رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی اعلام کرد
تولید 61 محصول در حوزه امنیت غذایی با کمتر از یک دهم هزینه خارجی
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد در سال جاری 61 محصول در حوزه امنیت غذایی با کمتر از یک دهم هزینه خارجی تولید شده است.
سیدمجتبی خیام نکویی در نشست خبری دیروز خود با تشریح دستاوردهای سازمان تات اظهار داشت: واکسنهایی که سازمان تات در سال جاری تولید کرده 400 میلیون دلار برای کشور ارزش افزوده داشته و همچنین تولید بذور فناورانه هم 486 میلیون دلار برای کشور ایجاد ارزش افزوده کرده است.
وی همچنین با بیان اینکه 50 رقم سازگار و پرمحصول زراعی و باغی تولید شده و 7 هزار تن هستههای اولیه بذری تولید شده است افزود: در مجموع تولید این محصولات در سال جاری یک میلیارد دلار ارزش افزوده برای کشور ایجاد کرده است. یعنی اگر این محصولات تولید نمیشد مجبور بودیم برای واردات آنها یک میلیارد دلار ارز اختصاص دهیم.
این مسئول در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه هزینه تولید این محصولات در داخل کشور چقدر بوده است؟ گفت: هزینه تولید اینها کمتر از 100میلیون دلار یعنی کمتر از یک دهم هزینه وارداتشان بوده است.
وی در ادامه با اعلام اینکه ظرفیت استقرار
2 هزار شرکت دانشبنیان را در دهکدههای علم و فناوری بخش کشاورزی داریم افزود: ما آمادگی داریم 600 دانش فنی را در بدو امر به صورت رایگان به شرکتهای نوپای دانشبنیان ارائه کنیم.
میزان بذور وارداتی
خیام نکویی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار کیهان درباره میزان بذور وارداتی چقدر است؟ گفت: حدود 6 هزارتن معادل 175میلیون دلار بذر وارد میکنیم که نیم از عدد واردات فقط به بذور سبزی و صیفی اختصاص دارد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی البته تاکید کرد: برای کاهش وابستگی به واردات در این بخش الان 4 شرکت بخش خصوصی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در تولید بذور سبزی و صیفی فعال شدهاند که پیشبینی میکنیم سال آینده از میزان واردات در بذور سبزی و صیفی کاسته شود.
الگوی کشت نیاز به زمان دارد
وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما درباره نتایج الگوی کشت اظهار داشت: سند الگوی کشت پس از نیم قرن معطلی امسال رونمایی شده و لذا ما نباید در سال نخست اجرای این سند انتظار معجزه از آن داشته باشیم.
خیام نکویی با تاکید بر اینکه اگر کشاورزان آماده اجرای سند الگوی کشت نباشند ما موفق نخواهیم بود افزود: برای اجرای کامل این سند نیاز
به 130 هزار میلیارد تومان اعتبار است که قرار است در قالب حمایتهای تشویقی داده شود و اجرای کامل آن هم حداقل 5 تا 6 سال زمان خواهد برد.
این مسئول در عین حال، اجرای طرح الگوی کشت را بسیار مهم خواند و گفت: با اجرای این طرح تا 90 درصد در 15 محصول اساسی خودکفا خواهیم شد. همچنین با اجرای آن 2.2 میلیارد دلار صرفهجویی ارزی رخ خواهد داد و تولید محصولات آببر کاهش یافته و به سمت محصولات اساسی سوق مییابد.