kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۶۳۴
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۲
سفیر ایران در برزیل:

تجارت ایران و برزیل از ۲ به 6 میلیارد دلار رسید

 
 
 
به گفته سفیر ایران در برزیل در سال ۲۰۲۱ میلادی تجارت غیرمستقیم دو کشور حدود دو میلیارد دلار بود اما سال ۲۰۲۲ تجارت غیرمستقیم به بالای شش میلیارد دلار رسید.
به گزارش ایرنا، حسین قریبی با بیان اینکه امنیت غذایی ایران و بسیاری از کشورها وابسته به آمریکای لاتین است، گفت: فرآورده‌های نفت و گاز و پتروشیمی به فوریت قابل گسترش در بازار برزیل هستند. در زمینه صنایع از صنعت حمل‌ونقل گرفته تا صنایع تولیدات تجهیزات پزشکی و بیولوژیکی ظرفیت‌های بیشماری وجود دارند. 
وی افزود: در سال ۲۰۲۱ میلادی تجارت غیرمستقیم دو کشور حدود دو میلیارد دلار بود اما سال ۲۰۲۲ تجارت غیرمستقیم به بالای شش میلیارد دلار رسید. اگر به هدف تنوع تجاری برسیم در حوزه‌های دیگر ظرفیت‌های عظیمی وجود دارند که به راحتی می‌تواند حجم تجارت ما را به 10 میلیارد دلار برساند. قریبی با بیان اینکه بریکس سکویی ایجاد می‌کند که ما بتوانیم خود را با استانداردهای قدرت‌های نوظهور اقتصادی تطبیق دهیم، گفت: ما چالش‌هایی همچون تورم داریم و همچنین ضعف‌هایی در زمینه پیوستن به زنجیره فراملی تولید داریم. بریکس می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد مشروط به آنکه در تمام سطوح تعامل را عملیاتی و ساختارمند کنیم و از تجربیات این ائتلاف بهره‌برداری کنیم. همچنین با مشارکت قوی در سازوکار بانک بریکس، گام‌هایی برای اصلاحات بانکی و مالی و استفاده از ظرفیت‌های این بانک برداریم. سفیر ایران در برزیل با‌ اشاره به این که عمده روابط تجاری ایران و برزیل در حوزه کشاورزی است و ما در ایران بیشتر از ۳۰ میلیون تُن محصولات کشاورزی از خارج کشور وارد می‌کنیم گفت: اگر می‌خواستیم این میزان را با آب‌های داخل کشور تولید کنیم شاید دیگر آبی برای شرب و فعالیت‌های دیگر حیاتی باقی نمی‌ماند. در منطقه آمریکای لاتین و در برزیل آب فراوان وجود دارد و می‌توان از این منطقه واردات را انجام داد.
به گفته وی، برزیل ظرفیت بالایی برای کشاورزی و تولید انبوه دارد. امسال صادرات ذرت و سویای برزیل از آمریکا پیشی گرفت و به رکورد تاریخی رسید. تولید سویا به رکورد ۱۶۳ و ذرت به ۱۳۵ میلیون تن در سال جاری رسیده است. همچنین در صنعت گوشت گوساله، مرغ و شکر هم رکوردهای بالایی دارند که می‌توانیم استفاده کنیم.