kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۸۰۸
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۱

فایننشال تایمز: رهبران ناتو به زلنسکی گفته‌اند در جنگ اوکراین پیروز نخواهی شد

 
 
روزنامه انگلیسی« فایننشال تایمز» در گزارشی اعلام کرد که کشورهای غربی به ولادیمیر زلنسکی به صورت مخفیانه گفته‌اند که اعتقادی به پیروزی اوکراین در این جنگ ندارند. 
علی‌رغم این که طی یک سال و نیم گذشته مجموع کشورهای عضو ناتو میلیاردها دلار کمک تسلیحاتی روانه اوکراین کرده‌اند اما نه‌تنها از پیروزی خبری نیست بلکه گزارش‌ها نشان می‌دهد که کیف در ضد حملات اخیر شکست سختی خورده و هزاران تن از نیروهای خود را از دست داده است به طوری که در قبرستان‌های این کشور دیگر جایی برای دفن اجساد سربازان وجود ندارد.روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» نیز در گزارشی اعلام کرد که کشورهای غربی از پیروزی اوکراین در جنگ ناامید شده‌اند. بر اساس این گزارش در جریان گفت‌وگوهای خصوصی در مجمع امنیتی آپسن (در کلرادو، آمریکا) به ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین به‌طور سرّی گفته شد که کشورهای غربی به پیروزی کیف در میدان نبرد اعتقادی ندارند، بدین ترتیب، بسیاری از رهبران کشورهای غربی به‌خلاف اظهارات عمومی اعتراف کردند که به پیروزی نیروهای مسلح اوکراین در رویارویی با روسیه اعتقادی ندارند. به گزارش تسنیم به نقل از فایننشال تایمز 
« ولودیمیر زلنسکی» به‌صورت فیزیکی در این رویداد حضور نداشت، اما از طریق لینک ویدیویی با رهبران کشورهای متحد در ارتباط بود و در همین رابطه به شرکای خود اطمینان داد که عملیات ضدحمله ارتش اوکراین «شتاب بیشتری پیدا کند».
اوکراین شکست خورد
 یک رسانه آمریکایی نیز نوشته است هنگامی که اوکراین ضدحمله بزرگ خود را در فصل بهار آغاز کرد، مقامات نظامی غربی می‌دانستند که کیف تمام آموزش‌ها و تسلیحات مورد نیاز را برای شکست نیروهای روس دریافت نکرده‌اما امیدوار بودند که شاید اوکراین با «شجاعت» این ضدحمله را به سرانجام برساند اما آنها شکست خوردند. 
به گزارش ایسنا، «دنیل مایکلز»، روزنامه‌نگار وال استریت ژورنال و خبرنگار مستقر در بروکسل در تحلیلی برای این روزنامه نوشت: «میدان‌های عمیق و مرگبار مین، استحکامات گسترده و قدرت هوایی روسیه به طرز چشمگیری جلوی پیشروی‌های اوکراین را گرفته است.» بر اساس این گزارش همزمان با این‌که احتمال هرگونه پیشرفت در مقیاس بزرگ توسط اوکراینی‌ها در سال جاری میلادی کم‌رنگ می‌شود، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای را برای واشنگتن و متحدانش درباره یک جنگ طولانی‌تر ایجاد می‌کند؛ جنگی که ارسال زیاد تسلیحات پیشرفته و آموزش‌های بیشتر را برای افزایش‌شانس کیف جهت پیروزی می‌طلبد.این در حالی است که آمریکا و غرب پس از تصویب‌ چندین بسته کمک‌های نظامی به ارزش میلیاردها دلار، تجهیزات زیادی را روانه اوکراین کرده‌اند.
وال استریت ژورنال می‌گوید حساب و کتاب سیاسی برای دولت بایدن، پیچیده شده است. او در پاییز ۲۰۲۴ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را دارد و اکثرا در واشنگتن معتقدند که نگرانی‌ها در کاخ سفید درباره تاثیر جنگ اوکراین بر کارزار بایدن موجب می‌شود که احتیاط بیشتری را در میزان حمایت از کیف به خرج دهد. بر اساس این گزارش شک و شبهات آمریکایی‌ها با دیدگاه اروپایی‌ها در تضاد است. بیشتر رهبران اروپایی طی ماه‌های اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که اوکراین باید در این درگیری پیروز شود و روسیه شکست بخورد تا بدین ترتیب امنیت قاره اروپا تضمین شود. 
