تحریم دارویی علیه بیماران ایران در تاریخ بیسابقه است
به گزارش وبدا، بهرام عین اللهی در نشستی با نمایندگان سازمانهای بینالمللی مقیم ایران که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: اعمال تحریمهای غیر قانونی، مربوط به قرون وسطی و عقبگرد به آن دوران است که سازمانهای بینالمللی باید در جهت رفع محدودیتهای اعمال شده از سوی نظام سلطه به کشورهای مستقل کمک کنند.
عین اللهی با بیان این که اعمال تحریمها دیگر جواب نمیدهد، افزود: مردم ایران در صورتی به سازمانهای بینالمللی اعتماد بیشتری خواهند کرد که کارکرد و خروجی داشته باشند؛ به خصوص که وجود تحریمها باعث میشود این سازمانها نتوانند به وظایف اصلی خود عمل کنند. البته تحریمها دوام نخواهد داشت و تنها سوابق ومواضع سازمانهای بینالمللی نسبت به این محدودیتهاست که در تاریخ و اذهان عمومی باقی میماند.
وی تاکید کرد: در طول تاریخ سابقه نداشته که بیماران را تحریم کرده باشند که این کار نسبت به بیماران ایرانی انجام شد؛ کاری ناجوانمردانه که در هیچ فرهنگ و دین و آیینی مرسوم نبوده است و ما انتظار داریم که سازمانهای بینالمللی، رسالت ذاتی و اخلاقی خود را نشان دهند چراکه سلامت نباید مشمول تحریم شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا و نظام استکبار در تاریخ، ثبت میشود، گفت: اخیرا گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به ایران چاپ و ارائه شد که در آن، آثار مخرب تحریمها بر خدمات بهداشتی، درمانی، دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی، روشهای تشخیصی، پژوهش و همکاریهای دانشگاهی احصا شده است.
عین اللهی بیان داشت: برخی از شرکتهای خارجی تحت تاثیر تحریم از فروش دارو و تجهیزات پزشکی به ایران امتناع میورزند که رفتاری غیراخلاقی و غیرانسانی است.
وی افزود: در فرهنگ ما وقتی فردی بیمار میشود، به ملاقات او میروند و به بیمار کمک میکنند که امیدواریم این فرهنگ در جهان، رواج یابد. البته تفکر مردم جهان با حاکمان زورگو تفاوت دارد و تحریمها در شرایط کنونی از نظر هیچ ملتی، قابل قبول نیست.
خودداری برخی شرکتهای خارجی به بهانه تحریم از فروش دارو به ایران
رئیسسازمان غذا و دارو هم در این نشست گفت: تعدادی از بیماران به دلیل محدودیتها و اعمال تحریمهای ناجوانمردانه به دارو دسترسی ندارند و برخی شرکتهای خارجی به بهانه تحریم از فروش دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی به ایران خودداری میکنند.
سید حیدر محمدی ضمن تقدیر از سازمانهای بینالمللی بابت کمک در تامین بخشی از دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک در کشور اظهار داشت: ارتباط ما با سازمانهای بینالمللی مستقر در ایران مناسب است و لیست اقلام مورد نیاز به این سازمانها ارائه میشود تا در حد توان خود به بیماران ایرانی کمک کنند.
محمدی افزود: در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد از داروهای مورد نیاز کشور، تولید داخلی است و اگر صنایع دارویی کشور چنین توانمندی نداشتند، مشخص نبود با اعمال تحریمهای ناجوانمردانه چه سرنوشتی داشتیم؟
وی تاکید کرد: در تامین بسیاری از محصولات نهایی دارویی به ویژه در مسیر انتقال ارز، سیستم بانکی وابسته به تحریم، هزینه بالا و طولانی شدن مسیر انتقال ارز مشکلاتی وجود دارد در حالیکه بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، هیچ دخالتی در سیاستهای خصمانه دشمنان ندارند.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بارها مشکلات تامین دارو را به گوش شرکتهای خارجی تولیدکننده رسانده ایم اما برخی از آنها از فروش دارو برای بیماران ایرانی خودداری میکنند که کمک سازمانهای بینالمللی برای تامین داروهای مورد نیاز بیماران میتواند راهگشا باشد و از طرفی از نمایندگان این سازمانها میخواهیم که مشاهدات خود را در مجامع بینالمللی مطرح کنند تا همگان بدانند که تحریمها به بیماران ایرانی آسیب رسانده است.