kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۷۲۸۹
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۸

کنعانی: سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضدتروریسم در جهان است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر نبود نقش سپاه در مبارزه با تروریسم چندجانبه باید اعضای پارلمان اروپا در پشت درب‌های پارلمان خود در معرض تهدید تروریستی قرار می‌گرفتند. سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضدتروریستی در جهان است و توصیه می‌کنیم که در قبال سپاه درست تصمیم بگیرند و به درستی بیندیشند.
 
 
 
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح دوشنبه‌ در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران که در نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اظهارداشت: ما تقویت روابط با همه کشورهای خلیج‌فارس را مهم‌ترین عامل برای تحقق ثبات، امنیت دسته جمعی، آرامش و پیشرفت پایدار برای همه منطقه می‌دانیم.
وی گفت: ما همواره منادی دوستی و برادری میان کشورهای منطقه بوده و هستیم و معتقدیم که کشورهای منطقه در چارچوب منافع مشترک می‌توانند امنیت منطقه‌ای را برای شکوفایی و توسعه پایدار محقق کنند.
کنعانی بیان کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی در راستای ارائه توانمندی‌های صادراتی ایران در این منطقه که در شرایط خاصی هم به سر می‌برد و البته با مشارکت بازرگانان، تجار و مقامات دولت‌های دور و نزدیک نشان‌دهنده این است که ایران عزم و اراده‌ای جدی برای تحکیم ثبات و امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد.
هم افزایی دستگاه‌های اجرائی 
در برگزاری نمایشگاه
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: در طول سه روز گذشته از برپایی نمایشگاه شاهد برگزاری نشست‌های دوجانبه بسیار خوبی بین تجار شرکت‌کننده و تولیدکنندگان ایرانی بودیم و پیش‌بینی می‌کنیم که حجم قراردادی که بسته می‌شود بیش از حجم قرارداد نمایشگاه گذشته باشد.
وی گفت: همچنین این نمایشگاه فرصت مناسبی را برای گفت‌وگو میان مقامات ایران با مقامات بیش از ۲۲ کشور حاضر در این رویداد فراهم آورده است. 
کنعانی افزود: برگزاری این نمایشگاه در این مقطع زمانی خودش دستاورد بزرگی برای دولت جمهوری اسلامی ایران است. ایران هم در حوزه سیاسی و هم در حوزه امنیت و برای تثبیت امنیت در منطقه در مقابل کسانی که امنیت منطقه را دچار خدشه کردند مقتدرانه عمل می‌کند و هم نمایشگاهی را با چنین حجمی از حاضرین خارجی برگزار می‌کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: این نمایشگاه مصداقی خوب برای همکاری میان دستگاه‌های مختلف کشور است. همان‌طور که ما شاهد همکاری میان دیپلماسی و میدان برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه بودیم، برگزاری چنین نمایشگاهی هم نشان‌دهنده هم افزایی مطلوب میان دستگاه‌های اجرائی کشور است.
برخورد خشن پلیسی با دانشجویان آمریکا
محکوم است
وی گفت: آنچه در دانشگاه‌های آمریکا شاهد هستیم نشان‌دهنده بیداری افکار عمومی جهان نسبت به مسئله فلسطین و عمق و دامنه تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی در غزه توسط اسرائیل با حمایت آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی است.
کنعانی تصریح کرد: کسانی که به عدالت فکر می‌کنند و بها می‌دهند بیش از این دیگر حمایت برخی دولت‌ها از نسل‌کشی اسرائیل را تحمل نمی‌کنند و نمی‌توان با برخوردهای خشن و پلیسی صدای معترضان را بست. وزارت امور خارجه ایران برخورد پلیسی را با مطالبات دانشجویی به هیچ وجه نمی‌پذیرد و این نوع برخورد را نگران‌کننده می‌داند و لازم است که جامعه جهانی با این مسئله برخورد کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: آمریکا با اجازه دادن به پلیس برای برخورد خشن در محیط دانشگاه مشخص کرد که رفتار و رویکردی دوگانه با شعارهای حقوق بشری دارد. آنها باید اجازه دهند که دانشجویان به بیان دیدگاه و ابراز رأی خود بپردازند و خاموش کردن صدای دانشجویان با رفتارهای خشن خاموش‌کننده مطالبات بر حق افکارعمومی جهان نخواهد بود و لازم است که دنیا و کشورهای حامی رژیم صهیونیستی به این مهم توجه کنند.
افق روشنی را 
در روابط میان ایران و عربستان داریم
وی گفت: مناسبات دوجانبه ایران و عربستان در مسیر طبیعی خودش پیش می‌رود و شاهد تداوم گفت‌وگوها و مشورت‌ها میان دو طرف در دو سطح سیاسی و اقتصادی هستیم و حضور هیئت اقتصادی عربستان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران نشانه دیدگاه عربستان همسو با نگاه ایران به منظور زمینه‌سازی افزایش توسعه تبادلات تجاری است.