فروپاشی ناتو
در عین حال نگرانی‌ها از تاثیر شکست اوکراین بر فروپاشی ناتو نیز در محافل غربی تشدید شده است. در همین رابطه یک افسر ارشد آمریکایی هشدار داد در صورتی که جنگ اوکراین به زودی پایان نیابد پیمان آتلانتیک شمالی طی یک سال آینده فرو می‌پاشد.به گزارش فارس سرهنگ «لورانس ویلکرسون» مدیر دفتر «کالین پاول» وزیر خارجه سابق آمریکا هشدار داد در صورتی که جنگ اوکراین به زودی پایان نیابد، پیمان آتلانتیک طی یک سال آینده فرو خواهد پاشید.وی که این سخنان را طی یک مصاحبه مطرح می‌کرد، گفت: «فکر نمی‌کنم که این موضوع زیاد طول بکشد و چه بسا طی 12 تا 15 ماه شاهد خواهیم بود که فروپاشی ناتو آغاز می‌شود» «ویلکرسون» هشدار داد این اتفاق در صورتی که جنگ اوکراین ادامه یابد و واشنگتن گام‌هایی برای حل آن در آینده نزدیک اتخاذ نکند روی خواهد داد.این افسر ارشد آمریکایی به این موضوع‌اشاره کرد که نظرسنجی‌ها حاکی از افزایش نارضایتی ساکنان کشورهای غربی از سیاست‌های کنونی در قبال اوکراین است.  وی گفت معتقد است که سران کنونی اروپا به زودی از قدرت کنار می‌روند و جایشان را کسانی خواهند گرفت که در فروپاشی این ائتلاف نظامی نقش خواهند داشت.
757 سال زمان برای مین‌روبی
روزنامه واشنگتن پست نیز با ‌اشاره به داده‌های دولت کیف و چند گروه غیردولتی پاک‌سازی مین گزارش کرد، درگیری با روسیه باعث شده تا اوکراین به کشوری با بیشترین مین در جهان بدل شود. به گزارش ایسنا، این روزنامه همچنین نوشت، تقریبا یک سوم اراضی اوکراین تحت تاثیر این درگیری‌ها قرار گرفته و احتمالا عملیات جدی برای مین‌روبی‌ نیاز دارد. بر اساس اعلام ‌اندیشکده اسلواکیایی « GLOBSEC»همچنین بیش از ۶۷ هزار مایل مربع معادل ۱۷۳ هزار و ۵۲۹ کیلومتر مربع از اراضی اوکراین با ابزارآلات منفجر نشده آلوده شده است. «کرگ کروتر»، مدیر «برنامه غیردولتی گروه مشورتی مین» در انگلیس نیز به روزنامه واشنگتن پست گفت: مقدار زیاد مهمات در اوکراین در ۳۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. چیزی شبیه آن نیست. بر اساس داده‌های سازمان ملل، ۳۰۰ غیرنظامی از جمله ۲۲ کودک در نتیجه حوادث مرتبط با مهمات منفجر نشده در بازه زمانی یک سال و نیم گذشته کشته شده‌اند. مین و سایر مهمات منفجر نشده همچنین باعث زخمی شدن ۶۳۲ غیرنظامی دیگر نیز در همین بازه زمانی شده‌اند.این روزنامه در ادامه می‌نویسد: تصمیم واشنگتن در تامین مهمات خوشه‌ای ساخت آمریکا برای اوکراین می‌تواند به خطر تلفات انسانی در این کشور بیفزاید.همچنین براساس آمار مشابه، پاک‌سازی این مهمات و مین‌های عمل نکرده ۷۵۷ سال طول می‌کشد حتی اگر ۵۰۰ تیم مین‌زدایی برای این ماموریت به کار گرفته شوند، این مدت زمانی است که برای پاک‌سازی اراضی اوکراین نیاز است.تخمین‌های بانک جهانی نیز نشان می‌دهد که هزینه چنین عملیاتی می‌تواند به مبلغ ۳۷.۴ میلیارد دلار فقط در ۱۰ سال آتی برسد.روز جمعه نیز معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و برقراری صلح به شورای امنیت هشدار داد که بخش‌های بزرگی در اوکراین پوشیده از مین و مهمات خوشه‌ای هستند که می‌تواند خطری مداوم برای غیرنظامیان آن هم برای سالیان متمادی باشد.
