kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۷۱۲
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۸
شرکت بازرگانی دولتی:

خرید گندم از کشاورزان ۲۶ درصد افزایش یافت

 
 
 
شرکت بازرگانی دولتی اعلام کرد: خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ از ابتدای سال جاری تا روز شنبه 20 خرداد به میزان 3 میلیون و 700 هزار تُن گندم از کشاورزان کشور خریداری شده است که این میزان نسبت به بازه زمانی سال گذشته، 770 هزار تُن معادل 26 درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، به‌ترتیب، سهم استان خوزستان از گندم‌های خریداری‌شده، یک میلیون و 698 هزار تُن (46 درصد)، استان فارس 475 هزار تُن (13 درصد) و استان گلستان 389 هزار تُن (10 و نیم درصد) بوده و در مقابل، به‌ترتیب استان‌های ایلام بیش از 5 و نیم برابر، کرمانشاه بیش از 3 برابر، کهگیلویه‌ و بویراحمد حدود دو و نیم برابر و سیستان‌وبلوچستان بیش از دو برابر، نسبت به سال گذشته رشد خرید گندم داشته‌اند.
25 هزار و 582 میلیارد تومان، معادل 46 درصد از پول خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شده است و پرداخت مابقی مطالبات کشاورزان نیز در دستور کار قرار دارد.
در همین رابطه رئیس ‌بنیاد ملی گندم‌کاران هم با ‌اشاره به آمار کشت گندم در کشور به خبرگزاری صدا و سیما گفت: بخشی از موضوع گندم مربوط به تولید و بخشی دیگر در حوزه خرید است. میزان تولید بر اساس شرایط جوی و پراکندگی بارندگی سال به سال و استان به استان متفاوت می‌شود.
 عطاءالله ‌هاشمی افزود: ایران نزدیک به ۴ میلیون هکتار کشت دیمی و ۲ میلیون هکتار کشت آبی دارد. در حوزه کشت آبی، تولید با کمترین نوسان تقریباً حدود ۵ درصد انجام می‌شود. اما در کشت‌های دیمی میزان تولید بستگی زیادی به بارندگی و شرایط جوی دارد. 
وی تصريح کرد: امسال وضعیت کشت مناسب بود و پیش‌بینی می‌شود نزدیک به ۱۲ میلیون تن گندم برداشت شود. 
رئیس‌ بنیاد ملی گندم‌کاران درباره آمار مصرف در داخل تاکيد کرد: آمارهای ارائه شده درباره میزان مصرف کشور کارشناسی و دقیق نیست. در کشور بین یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم مصرف صنایع بوده که از این عدد بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن برای تولید ماکارونی و باقی هم برای انواع کیک و نان شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه‌بر اینکه تمام این محصولات تولیدی برای مصارف داخلی نبوده و بخشی هم صادر می‌شود. بنابراین حداکثر نیاز این بخش به گندم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.