عملیاتی شدن فیبر نوری زیر دریا و ارتباطات فضائی در دولت سیزدهم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه مردم این وزارت را با سرعت بالای اینترنت میشناسند، اظهار کرد: دولت سیزدهم در مدت دو سال اخیر 150 کیلومتری فیبر نوری زیر دریا و ارتباطات فضائی را عملیاتی کرده است.
«عیسی زارعپور» گفت: مردم در آینده نزدیک طعم شیرین سرعت اینترنت نزدیک به گیگابایت بر ثانیه را خواهند چشید. توسعه و نوسازی همه لایه شبکه ارتباطی سیار و ثابت هم از بستر فیبر نوری با هدف ایران هوشمند شروع شده است.
وی با اشاره به اینکه در مازندران افتتاح
فیبر نوری منازل و کسب و کار در سه شهر بابل، بابلسر و نکا انجام شد، تصریح کرد: با توسعه زیرساختهای ارتباطی، افزایش کیفیت تصاویر ماهوارهای را نیز شاهد هستیم.
این مسئول به طرح شبکه ملی اطلاعات به عنوان مهمترین ماموریت این وزارتخانه دانست و افزود: در 12 سال گذشته شبکه ملی اطلاعات مورد بیمهری قرار گرفته است. هماکنون در کمتر از سه سال زیرساختهای این طرح از 20 درصد به بیش از 60 درصد افزایش یافته است.
زارعپور شبکه ملی اطلاعات را شبکهای با سرعت و امن در گستره جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی، خدمات مثل موتور جستوجو و شبکههای اجتماعی از مهمترین بخشهای شبکه ملی اطلاعات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به شکلگیری قرارگاه شبکه ملی اطلاعات، بر اجرای گسترش زیرساخت شبکه ارتباطی کشور تاکید کرد و ادامه داد: اکنون کشور ایران در رتبه 154 به لحاظ توسعه در ارتباطات سیار و ثابت دنیا قرار
دارد.
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مردم این وزارت را با سرعت بالای اینترنت میشناسند و دولت سیزدهم در مدت دو سال اخیر 150 کیلومتری فیبر نوری زیر دریا و ارتباطات فضائی را عملیاتی کرده است.
این مسئول بیتوجهی به مسائل زیرساختی ارتباطات را متوجه همه دولتهای پیشین دانست و افزود: از دو سال گذشته طرح فیبر نوری به عنوان مهمترین زیرساخت ارتباطی به خوبی در حال اجراست.
زارعپور با اظهار این که ارتباطات در 24 استان کشور وضعیت خوبی ندارد، گفت: نوسازی شبکه ارتباطی سیار و ثابت کشور شروع شده است.
این مسئول با تاکید براینکه دولت با توسعه زیرساختهای ارتباطی، آینده ایران هوشمند را تضمین میکند، خاطرنشان کرد: مدیریت فضای مجازی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست، اگر کشوری در این بخش راهبرد نداشته باشد، مدیریت کشورش را از دست میدهد.
زارعپور با اعلام اینکه دولت سیزدهم با همه توان درصدد توسعه زیرساختهای لازم ارتباطات است، اظهار کرد: دولت هوشمند و ارائه خدمات غیر حضوری به مردم به عنوان دیگر ماموریت مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. اکنون سه هزار خدمت از بستر دولت هوشمند در حال اجرا است. یعنی مردم از پنجره ملی دولت تا 70 درصد خدمت مختلف را دریافت میکنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه 10 درصد خدمات دولت بدون حضور و ارائه مدرک انجام میشود، یادآور شد: طبق برنامه تا سال ۱۴۰۶ صددرصد خدمات دولت هوشمند خواهد شد.
بیش از 6000 روستا به اینترنت متصل شدهاند
یکی از طرحهایی که میتواند روند دیجیتالی شدن را تسریع کند، اتصال روستاها به اینترنت و در سطح وسیعتر اتصال به شبکه ملی اطلاعات است. چراکه یکی از مهمترین اهداف این شبکه برقراری عدالت اجتماعی با اتصال روستاها به اینترنت عنوان شده است و در این راستا یکی از وعدههای وزیر ارتباطات در سال ۱۴۰۰، دسترسی تمامی روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت پرسرعت بود.
عمده روستاهایی که پوشش اینترنت در آنها برقرار شده است، جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساختهایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بودهاند. این موضوع هم سختی و هم هزینه اجرای پروژه را به طرز قابل توجهی افزایش داده است.
با اقدامات انجام شده در دو سال گذشته و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، بنابر آخرین آمار اعلامی تاکنون بیش از 6000 روستا به اینترنت متصل شدهاند و حدود 2000 روستای باقی مانده تا پایان سال دسترسی به اینترنت برایشان فراهم میشود.