هفت‌اشتباه زلنسکی
روزنامه لهستانی «مایسلی پولسکا » نیز در تحلیلی نوشته است که ولادیمیر زلنسکی در مقام‌ رئیس‌جمهوری اوکراین هفت‌اشتباه جدی را مرتکب شده است که منجر به بی‌اعتباری وی شده است. به گزارش تسنیم به‌نوشته این نشریه، اولین‌اشتباه، الگوی لباس نظامی پوشیدن زلنسکی است، اگرچه او خود «نه تحصیلات نظامی دارد و نه درجه نظامی»، در نتیجه، در نشست‌های مختلف در سطوح بالا، ظاهر او اغلب به‌سادگی برای دیگران توهین‌آمیز است.دومین‌اشتباه در سیاست رهبر اوکراین در برداشت غلط او از نقش خود است. این نشریه یادآوری کرده است که زلنسکی فقط به‌طور رسمی نقش یک رئیس‌جمهور را بازی می‌کند، زیرا همه چیز برای اوکراین اساساً «یا در واشنگتن یا در کاخ باکینگهام» تصمیم‌گیری می‌شود.
این گزارش می‌افزاید: سومین‌اشتباه، درک نادرست وی از اهداف غرب است: رئیس‌جمهوری اوکراین تصور می‌کند که هدف کمپین متحدان غربی کمک به کیف است، در حالی که آنها در واقع تنها به‌دنبال رسیدن به منافع خود هستند و سرنوشت اوکراین و مردم آن برایشان اهمیتی ندارد.چهارمین‌اشتباه محاسباتی و عدم‌تطابق رئیس‌جمهور اوکراین است که ابتدا پیشنهادات رهبران کشورهای دیگر را رد می‌کند و سپس از آنها به‌دلیل عدم اقدام قاطع انتقاد می‌‌کند. علاوه‌بر این، رئیس‌جمهور اوکراین به مراقبت از نیروهای نظامی و نیازهای آنها توجه ندارد که این امر منجر به از دست دادن شدید محبوبیت زلنسکی میان مردم اوکراین شده است که در شرایط جنگ، این واقعیت مخفی نگه داشته شده است. این روزنامه لهستانی در این خصوص افزود: اگر وضعیت به‌عکس بود و او روند انتخابات را مسدود نمی‌کرد، می‌توانست محبوبیت خود را ثابت کند، همان‌طور که بشار اسد در زمان جنگ در سوریه این کار را انجام داد.این مقاله، ‌اشتباه ششم ولودیمیر زلنسکی را درک نادرست از چگونگی باز‌سازی اوکراین نامیده و به این واقعیت ‌اشاره کرده است که یک رئیس‌جمهور باید این موضوع را با شرکای غربی خود در میان بگذارد، اما هیچ پیشنهاد و برنامه خاصی ندارد و این مسئله را به‌عهده آنها گذاشته است.به‌عنوان هفتمین جنبه منفی سیاست زلنسکی، این مقاله به عدم‌مشروعیت قدرت حاکمه اوکراین پس از انقلاب میدان 2014 اشاره کرده است، در عین حال، نویسنده یادآوری می‌کند که زلنسکی می‌توانست همه مشکلات را با روسیه به‌طور مسالمت‌آمیز و بر سر میز مذاکره حل‌وفصل کند و مشروعیت خود را بازگرداند، اما اراده سیاسی کافی برای این کار را ندارد.