kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۶۵۸۳
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹
داورزنی: ورزش نیازمند توجه بیشتر است 

پیش‌بینی کسب 35 سهمیه برای 2024 پاریس 500 میلیارد از بودجه کمیته ملی المپیک حذف شد!

دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: عدد ۵۰۰ میلیاردی که در بودجه برای حضور در رویدادهای بین‌المللی پیش‌بینی کرده بودیم، توسط سازمان برنامه و بودجه حذف شد.
 
 
 
سرویس ورزشی-
 
حدود یک هفته قبل بود که اعداد و ارقامی درباره بودجه کمیته ملی المپیک بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ مطرح شد. بر اساس این لایحه در بخش برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال ۱۴۰۳، بودجه کمیته ملی المپیک تحت عنوان ردیف کمک به آماده‌سازی و احداث زیرساخت و شرکت در مسابقات ورزشی منطقه‌ای و جهانی و کسب سهمیه المپیک معادل ۵۶۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در بخش هزینه‌ای (جاری) و ۴۰ میلیارد تومان در بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) برآورد شده است که در مجموع حاکی از بودجه ۶۰۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ است. 
همچنین در بخش برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه سال ۱۴۰۳، بودجه کمیته ملی پارالمپیک تحت عنوان ردیف مسابقات ورزشی‌ منطقه‌ای و جهانی معادل ۳۱۱ میلیارد تومان در بخش هزینه‌ای (جاری) و ۵ میلیارد تومان در بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) معادل برآورد شده است که در مجموع حاکی از بودجه ۳۱۶ میلیارد تومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ است.
هاشمی: بودجه رویدادهای بین‌المللی حذف شد
حالا اما پس از گذشت یک هفته از این موضوع، سید مناف ‌هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در حاشیه مراسم در مورد برگزار نشدن جلسات هیئت اجرائی و زمان پرداخت بودجه به فدراسیون‌های المپیکی بیان کرد: به جهت اینکه بودجه کمیته ملی المپیک در دولت و مجلس هنوز نهائی نشده، طبیعی بود که در اولین جلسه فروردین بخواهیم بودجه فدراسیون‌ها را نهائی کنیم. در تلاش هستیم تا عدد نهائی در مجلس به ما ابلاغ شود. با این حال حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از بودجه مصوب ۱۴۰۲ را به صورت علی‌الحساب به حساب فدراسیون‌ها به ویژه فدراسیون‌های المپیکی و فدراسیون‌هایی که در بازی‌های آسیایی حضور دارند واریز کردیم.
او ادامه داد: ما در سال ۱۴۰۳ سه رویداد بزرگ المپیک پاریس بازی‌های داخل سالن تایلند و بازی‌های زمستانی چین را داریم و بر این اساس پرداخت خوبی را به فدراسیون‌ها داشتیم. در مراحل پایانی کسب سهمیه المپیک هستیم و با دو سهمیه‌ای که کشتی روز گذشته گرفت تعداد سهمیه‌های ایران به ۲۴ سهمیه رسید. امیدواریم بین ۳۲ تا ۳۵ سهمیه بگیریم و ورزشکاران افتخارات خوبی را در جامعه به ارمغان 
بیاورند.
هاشمی در پاسخ به این پرسش که وضعیت بودجه کمیته ملی المپیک تا چه اندازه مطابق انتظار بوده، گفت: متأسفانه عدد ما در سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کاهش پیدا کرد. عدد ۵۰۰ میلیارد تومانی که برای رویدادهای بین‌المللی پیش‌بینی کرده بودیم در بودجه حذف شده بود. متوجه نشدیم علت آن‌چه چیزی بوده اما به نظرم دوستان در سازمان برنامه‌ریزی و بودجه اشتباه کرده بودند و 
بر این اساس جبران کردند و عدد دیگری را جایگزین کردند. امیدوارم در کمیسیون فرهنگی و تلفیق توجه بیشتری به کمیته ملی المپیک داشته باشند تا در سه رویداد بین‌المللی پیش رو کاروان ایران نتایج خوبی بگیرد.
داورزنی: ورزش در اولویت نیست
محمدرضا داورزنی عضو هیئت اجرائی کمیته ملی المپیک هم درباره این موضوع گفت: معتقدم ظرفیت ایران بیشتر است و باید در نظام بودجه‌ریزی دولت، اهمیت بیشتری به ورزش داده شود. کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند. گرفتن سهمیه المپیک و رفتن به المپیک نیاز به برنامه‌ریزی پنج، شش ساله دارد. ورزش در اولویت ایران نیست. اگر می‌خواهیم در المپیک نتیجه بگیریم باید بفهمیم از ورزش چه چیزی می‌خواهیم و در اولویت قرار دهیم. 
وی در مورد این که کمیته ملی المپیک حداکثر کسب ۳۵ سهمیه المپیک پیش‌بینی کرده و آیا این تعداد برای ایران کم نیست؟ بیان کرد: این مسئله بر می‌گردد به شرایطی که رشته‌های مختلف در کسب سهمیه المپیک دارند. والیبال و بسکتبال دوره قبل سهمیه گرفته بودند اما در این دوره نگرفتند. باید تلاش بیشتری انجام شود. با توجه به شرایطی که در کشور داریم انصافاً برگزاری اردوی تدارکاتی، شرکت در مسابقات مختلف سخت است. برخی رشته‌ها تجهیزات محور هستند و برخی نیاز به زیرساخت بیشتری دارند. آن چیزی که اعلام شده بر اساس واقعیت در ایران است.  
داورزنی در پاسخ به این پرسش که کم شدن سهمیه‌های المپیک نشان از این دارد ورزش ایران افت کرده است؟ تصریح کرد: خیر چنین چیزی نیست. شرایط الان متفاوت است. یک زمانی در کشتی و وزنه‌برداری می‌گرفتیم اما الان تعداد رشته‌هایی که می‌توانند سهمیه بگیرند بیشتر شده‌ است. ورزش نیازمند توجه بیشتر است. باور این است که ظرفیت کشور بیشتر است. البته دولت هم محدودیت منابع دارد با این حال توقع داریم ورزش را در اولویت خود قرار دهد چون با تخصیص اعتبارات بیشتر می‌توان به آینده ورزش ایران امیدوار بود.
واقعیتی که بر آن تأکید شد
حذف عدد ۵۰۰ میلیارد تومانی که برای رویدادهای بین‌المللی و اذعان داورزنی به این موضوع که ورزش در اولویت نیست، همان نکته مهمی است که کارشناسان اهل فن و افرادی که دلشان برای ورزش این مرز و بوم می‌سوزد، بارها اشاره کرده‌اند.  
امید می‌رود در آینده‌ای نزدیک نه خیلی دور، این نگاه تغییر کند و بتوان از تمام داشته‌ها‌، امکانات، سرمایه‌های مادی و انسانی در حوزه‌ها و رشته‌های مختلف استفاده بهینه کرد تا در نهایت ورزش‌مان نمایشگر اقتدار و قدرت ایران اسلامی در تمامی عرصه‌های بین‌المللی باشند.