kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۸۶۴
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۷
رئیس‌پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی:

فقط 5 درصد کشاورزی ایران دانش‌بنیان است

 
 
 
رئیس ‌پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی کمتر از پنج درصد است، افزود: توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، چالش‌های این بخش را مرتفع می‌کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامرضا صالحی جوزانی در نشست خبری برگزاری دومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی اظهار داشت: 15 تا 20 قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های تولید بذور، سالم‌‌سازی گیاهان باغی، تولید کودهای زیستی، استارتر صنایع لبنی، تولید محصولات پروبیوتیک و کیت‌های تشخیص منعقد خواهد 
شد.
وی تصریح کرد: حدود سه میلیارد دلار انواع  نهاده‌های فناورانه کشاورزی از جمله بذر هیبرید، برخی کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌های شیمیایی، واکسن‌ها و داروهای دامی، افزودنی‌های صنایع غذایی و ماشین پیشرفته وارد می‌شود‌ که با انجام مفاد این قراردادها، دیگر نیازی به این واردات نخواهد 
بود.
رئیس ‌پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی کمتر از پنج درصد است، ادامه داد: توسعه کشاورزی دانش‌بنیان مبتنی بر فناوری‌های نوین، چالش‌های این بخش را مرتفع می‌کند. همچنین این فناوری‌ها شامل اصلاح ژنتیکی بر ژنوم، مهندسی ژنتیک، بیوانفورماتیک و ابرداده‌ها، کشاورزی در فضای بسته، کشاورزی با آب دریا، کشاورزی در بیابان،  گوشت مصنوعی، نانوتکنولوژی، ریزجلبک‌ها، کشاورزی دقیق و هوشمند، پهپادها، هوش مصنوعی و غیره است.
صالحی افزود: حدود 200 شرکت دانش‌بنیان واحد فناور و هسته‌های فناور مرتبط با بیوتکنولوژی کشاورزی در ایران فعال هستند که ارزش محصولات آنها حدود 500 میلیون دلار است و لازم است این میزان حداقل به دو میلیارد دلار برسد.
وی ادامه داد: برخی از فناوری‌های راه‌یافته به عرصه کشاورزی در حدود 205 هزار هکتار از اراضی زراعی کشور استفاده شده و سالانه بالغ بر 175 میلیون دلار از محل صرفه‌جویی ارزی با افزایش ارزش افزوده عاید کشاورزی کرده‌اند.