اعتراف بیسابقه فرستاده سازمان ملل به یمن
کشورهای شورای امنیت به جنگ یمن به عنوان بازار اسلحه نگاه میکردند
فرستاده سابق سازمان ملل در امور یمن در جدیدترین اظهارات خود گفته است، کشورهای بزرگ شورای امنیت به جنگ یمن بهعنوان فرصت برای فروش تسلیحات نظامی نگاه میکردند.
با سپري شدن بيش از هشت سال از جنگ در يمن، اكنون مسائل پشتپرده جديد از اين جنگ خانمانبرانداز علني ميشود. روز گذشته «جمال بنعمر»، فرستاده سابق سازمان ملل به یمن گفت که کشورهای اصلی در شورای امنیت از ابتدای جنگ؛ به اين جنگ بهعنوان فرصتی برای فروش اسلحه نگاه میکردند و بین این کشورها رقابت بود تا قراردادهای خیلی بزرگ و خارج از تصور امضا کنند.
فرستاده سابق سازمان ملل در مصاحبهای با شبکه الجزیره اظهار داشت: «پیش از جنگ شاهد بودیم که منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی یمن، تمایلی به اجرای نتایج گفتوگوی ملی نداشت و درصدد تشکیل دولتی بدون اجماع ملی بود که توسط حوثیها [انصارالله] و جنبش جنوب پذیرفته نشد.» بنعمر در ادامه تاکید کرد: «کشورهایی که در امور یمن دخالت میکنند باید از دخالت در این کشور دست بردارند تا یمنیها خودشان مشکلات خود را حل کنند.»
اكنون جنگ در يمن در حال آرام گرفتن است و پس از توافق ايران و عربستان چشمانداز مثبتي از توقف اين جنگ به چشم ميخورد، اعترافات مقام سابق سازمان ملل درباره نگاه سوداگرانه برخي اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل به جنگ، گوياترين دليل را براي حمايت كشورهاي غربي و آمريكا از جنگ در يمن به تصوير ميكشد. از همان ابتداي آغاز جنگ يمن، كشورهاي غربي و اروپايي از بمباران اين كشور فقير عربي حمايت كردند و بيجهت نيست كه اكنون اعلام شده درواقع هدف غرب از ادامه جنگ در يمن، خريد و فروش تسليحاتي و كسب درآمد از خون مردم يمن بوده است. اين سوداگري غرب در جنگ را اكنون در جريان جنگ اوكراين نيز ميتوان ديد و شايد با توجه به اعتراف ديپلمات سازمان ملل درباره جنگ يمن، بهتر بتوان درك كرد كه چرا كشورهاي غربي و بهويژه آمريكا در حال حاضر بر طبل ادامه جنگ و خونريزي در اوكراين ميكوبند، گويي با آرام شدن جنگ در يمن، غرب سفره درآمد خود از فروش اسلحه را در ميدان جنگ اوكراين پهن كرده است.