kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۴۳۳
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۹
رئیس‌جمهور لهستان در حاشیه نشست سازمان ملل:

اوکراین در حال غرق‌شدن است و اطرافیانش را هم زیر آب می‌کشد

رئیس‌جمهور لهستان طی اظهاراتی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، اوکراین را به فردی در حال غرق شدن تشبیه کرد که می‌تواند ناجیان خود را به زیر بکشد.
 
 
 
سرویس خارجی-
 
با کم شدن امیدها به پیروزی اوکراین در جنگ کنونی و همچنین شکست سنگین کی‌یف در ضدحمله سه‌ماه اخیر که با تلفات انسانی زیادی همراه بود، تردیدها در اروپا و آمریکا درباره ادامه کمک‌ها به کی‌یف بیشتر شده است. نشریه آمریکایی «فارن افرز» در جدیدترین گزارش خود در این زمینه نوشته است: «ادامه تعهد غرب به اوکراین مسئله تضمین‌شده‌ای نیست. حوزه‌های انتخابیه در اروپا و آمریکا درخصوص حمایت درازمدت از اوکراین تردید دارند. تاکنون چنین صداهای مرددی در اقلیت بوده اما به تدریج در حال گسترش است.» از سوی دیگر برخی سران اروپا که پیش از این از حامیان کی‌یف بودند ظاهراً به این نتیجه رسیده‌اند ادامه حمایت‌ها از اوکراین می‌تواند آنها را نیز به زیر بکشد. در همین راستا «آندری دودا» رئیس‌جمهور لهستان سه‌شنبه در اظهاراتی در حاشیه سخنرانی‌های مجمع عمومی سازمان ملل و در بحبوحه اختلافات عمیق با اوکراین بر سر واردات محصولات کشاورزی، اوکراین را به فردی تشبیه کرد که در حال غرق شدن است. دو کشور بر سر تمدید اخیر ممنوعیت واردات غلات اوکراین که لهستان برای محافظت از کشاورزان خود ضروری می‌داند، به اختلاف خورده‌اند. به گزارش فارس به نقل از رویترز، «دودا» بعد از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: «خوب است اوکراین به خاطر داشته باشد از ما کمک دریافت می‌کند و به یاد داشته باشد ما همچنین کشور ترانزیتی به اوکراین هستیم.» وزارت اقتصاد اوکراین دوشنبه اعلام کرد که به‌دلیل ممنوعیت واردات محصولات اوکراینی، از سه کشور لهستان، مجارستان و اسلواکی در سازمان تجارت جهانی شکایت کرده است. سه کشور لهستان، مجارستان و اسلواکی با تصمیم اتحادیه اروپا مخالفت کرده و ممنوعیت موقت بر واردات غلات اوکراین را تمدید کردند. در حالی که اوکراین سه‌شنبه خواستار گفت‌وگوی سازنده شد، سخنگوی سازمان تجارت جهانی تایید کرد «کی‌یف» اولین گام را در دعوای تجاری با ثبت شکایت در سازمان تجارت جهانی برداشته است. «دودا» گفت: اگر اوکراین شکایت کرده، لهستان وضعیت را در محکمه توضیح خواهد داد. وی افزود: محافل تجاری وجود دارد که منافعی در اوکراین دارند و مایلند در اسرع وقت غلات را به نازل‌ترین قیمت ممکن بفروشند. باید از خود در برابر آن دفاع کنیم. دودا در ادامه گفت: «آن را با چیزی مثل شخص در حال غرق شدن مقایسه می‌کنم... یک فرد در حال غرق شدن به‌شدت خطرناک است زیرا می‌تواند شما را به عمق بکشد... به سادگی می‌تواند نجات‌دهنده را غرق کند.» اوکراین یکی از تامین‌کنندگان عمده غلات در جهان به‌شمار می‌آید و پس از لغو توافق غلات دریای سیاه، برای صادرات غلات خود به همسایگانش وابسته است. 
جنگ روسیه و اوکراین در سودان!
از سوی دیگر گزارش‌ها از گسترش دامنه جنگ اوکراین به آفریقا حکایت دارد. تحقیقات سی‌ان‌ان نشان می‌دهد که سرویس‌های ویژه اوکراین احتمالا عامل یک‌سری حملات پهپادی و عملیات زمینی علیه شبه‌نظامیان تحت حمایت واگنر در نزدیکی پایتخت سودان بوده‌اند و این احتمال را ایجاد می‌کند که پیامدهای جنگ اوکراین به دور از خطوط مقدم گسترش یافته است. به گزارش ایسنا، یک منبع نظامی اوکراینی در گفت‌وگو با «سی‌ان‌ان» این عملیات را کار یک «ارتش غیرسودانی» توصیف کرد. این منبع که برای اظهارنظر درباره اینکه آیا کی‌یف پشت این حملات بوده است یا خیر تحت فشار قرار گرفت، تنها به گفتن این نکته بسنده کرد که «سرویس‌های ویژه اوکراین احتمالا مسئول این حملات بوده‌اند». این عملیات شامل مجموعه‌ای از حملات به گروه «نیروهای واکنش سریع» سودان بود که گمان می‌رود در مبارزه با ارتش سودان برای کنترل این کشور، از گروه