ائتلاف دریایی ایران و کشورهای عربی؛ پایان سلطهگری آمریکا بر منطقه
شبکه المیادین در گزارشی نوشت که اعلان تشکیل ائتلاف بینالمللی از سوی تهران علیرغم تحریمهای غرب و در سایه پیشرفت صنعت نظامی و رونمایی از نسل جدید پهپاد و موشک نقطهزن مانند موشکهای «خیبر» و «فتاح»، برگ برندهای برای این کشور به شمار میرود و نشاندهنده قدرت بازدارندگی بیسابقه ایران در منطقه است و همین امر باعث شد که فرمانده ناوگان پنجم آمریکا سکوت خود را بشکند و بهطور علنی و گزنده از این گام انتقاد کند.
در این گزارش آمده است که ایران علیرغم تحریمهای غربی و آمریکایی با گامهای محکم و ثابت در حال پیشرفت است و به طور همزمان تحرکاتی انجام داده است که تحولات دیپلماتیک سریع درخصوص کشورهای منطقه ایجاد کرده است، این تحرکات منجر به نگرانی گسترده آمریکا شده است، آمریکایی که پیش از این به تنهایی بر منطقه سیطره داشت، همین امر باعث شد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شتابزده به منطقه بیاید تا شاید بتواند بخشی از نقش از دست رفته آمریکا را بازگرداند.
نویسنده آورده است: سردرگمی و شتابزدگی آمریکا در منطقه بهخاطر این است که برخی کشورهای عربی و حاشیه خلیجفارس(فارس) گامهای عملی برای ایجاد شراکت با ایران و محافظت از خود اتخاذ کردهاند زیرا بعد از سالهای زیاد متوجه فریبکاریهای آمریکا شدهاند؛ آمریکایی که تلاش میکرد عربستان را قانع کند تا با رژیم صهیونیستی سازش کند. بزرگترین نگرانی آمریکا زمانی نمایان شد که تهران و ریاض با هم توافق کردند و روابط دیپلماتیک خود را گسترش دادند، همچنین اخیرا گزارشهایی مبنی بر تلاش برای تقویت روابط ایران و مصر منتشر شده است و همه این تحولات برای آمریکا و رژیم صهیونیستی نگرانکننده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بعد از تجربه عملی، کشورهای عربی به این درک رسیدند که نباید تمام تخممرغهای خود را در یک سبد قرار دهند و دولت آمریکا دیگر چتر حمایتی آنها نیست و بهتر است مشکلات خود با ایران را حل کنند و به دنبال منافع مشترک گستردهتری باشند. آنها متوجه شدند که دل بستن به وعدههای توخالی آمریکا بینتیجه است به همین دلیل به فکر حل کردن مشکلات خود با ایران افتادند و امضای توافقات میان کشورهای عربی و روسیه و چین در همین راستا انجام شد.
در ادامه این گزارش آمده است که آمریکا تمام توان خود را به کار خواهد گرفت تا اجازه ندهد ائتلاف جدید میان ایران و کشورهای عربی تشکیل شود اما با توجه به تحولات جدید واشنگتن موفق به این کار نخواهد شد زیرا برخی کشورها که ایران را در دایره دشمنان خود قرار داده بود اکنون با تهران روابط برقرار کرده و آن را همپیمانی مهم و ضروری میداند.
نویسنده آورده است: اعلان ایران در تشکیل ائتلاف دریایی بینالمللی نقطه تحولی مهم و قوی در ایجاد امنیت مشترک برای کشورهای منطقه است و طبق معمول تهران با این اقدام آمریکا را سردرگم و تمام محاسبات آن را برهم خواهد زد. تشکیل این ائتلاف منجر به خشم رژیم صهیونیستی نیز خواهد شد زیرا این رژیم از هر فرصتی استفاده کرده است تا دیگران را علیه ایران و برنامه هستهایاش تحریک کند اما با توجه به اختلاف رویکردهایش با آمریکا درخصوص چگونگی تعامل با ایران از انجام هرگونه اقدام نظامی عاجز است، آمریکا در تعامل با ایران همچنان گزینه دیپلماسی را بر گزینه نظامی ترجیح میدهد و به دنبال توافق با ایران است، حتی اگر این توافق جزئی باشد و تنها احیای برجام را تضمین کند.
در پایان این گزارش تاکید شده است: تشکیل ائتلاف دریایی یک پروژه امنیتی مشترک میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج(فارس) است و تحقق این امر ضربه سختی به منافع اسرائیل در منطقه خواهد زد، این ائتلاف همچنین منجر به افزایش قدرت ایران در منطقه و شکست سلطه آمریکا خواهد شد.
اخیرا امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه «ائتلاف جدید دریایی با کشورهای منطقهای و فرامنطقهای در حال شکلگیری است» یادآور شد: ائتلاف دریایی که قبلا با روسیه، چین، عمان و پاکستان شکل گرفته بود امروز در حال گسترش است. این ائتلاف با کشور هند و با کشورهای منطقه از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین و عراق به زودی شکل میگیرد. با شکلگیری این ائتلاف به زودی شاهد عاری بودن منطقه از هرگونه نیروی غیرموجه خواهیم بود.
پیشتر، خبرگزاری وام امارات متحده عربی گزارش داده بود که وزارت امور خارجه امارات در بیانیهای اعلام کرد که امارات دو ماه پیش از مشارکت خود در ائتلاف «قدرت دریای متحد» خارج شده بود.