بزرگترین رویداد هنرهای تجسمی کشور برگزار میشود (اخبار ادبی و هنری)
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از 8 بهمن آغاز به کار میکند.
به گزارش خبرنگار کیهان، محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر، در نشست خبری این جشنواره گفت: رویکرد این دوره جشنواره، هنر نوآور، خلاق، وحدتبخش و امیدآفرین است.
وی تصریح کرد: امروز در آستانه برگزاری شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر با کمال افتخار و به طور متقن اعلام میکنم که رویکرد جشنواره عملی شده و شاهد رویدادی وحدت آفرین و امیدبخش خواهیم بود.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران گفت: ابعاد این جشنواره قابل مقایسه با دیگر رویدادهای هنرهای تجسمی نیست؛ این جشنواره علاوهبر برخورداری از دبیرکل، دارای ۲۲ دبیر ملی و بیش از ۶۰ داور و ۳۲ دبیر استانی است.
وی بیان کرد: ده هزار و ۷۶ اثر در بخش رقابتی شرکت کردند. در استانها نیز قریب به دوازده تا سیزده هزار اثر شرکت کردند. در مجموع ۲۲ هزار اثر ملی و استانی در این ابر رویداد شرکت کردند.
خراسانیزاده تصریح کرد: وسعت و حجم فعالیت که به گواه آمارها سه برابر حجم فعالیت ادوار گذشته است. مدیر مرکز هنرهای تجسمی فجر تاکید کرد: نقطه افتخار ما صرفاً در کمیت نیست و اصل در کیفیت است.
امیر عبدالحسینی، دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در این نشست خبری گفت: هدف ما این است که جشنواره هنرهای تجسمی فجر از سطح برگزاری نمایشگاه فراتر برود و به جنبههای کاربردی و تخصصی هنرهای تجسمی ورود پیدا کند. در نظر داشتیم هر آنچه که برای هنرهای تجسمی جنبه تبلیغی و ترویجی دارد، در فجر شانزدهم مدنظر قرار گیرد؛ از اینرو بخشهایی چون طراحیفرهنگمحور با نگاه کاربردی به هنرهای تجسمی، بخش ناشران کتابهای تجسمی و بخش فیلمهای مستند هنرهای تجسمی به ساختار جشنواره افزوده شدند.
مسعود زنده رود، دبیر اجرائی شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر نیز در این نشست خبری گفت: از روز یکشنبه 8 بهمن، آثار مفاخر هنرهای تجسمی در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش در میآید. بخش «آینه در آینه 3» نیز در موزه هنرهای معاصر تهران برپا خواهد شد که پوسترهای مقطع انقلاب اسلامی و پس از آن را دربر میگیرد. بر این اساس، در مجموع، 138 اثر از 125 هنرمند در هر دو بخش به روی دیوارهای موزه میروند. در بخش مفاخر، هدف این بود آثاری روی دیوار بروند که هنرمندانشان در قید حیات هستند تا بتوانیم آثار را در کنار آنها به تماشا بنشینیم. وی افزود: در مؤسسه فرهنگی هنری صبا که همواره جایگاه و پایگاه بخش مسابقه است، 854 اثر از 606 هنرمند در بخشهای مختلف از تاریخ 10 تا 30 بهمن به نمایش در میآید.
خراسانیزاده در پاسخ به خبرنگار کیهان درباره اینکه با توجه به فعالیت هنرمندان مستقل مماس با سیاستهای ایران در عرصه جهانی، چرا جشنواره تجسمی فجر با رویکرد بینالمللی برگزار نمیشود، توضیح داد: این موضوع توسط یکی از اعضای شورای سیاستگزاری این جشنواره مطرح شد که جمعبندی این شد که اگر بخواهیم این جشنواره چنین عنوانی بیابد، باید واقعاً بینالمللی باشد و پشتیبانی لازم صورت بگیرد. اما حداقل در این دوره ظرفیت بینالمللی شدن وجود ندارد، هر چند برنامهریزیهایی داریم که شاید قسمتی از آثار در فضای بینالملل بازتاب پیدا کند.
زندهرود نیز در این باره بیان کرد: جشنواره تجسمی فجر نمیتواند یکدفعهای بینالمللی شود و نیازمند زیرساختهایی است که فراهم کردن این زیرساختها نیز حداقل چهار سال کار مداوم نیاز دارد.