نتانیاهو و کابینهای درهم شکسته
آیندهپژوهی، علمی است که بازیگران و دولتها در نظام بینالملل، بر اساس آن دست به پیشبینی و احتمالسنجی تحولات پیش رو زده و بر اساس هزینه- فایده، اقدام خود را در قبال یک پدیده تنظیم میکنند. رژیم اشغالگر قدس همواره مدعی بوده که قدرت پیش بینی تحولات آتی در جهان و خصوصاً منطقه غرب آسیا را دارد و حمایتهای مطلق و البته وقیحانه آمریکا و اتحادیه اروپا را در این خصوص سرمایهای راهبردی برای خود تلقی میکند. اقدام اخیر رژیم اشغالگر قدس در بمباران ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق، ناظر بر همین اعتماد به نفس کاذب صهیونیستها صورت گرفت، اما پاسخ قاطعانه، غیرتمندانه و موفقیتآمیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یکی از حساسترین برهههای زمانی حیات منطقه، صهیونیستها را به بدترین نحو ممکن زمینگیر ساخت. به عبارت بهتر، جمهوری اسلامی ایران در یک پیچ تاریخی مهم و سرنوشتساز، اقتدار، عزت و درایت خود را در مواجهه با تحولات پیچیده منطقهای و بینالمللی به اثبات رساند.
عملیات غرورآفرین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به حمله وقیحانه صهیونیستها به ساختمان کنسولی سفارت کشورمان در دمشق، مصداق حمیت و غیرت دلاورمردانی است که انفعال و ضعف در برابر دشمن قسمخورده انسانیت یعنی رژیم اشغالگر و نامشروع اسرائیل را برنمیتابند.
این حماسه بزرگ در بطن خود دارای سه پیام مهم برای نظام بین الملل و افکار عمومی جهان است:
نخست اینکه نه تنها دوران بزن در روی صهیونیستها، بلکه دوران سلطه پوشالی و ادعائي واشنگتن و متحدان تل آویو بر منطقه نیز رسما پایان یافته است. قواعد و مؤلفههای قدرت در منطقه را هم اکنون نه دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا، نه احزاب سنتی و مداخلهگر اروپایی و نه مهرههای بازی غرب در منطقه، بلکه جبهه مقاومت تعیین میکند.
نکته دوم اینکه در جریان عملیات موفقیتآمیز صورت گرفته، شاهد انسجام فوقالعاده راهبردی-تاکتیکی اضلاع جبهه مقاومت در عراق، یمن و لبنان و فلسطین بودیم. تاکنون بارها مدعی شکل گیری منظومه گفتمانی و عملیاتی مقاومت در سطحی وسیع و کاربردی بودهایم. آنچه در ساعات اولیه بامداد یکشنبه 26 فروردین1403 رخ داد شاهدی محکم دال بر این ادعای مبرهن است. از این پس منظومه مقاومت بیش از پیش در اذهان و افکار عمومی دنیا مصداق خواهد داشت.
نکته سوم، به وعده صادق جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با رژیم متجاوز صهیونیستی باز میگردد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز عید فطر امسال بر تنبیه قطعی و قاطعانه رژیم اشغالگر قدس تاکید فرمودند و این هشدار سریعا و در سطحی که موساد و ارتش رژیم صهیونیستی تصور آن را نمیکردند تعبیر شد. منظومه مقاومت بایستههای مقاومت ترکیبی، بازدارندگی و اقدام در برابر دشمن را بهگونهای آموخته و هضم کرده که جایی برای قمار منطقهای و ریسک پذیری ژئو پلیتیکی شیاطین باقی نمیگذارد.