واگنر کمک می‌گیرد. شبکه خبری سی‌ان‌ان اعلام کرد نمی‌تواند به‌طور مستقل دخالت اوکراین در این سری حملات را تایید کند، اما فیلم‌های ویدئویی به دست آمده توسط سی‌ان‌ان نشانه‌های حملات پهپادی به سبک اوکراین را نشان می‌دهد. دو پهپادی که به‌طور گسترده توسط اوکراینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، حداقل در هشت مورد از حملات شرکت داشتند و نوشته‌های اوکراینی روی ریموت کنترل این هواپیمای بدون سرنشین دیده می‌شوند. کارشناسان همچنین گفتند که تاکتیک‌های مورد استفاده ازجمله اینکه هواپیماهای بدون سرنشین مستقیما به سمت هدف خود می‌روند، در سودان و منطقه وسیع‌تر آفریقا بسیار غیرمعمول است. براساس این گزارش حملات سرّی و مخفیانه اوکراین در سودان، نشان‌دهنده گسترش دراماتیک و تحریک‌آمیز جبهه جنگ کی‌یف علیه مسکو خواهد بود. جدای از یک رشته حملات پهپادهای اوکراینی که به عمق خاک روسیه انجام می‌شود، ضدحمله اوکراین بر شرق و جنوب این کشور متمرکز شده است. اوکراین به‌طور رسمی مسئولیت این حملات را که در فیلم پهپاد ثبت شده، برعهده نگرفته است. بخشی از این ویدیوها از روز پنج‌شنبه در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. 
پیش‌تر فیلمی از این عملیات زمینی در سودان منتشر نشده بود. یک محقق بریتانیایی که وب‌سایت کالیبر آبسکیورا را اداره می‌کند که سلاح‌ها را شناسایی می‌کند، یکی از این فیلم‌ها را برای سی‌ان‌ان تجزیه و تحلیل کرد و گفت که این دستگاه با مواردی که توسط نیروهای اوکراینی برای کنترل پهپادهای خود استفاده می‌شود، مطابقت دارد.این ویدیوها، حملات پیاپی هواپیماهای بدون سرنشین در داخل و اطراف شهر «ام درمان» در نزدیکی خارطوم، پایتخت سودان را به تصویر می‌کشند که به نقطه کانونی درگیری میان دو جناح رقیب سودانی تبدیل شده است.
چرا تحریم‌های غرب علیه روسیه به نتیجه نمی‌رسد؟ 
پایگاه خبری «مدرن دیپلماسی» نیز در گزارشی به بررسی مسئله تحریم‌های غرب علیه روسیه پرداخته و نوشته است: اتکای غرب به تحریم‌ها به‌ویژه علیه روسیه تاثیرگذار نبوده است. در همین راستا صندوق بین‌المللی پول رشد ۱.۵ درصدی را برای روسیه تا پایان سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی کرده است و این همان نرخی است که برای برخی از کشورهای غربی دور از هرگونه تحریم پیش‌بینی شده است و مورد انتظار صندوق بین‌المللی پول است. به گزارش فارس پایگاه مدرن دیپلماسی در ادامه نوشته است: آمار و ارقام ارائه‌شده حتی نشان می‌دهد که کشور روسیه در بخش‌هایی مانند دفاع و خرده‌فروشی بیش از حد متوسط رشد را تجربه کرده است و به زبان ساده می‌توان گفت که این کشور در حال بازگشت به شرایط عادی پیش از تحریم‌های غرب است. این در حالی است که کشورهای حوزه اتحادیه اروپا مانند آلمان در حالی که برای کاهش میزان وابستگی خود به انرژی روسیه تلاش کرده‌اند که شاهد افزایش میزان واردات نفت آنها از هند به‌عنوان کشوری جایگزین بوده‌ایم. به اعتقاد مدرن دیپلماسی، نکته مهم اینجاست که به احتمال بسیار زیاد بیشتر این منابع نفتی در هند از جانب روسیه تامین می‌شود. موضوعی که نه‌تنها تلاش برای دور زدن روسیه را بی‌اثر می‌کند بلکه موجب افزایش هزینه‌های کشور مصرف‌کننده نیز می‌شود. به گفته مدرن دیپلماسی، در این شرایط روسیه هم بیکار ننشسته است و افق‌های تجاری‌اش را به‌طور قابل‌توجهی گسترش داده است. در همین راستا، چرخش این کشور به سمت آسیا منجر به افزایش 41 درصدی میزان تجارتش با چین شده است.موضوعی که کاهش ۷۵ درصدی تعاملات تجاری روسیه و آلمان را تا حدود زیادی برای مسکو بی‌اثر کرده است. می‌توان گفت روسیه در حالی به غرب پشت می‌کند که درهای جدیدی برای تعامل با شرق پیش‌روی خود باز می‌بیند. پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در پایان این‌طور نتیجه‌گیری می‌کند: همه این موارد بر ناکارآمدی اقدامات سیاسی غرب با هدف مهار اقتصاد روسیه تاکید می‌کند. هدف تحریم‌ها کشاندن یک کشور به پای میز مذاکره است. اما چه اتفاقی می‌افتد وقتی آن کشور یاد بگیرد تحت تاثیر همین تحریم‌ها می‌تواند پیشرفت کند؟