از مشترکان خانگی میشود کاملاً رایگان شده است. امسال با اجرای پویش با انرژی و ارائه جوایز ارزنده از جمله 300 خودرو، به مشترکانی که مصارف خود را کاهش دادند نظیر دو سال گذشته پاداش صرفهجویی پرداخت میشود.
محسن ذبیحی؛ معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر هم گفت: در تابستان حدود ۶۰ درصد از تقاضای برق تولیدی در کشور به مصرف بخش خانگی اختصاص دارد.
گفتنی است روز پنجشنبه باز هم شاهد رکورشکنی تقاضای برق در کشور بودیم به طوری که با ثبت تقاضای 77 هزار و 514 مگاواتی، رکورد تاریخی تقاضای لحظهای مصرف برق در کشور شکست. این میزان مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت و سه دهم درصد رشد نشان میدهد که عدد بزرگی است.
تنظیم کولرهای گازی روی ٢٤ درجه و استفاده از دور کند کولرهای آبی، پرهیز از استفاده ماشین لباسشویی، ظرفشویی، اتو و... در ساعت ١٣ تا ١٨ و 20 تا ٢٣ که مصرف برق اوج میگیرد و اقداماتی مانند نصب سایبان، تمیز کردن یا تعویض فیلترها و پوشال که باعث افزایش راندمان میشود، همگی موجب بهینهسازی و کاهش مصرف برق میشود.
بیبرقی مردم به دلیل گرانی شدید در آمریکا
چالش گرمای هوا و تأمین برق یک معضل جهانی است. اداره آمار آمریکا اعلام کرد متوسط قیمت برق در این کشور در ماه گذشته دو برابر نرخ تورم در سراسر این کشور افزایش یافته و این مسئله دسترسی به دستگاههای سرمایشی برای تعداد زیادی از آمریکاییها را به خاطر بالا رفتن صورت حساب برق، غیرممکن کرده است. این افزایش قیمت در بحبوحه موج شدید گرما در سراسر آمریکا و دنیا صورت گرفته است. گرما، اولین عامل جوی مسبب مرگ در آمریکاست.
بالا رفتن قیمت برق، کمکهای دولتی را محدود کرده و خاموشی در سراسر آمریکا را گسترش داده است. گزارشها نشان میدهد حدود یک پنجم خانوادههای فقیر آمریکایی هیچ وسیله سرمایشی در تابستان ندارند و 17 ایالت به علاوه منطقه کلمبیا قوانینی برای ممنوعیت قطع برق در گرمای تابستان برای خانوادههایی دارند که صورتحساب خود را پرداخت نکردهاند.
قطع گسترده برق در کشورهای غرب آسیا
افزایش بیسابقه دما در منطقه غرب آسیا هم سبب شده است تا برخی کشورها برای جبران کسری برق و حفظ پایداری شبکه، برق را برای ساعاتی از شبانهروز قطع کنند. کشورهایی مانند ترکیه، عربستان و کویت در موارد زیاد قطع گسترده برق را اعمال کردهاند.
در همین رابطه یک سایت خبری ترک زبان نوشته است که به دلیل شکسته شدن رکورد بیسابقه مصرف برق در کشور ترکیه که در پیافزایش شدید دما رقم خورده است دولت این کشور از اعمال خاموشی برق در برخی شهرها با هدف حفظ پایداری شبکه سراسری خبر داده است.
کسری ایجاد شده برای تامین برق در ترکیه سبب شده تا برخی شهرهای این کشور بین دو تا 9 ساعت با خاموشی و قطع برق مواجه شوند اما در ایران هنوز خاموشی ناشی از کمبود برق رخ نداده و با وجود افزایش دما، شبکه برق کشور همچنان پایدار است.