شرایط بحران
نظرسنجیهای دو خبرگزاری نشان میدهد که نیمی از ساکنان اراضی اشغالی خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام هستند، اکثر آنها فکر میکنند که کابینه نتانیاهو برای بازگرداندن گروگانها از غزه به اندازه کافی تلاش نمیکند. فراتر از آن، ۷۱ درصد از صهیونیستها معتقدند که نخست وزیر این رژیم باید در برهه کنونی استعفا کند و قدرت را به فرد دیگری بسپارد. متعاقبا نظرسنجیها نشان میدهد که در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام، شکست ائتلاف نتانیاهو قطعی خواهد بود و در مقابل، افرادی مانند بنی گانتز و لاپید به سادگی قادر به تشکیل کابینه ائتلافی هستند. موفقیت جمهوری اسلامی ایران در عملیات اخیر، این روند را تشدید و تسریع کرده است. صهیونیستها متعاقب عملیات نظامی مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران دریافتهاند که اولا نتانیاهو بیش از هر زمان دیگری آنها را به جنگ و بحران منطقهای نزدیک ساخته و مهمتر آنکه تل آویو قدرت مواجهه با ایران و دیگر اضلاع جبهه مقاومت را ندارد.
شکست در متن و فرامتن
رژیم اشغالگر قدس بازی را هم در متن و هم در فرامتن ماجرا باخته است. اخبار منتشر شده از منابع موثق نشان میدهد که جو بایدن رئیسجمهور آمریکا نیز به تل آویو در خصوص تحمیل هزینههای مالی و راهبردی بیشتر بر واشنگتن در منطقه هشدار داده است. هزینه یک میلیارد دلاری رهگیری پهپادهای ایرانی، شوک سنگینی به کاخ سفید وارد ساخته است. ضمن آنکه ایران تاکید کرده است که هرگونه حماقت دوباره صهیونیستها، پاسخی به مراتب گستردهتر را علیه تل آویو به همراه خواهد داشت. عملیات ترکیبی ایران (پهپادی -موشکی) نشان داد که این در زمان بندی و مدیریت تاکتیکی میدان، به مراتب نسبت به صهیونیستها و مهرههای منطقهای قویتر و چابکتر عمل میکند. از سوی دیگر، تحلیلگران غربی و منطقهای معتقدند که رژیم اشغالگر برای دورهای نامحدود نمیتواند جنگ را ادامه دهد، زیرا حتی در جنگ غزه نیز به اهداف اعلامی خود نرسیده است: حماس همچنان در غزه حضور دارد و اسرای صهیونیست نیز آزاد نشدهاند! در مذاکرات قاهره نیز زیادهخواهی تل آویو با شکست مواجه شده است. جریان اپوزیسیون اسرائیل به رهبری یائیر لاپید به صراحت اخیرا از ضرورت برگزاری انتخابات زودرس در اراضی اشغالی و کنار رفتن نتانیاهو و متحدانش از قدرت صحبت کردهاند. این درخواست لاپید، تبدیل به یک مطالبه عمومی در اراضی اشغالی شده است. صورت مسئله در اراضی اشغالی مشخص است: نتانیاهو و همراهانش نه تنها به اهداف اعلامی خود در جنگ غزه نرسیده بلکه اکنون با سیلی از بحرانهای امنیتی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در عمق اراضی اشغالی نیز رو به رو هستند. در این میان، حتی اگر جا به جایی قدرت میان حزب لیکود و احزاب مخالف صورت گیرد، تاثیری در روند رو به سقوط رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی نخواهد داشت. با این حال قطعی است که سرنوشت نتانیاهو درجنگ غزه، چیزی جز سقوط و زوال همیشگی نخواهد بود. بدون شک عملیات غرورآفرین فرزندان غیور مرز و بوم کشورمان در پاسخ به جنایت صهیونیستها در دمشق، نقطه عطفی در روند زوال صهیونیسم خواهد بود. از این رو تحولات روزهای اخیر را باید فراتر از یک عملیات نظامی تلقی کرد، زیرا آثار آن معطوف به زمان عملیات نبوده و بخش مهمی از آینده تاریک و شوم صهیونیسم را نیز هدف خود قرار میدهد.