با وجود افزایش قیمت گوشت
صادرات دام همچنان ادامه دارد!
قیمت گوشت افزایش یافته است اما مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: علی رغم آنکه صادرات دام کمابیش در حال انجام است، اما میزان آن در برابر صادرات رقمقابل توجهی نیست!
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، افشین صدردادرس درباره صادرات دام خبر داد: بنابر آخرین آمار ۶۰ تا ۷۰ هزار راس دام صادر شده که در مقایسه با مازاد رقم قابل توجهی نیست.
او افزود: با توجه به روند کند صادرات، قیمت دام در بازار داخل افزایشی نخواهد داشت. اما در خصوص نرخ گوشت نمی توان اظهار نظری داشت چرا که بازار گوشت دست فعالان بازار است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: در شرایط کنونی قیمت دام و گوشت تناسبی به یکدیگر ندارد و گرانی گوشت را نباید گردن دام زنده انداخت چراکه قیمت دام زنده افزایش نداشته است.
دادرس افزود: طی ماه های اخیر خرید تضمینی از دامداران اتفاق نیفتاده و آنچه اتفاق می افتد خرید حمایتی است. خرید تضمینی مستلزم مراحل قانونی و تصویب قیمت در شورای قیمت گذاری است درحالیکه قیمت خرید حمایتی بر مبنای تصمیمات جهاد استان ها انجام می شود و آن هم به سبب پر بودن سردخانه ها و تهاتر با نهاده به کندی پیش می رود.
او افزود: قیمت کنونی هرکیلوگرم دام ۶۸ تا ۷۳ هزار تومان است که براین اساس عرضه گوشت به نرخ بالاتر از ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان گرانفروشی است.
صادرات دام عامل گرانی گوشت
گفتنی است، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در هفته گذشته با اشاره به افزایش قیمت گوشت گفت: صادرات میتواند یکی از عوامل افزایش قیمت دام زنده باشد، زیرا به انتهای سال رسیدهایم و هرچه دام داشتیم، ذبح شده و دامداران به خاطر گرانی علوفه نیز دام را نگه نداشتهاند.
علیاصغر ملکی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز اظهار کرد: قیمت گوشت از اواسط هفته گذشته روند افزایشی داشته، زیرا دام زنده در شهرستانها نیز گران شده است. طبیعتا هر مقدار که قیمت دام زنده افزایش یابد گوشت هم به تبع آن گران میشود.
وی در پاسخ به اینکه برخی از دامداران میگویند افزایش قیمت گوشت قرمز و دام زنده تناسبی با یکدیگر ندارد و چون دام زنده از اسفندماه سال گذشته افزایش چندانی نداشته گوشت قرمز هم نباید در این حد گران شود، گفت: دام زنده سبک در شهرستان کیلویی ۸۰ هزار تومان شده است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اضافه کرد: امروز گوشت قرمز در میدان بهمن برای مغازهداران کیلویی ۱۷۵ تا ۱۸۰ هزار تومان هزینه در پی داشته و مغازهدارها نیز میتوانند این گوشت را با اعمال سود متعارف ۱۰ تا ۱۲ درصدی خود، به فروش برسانند.
ملکی با اشاره به اینکه تقاضای خرید گوشت خوب نیست، گفت: صادرات میتواند یکی از عوامل افزایش قیمت دام زنده باشد، زیرا به انتهای سال رسیدهایم و هرچه دام داشتیم، ذبح شده و دامداران به خاطر گرانی علوفه نیز دام را نگه نداشتهاند.
گفتنی است، مشاهدات میدانی حاکی از افزایش قیمت گوشت قرمز است؛ به طوری که هر کیلوگرم شقه گوسفندی در مغازههای سطح شهر حدود ۱۹۸ هزار تومان قیمت خورده است. این در حالی است که پیشتر قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی برای مصرفکننده کیلویی ۱۸۵ تا ۱۹۰ هزار تومان بود.
با توجه به اینکه بسیاری از مردم توان خرید گوشت شقه ای را ندارند، قیمت خرده فروشی بیشتر از نرخ شقه ای می شود. مسئولان باید توجه داشته باشند که وجود نگاه تجاری به مقوله غذا در کشورهایی چون آمریکا با وجود تولید نزدیک به 40 درصد غذای جهان موجب گرسنگی بیش از 50 میلیون نفر شده است.