کنعانی بیان کرد: ما موضوعات اقتصادی را از ابتدای از سرگیری مذاکرات دو طرف در دستورکار داشتیم و هر دوطرف بر این مهم متفق‌القول هستند و گفت وگوها در حال انجام است. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در حال حاضر هیئت وزارتی ایران به سرپرسی آقای خاندوزی وزیر اقتصاد به منظور شرکت در نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان حضور دارند.
وی ادامه داد: همچنین، هیئت شرکت‌کننده در سطح معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به منظور شرکت در نشست منطقه‌ای داووس در عربستان حضور دارد و ما از فرصت گفت وگوهای دوجانبه با طرف‌های‌ شرکت‌کننده استفاده می‌کنیم. افق روشنی را در روابط میان ایران و عربستان می‌بینیم و سفرای دو کشور گفت وگوهای خود را با مقامات عالی رتبه دو طرف پیگیری می‌کنند.
سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضدتروریسم 
در جهان است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر نبود نقش سپاه در مبارزه با تروریسم چندجانبه باید اعضای پارلمان اروپا در پشت درب‌های پارلمان خود در معرض تهدید تروریستی قرار می‌گرفتند.
وی ادامه داد: سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد‌تروریستی در جهان است و توصیه می‌کنیم که در قبال سپاه درست تصمیم بگیرند و به درستی بیندیشند.
کنعانی بیان کرد: اجرای اسناد و توافقات اصل مهمی است و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی هم هست که باید سازوکاری برای اجرائی کردن آنها تعیین شود. وزارت امور خارجه همواره در حوزه اجرای اسناد دوجانبه سازوکارهای پیگیری خود را داشته و دارد و در حوزه‌های دوجانبه اسناد را مورد مداقه قرار می‌دهد و نتایج بررسی خود را به دستگاه‌های دیگر هم ارجاع می‌دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: آیا اینکه صد در صد اسناد و توافقات دوجانبه اجرائی می‌شود به هرحال در این موضوع دو طرف وجود دارد. افزایش نرخ تبادلات و توافقات ایران با شرکای خارجی و افزایش حجم سرمایه‌گذاری‌های خارجی و تحقق برخی پروژه‌های مشترک چه در حوزه‌ همسایگان و چه با کشورهای دورتر نشان‌دهنده موفقیت نسبی ایران بوده و البته ما تلاش خود را همچنان ادامه می‌دهیم.
مبارزه با تروریسم در جهان
 عزم و اراده مشترک می‌طلبد
کنعانی بیان کرد: هرگونه اقدام و عملیات تروریستی چه علیه شهروندان و چه علیه اماکن دولتی در روسیه یا هرکشور دیگری از نظر ما محکوم است. ایران در مبارزه با تروریسم در کنار دوستان و از جمله روسیه است. تروریسم تهدیدی مشترک برای همه کشورهای جهان است. 
وی گفت: بعضی کشورها در راستای منافع نامشروع خود از تروریسم برای تأمین اهدافشان استفاده می‌کنند و این رویکرد مخرب و غلط برای تمام جهان نتایج دلخراشی داشته و رخدادهای تلخی چه در روسیه، چه در ایران و چه در برخی کشورهای دیگر منطقه نشان می‌دهد که همچنان تروریسم تهدیدی برای ملت‌ها به حساب می‌آید.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: برخی کشورها از تروریسم به عنوان ابزاری جهت تامین اهداف خود استفاده می‌کنند، اما تهدید این مسئله برای همه کشورهای منطقه و جهان است و مبارزه با آن نیز عزم و اراده‌ای محکم و مشترک را می‌طلبد.
افغانستان به تعهداتش 
در قبال حق‌آبه ایران عمل می‌کند 
کنعانی افزود: در اجرای معاهده ۱۳۵۱ میان ایران و افغانستان ما مطالبه حق‌آبه تعیین شده ایران را از طرف افغانستانی به طور جدی در همه سطوح داشتیم. از ابتدای سال نیز بحث رهاسازی آب از سد کمال‌خان هم شروع شده و خوشبختانه در چارچوب گفت وگوهای انجام شده ما شاهد جریان آب به سمت مرزهای ایران هستیم. 
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعی که داریم از زمان رهاسازی این آب حدودا ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد مرزها و خاک ایران شده و جریان آب همچنان وجود دارد. در طول سال گذشته هیئت حاکمه افغانستان درخصوص سد کمال‌خان اصلاح و مرمتی در دریچه‌های این سد انجام داده است. 
