یادی از روحانی شهید محمودرضا ساعتیان
شجاع الهی
سعید رضایی
او را «الهی» لقب داده بودند؛ چون معنویت و روحانیت فوقالعادهای داشت. اما به واقع، شجاعت و معنویت، دو خصیصه بارز او بود. آنقدر شجاع بود که همرزمانش باور نمیکردند فردی چنین عارفمسلک و رقیقالقلب، دلاورانه به رزم بپردازد و با اشتیاق به استقبال شهادت برود.
***
شهید حجتالاسلام محمودرضا ساعتیان معروف به «الهی» در تاریخ 23 دي 1340 در خانوادهای مذهبی در یزد دیده به جهان گشود. پدرش معلمی دلسوخته بود که همواره به تربیت صحیح محمود نظارت داشت. پس از طی دوره راهنمایی در زادگاهش و با توجه به اینکه برادر بزرگش در تهران دانشجو بود برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و یکی از شاگردان ممتاز مدارس اسلامی بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی کمیته انقلاب برای مبارزه با منافقان به شمال کشور اعزام شد.
درحالی که شاگرد ممتازی بود بهخاطر عشق به انقلاب بلافاصله پس از اتمام دبیرستان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد به انجام وظیفه مشغول شد و چندی مسئولیت روابط عمومی سپاه را برعهده داشت. پس از مدتی برای تقویت بنیه علمی خود راهی شهر خون و قیام قم شد و درس طلبگی و حوزوی را دنبال نمود. در آن زمان علاوهبر تبلیغ همدوش رزمندگان در عملیاتها حضور مییافت.
خاطره دلاوریهای او در عملیاتهای مختلف و مناطق عملیاتی از جمله مجنون، فاو، والفجر 2 و 8، حاج عمران و بیتالمقدس 2
فراموششدنی نیست. حضور مداوم در جبهه را براساس فرامین حضرت امام(ره) یک عمل واجب تلقی مینمود، طوری که در زمان ولادت همسر و فرزندش در جبهه حضور داشت. سرانجام در تاریخ 6 خرداد سال 67 در منطقه عملیاتی شلمچه بر اثر اصابت ترکش به سر و پشت بدن به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
شهید ساعتیان فردی متدین و معتقد بود و سعی میکرد که در حد امکان احکام اسلامی را رعایت کند. وی فردی شجاع و جسور بود و این امر در عملیاتهای مختلف به اثبات رسیده بود.
شهید محمودرضا ساعتیان در نامهای خطاب به فرزندش نوشته بود:
«فرزند عزیزم ابوذر سلام: خدای بزرگ انسان را برای چه آفریده است آیا انسان را خلق کرده تا او هم مانند سایر حیوانات بخورد و بخوابد و دعوا کند نه خدای بزرگ انسان را برای امتحان و آزمایش آفریده است تا ببیند چه کسانی در این امتحان نمره خوبی میآورند تا آنها را داخل بهشت کند و کسانی که در این امتحان رفوزه شوند به جهنم میروند.
مواد امتحانی خدا زیاد است ولی مهمترین آن نماز است که اگر کسی نمره نمازش خوب بشود یعنی همه نمازهایش را خوب بخواند و معنی آن را خوب بداند و نمره خوبی بیاورد امتحانهای دیگرش نیز خوب میشود. زمان این امتحان از وقتی شروع میشود که انسان به تکلیف برسد و علائم تکلیف سه چیز است که آنها را میتوانی در رساله بخوانی چون وقت زیادی ندارم بیشتر از این نمیتوان برایت بنویسم معذرت میخواهم.»
آخرین توصیه شهید
در بخشی از وصیتنامه شهید ساعتیان میخوانیم: «... شما را وصيت میکنم که از غافلان نباشید روزی برسد که حسرت بخورید که عمر بر باد رفت و پایم لب گور رسید، ولی آمادگی ندارم و بهترین توشه برای این سفر بزرگ که منزلگاهها و عقبههای هولناک دارد، تقوا و عمل صالح است....»