kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۷۱۴
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۵
 وضعیت دموکراسی در آمریکا از نگاه آسوشیتدپرس

دموکراسی 9 درصدی در بزرگ‌ترین مدعی دموکراسی

 
 
 
پس از حادثه حمله به ساختمان کنگره آمریکا از سوی معترضان این کشور، یک رسانه آمریکایی به‌ سراغ مردم این کشور رفته تا نظر آنها را درباره «وضعیت دموکراسی» جویا شود و در این بین به نتایج قابل‌تاملی رسیده است!
حادثه حمله به کنگره آمریکا از سوی هواداران ترامپ به تعبیر برخی از ناظران داخلی این کشور، حادثه‌ای از سر غیظ و غضب بود که چند هفته بعد هم فروکش کرد و آب از آب هم تکان نخورد. اما بسیاری دیگر از سیاستمداران و اهالی رسانه در آمریکا، این حمله را اتفاقی بی‌نظیر تعبیر کردند که اولا علامت سؤال بزرگی را در برابر سازوکار «دموکراسی» در آمریکا قرار می‌دهد و در ثانی تبعات آن بعدها و به‌مرور جلوه‌گر خواهد شد. بماند که چهره‌های سرشناسی همچون نانسی پلوسی رئیس‌وقت مجلس نمایندگان این کشور، حمله به کنگره در زمانی که نمایندگان مشغول تایید نتایج آراء ریاست‌جمهوری بودند را حمله به «قلب دموکراسی» آمریکا خوانده بود. و یا برای هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق، این حادثه آن‌قدر سخت و تلخ بود که عوامل این حمله را «تروریست‌های داخلی» خوانده بود. 
اما حالا پس‌ از گذشت دو سال از زمان حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره و خلق تصاویری بی‌نظیر، آسوشیتدپرس سراغ مردم آمریکا رفته تا بپرسد که نظر آنها درباره وضعیت دموکراسی در کشورشان چیست؟ و اینکه آیا دموکراسی در آمریکا واقعا همانی است که مردمان این کشور آن را انتظار دارند یا خیر؟
نظرسنجی که به صورت مشترک از سوی آسوشیتدپرس و مرکز «تحقیقات امور عمومی نورک» انجام شده، اعتراف می‌کند که تنها ۹ درصد از آمریکایی‌ها به وضعیت دموکراسی در کشورشان باور دارند و تصور می‌کنند که مردم‌سالاری به نحو احسن در کشورشان اجرایی می‌شود. در مقابل آماری به میزان ۵۲ درصد، تاکید می‌کند که آمریکا در ریل دموکراسی قرار ندارد و اینکه نمی‌توانند کشورشان را دولتی دموکراتیک بخوانند! جمهوری‌خواهانی که هنوز هم خاطرات انتخابات ۲۰۲۰ میلادی آنها را آزرده‌خاطر می‌کند و برخی از آنها همچنان قویا معتقدند که در انتخابات تقلب صورت گرفته، سهم بیشتری در این عدم‌ اعتماد دارند. به گفته ۶۸ درصد از جمهوری‌خواهان حاضر در این نظرسنجی، دموکراسی در آمریکا در عمل محقق نشده است. چشم‌انداز عملکرد دموکراسی در آمریکا از دیدگاه هم‌حزبی‌های جو بایدن به ۴۰ درصد کاهش یافته است. در این نظرسنجی همچنین قید شده است: «تنها یک چهارم از آمریکایی‌ها به نحوه انتخاب پست‌های کلیدی در کشورشان خوشبین‌‌اند». همچنین بنا بر نتایج این نظرسنجی، بخش قابل‌توجهی از شهروندان آمریکا درباره مشروعیت انتخابات در کشورشان تردید دارند. ۵۸ درصد از جمهوری‌خواهان هنوز هم اصرار دارند که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰، فاقد مشروعیت بوده است. بخش دیگری از این تحقیقات میدانی هم ناظر به تحولات آینده در فرآیند سیاسی آمریکا است‌. 
سنجش افکار عمومی آمریکا نشان می‌دهد که ۴۷ درصد از آمریکایی‌های جمهوری‌خواه با نسبت بسیار زیادی از نگرانی، به شمارش دقیق آراء در انتخابات آتی میاندوره‌ای کنگره بی‌اعتمادند.