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران انتظار دارد که طرف مقابل بر اساس تعهد خود در قبال معاهده مزبور درخصوص حق‌آبه عمل کند. 
اگر آمریکا دنبال آتش‌بس بود
ارسال تسلیحات  به اسرائیل را قطع می‌کرد 
کنعانی گفت: مسئله فلسطین مهم‌ترین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی است، آتش‌بس فوری در این جنگ فوری‌ترین نیاز این مسئله است و پس از آن نیز تحقق اهدافی از جمله گشایش کامل معابر کمک‌رسانی برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه است. موضوع آزادی و تبادل اسرا هم یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: اینکه آمریکا هم یکی از کشورهایی است که می‌خواهد راهکار سازش را پیگیری کند، اساسا در این مدت نشان داده که بازیگری برای ایفای این نقش نیست و اگر اراده‌ای برای آتش‌بس داشت می‌توانست با قطع فوری حمایت‌های مالی، سیاسی و عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل به توقف جنگ کمک کند. دولت آمریکا در این زمینه صلاحیت و صداقت خود را اثبات نکرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تلاش‌های دیپلماتیک ارزنده‌ای را در سازمان ملل و به‌ خصوص در شورای امنیت و بسیاری دیگر از مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی داشته و همچنان هم به تلاش‌های دیپلماتیک خود تا دستیابی به آتش‌بس و توقف جنگ در غزه ادامه می‌دهد.
همکاری‌های ایران و روسیه در مسیر درستی است 
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص همکاری‌ها و ارتقای مناسبات ایران و روسیه گفت: روابط ایران و روسیه بسیار خوب و در مسیر درست در حال پیشرفت است. همکاری‌های دوجانبه در جریان است و ما شاهد جهش چشمگیر در همکاری‌های اقتصادی هم بودیم.
وی گفت: دو کشور اراده مشترکی دارند برای افزایش بیش از پیش همکاری‌های اقتصادی توافقات گذشته و جدید را عملیاتی کنند. سند جامع راهبردی میان دو کشور هم در حال طی کردن گام‌های نهائی است و می‌تواند شتاب بیشتری به همکاری‌ها بدهد. دو طرف مواضع مشترکی در منطقه، در صحنه بین‌المللی و همکاری در مبارزه با تروریسم دارند. 
کنعانی بیان کرد: این یکی از همکاری‌های موفق در حوزه امنیت منطقه‌ای است. همکاری در حوزه ترانزیت و کریدور شمال به جنوب یکی از موضوعات اولویت‌دار در همکاری دو کشور است و باعث افزایش مبادلات تجاری بین‌المللی می‌شود. در مسئله‌ فلسطین هم دو کشور نگاهی بر ضرورت توقف جنگ و کمک‌رسانی به ملت فلسطین دارند و طبیعتا مسائل مهم منطقه‌ای ما را به هم پیوند می‌دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران در چارچوب تقویت مناسبات همسایگی توسعه مناسبات با روسیه را در دستورکار دارد و این به معنای غفلت از کشورهای دیگر نیست. ایران به دنبال توسعه همکاری‌ها و مناسبات با همه کشورهایی است که در چارچوب منافع مشترک خواهان ارتقای روابط هستند.
وی افزود: رژیم صهیونیستی عامل و کانون بحران در منطقه است و از ۷۵ سال گذشته به دلیل شکل‌گیری یک هویت جعلی در سرزمین فلسطین، منطقه دچار بی‌ثباتی و ناامنی شده است و تا زمانی‌که اشغالگری توسط رژیم صهیونیستی زدوده نشود، این بی‌ثباتی هم ادامه خواهد داشت. 
کنعانی تصریح کرد: راهکار سیاسی و مردم‌سالار ایران در مسئله فلسطین بارها اعلام شده و در سازمان ملل متحد نیز به ثبت رسیده است.
بخشی از توافقنامه امنیتی ایران و عراق
اجرائی شده است
کنعانی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا، درخصوص روند اجرائی شدن توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق اظهارداشت: توافقنامه امنیتی ایران و عراق به منظور تأمین امنیت مرزهای مشترک دو طرف به خصوص در شمال غربی کشورمان و همچنین تامین دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران درخصوص مقابله با منابع صدور ناامنی به مرزهای داخل و جغرافیای دو کشور است. 
وی در پایان خاطرنشان کرد: مطالبات ما از عراق کاملا واضح و روشن است، بخشی از این توافق انجام شده و بخش دیگری از آن نیز در حال پیگیری است و انتظار ایران نیز تحقق کامل اهداف توافقنامه میان دو طرف است و امیدواریم که در این زمینه به نتایج مطلوب و مد نظر دست یابیم.