قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و باغی اعلام شد
به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر جهاد کشاورزی مصوبه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی و باغی و سیاستهای حمایتی دولت در این زمینه را اعلام کرد.
متن کامل مصوبه ابلاغی از سوی وزیر جهاد کشاورزی به شرح زیر است:
به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصول قانوناساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه یک هزار و سیصد و نود و نه به شماره 180/67826 مورخ 12/9/1399 مجلس شورای اسلامی، شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در جلسه مورخ 9/6/1401 تصویب کرد. در اجرای قانون مذکور، بسته سیاست حمایت قیمتی و غیرقیمتی محصولات دانه کلزا و سویا برای سال زراعی 1401-1402 به شرح ذیل تعیین میشود:
1)به منظور تقویت و ایجاد انگیزههای توسعه کشت قراردادی کلزا و سویا، یارانه کاشت برای تامین بخشی از هزینههای کود و بذر معادل 20هزار ریال به ازای هرکیلو گرم در نظر گرفته میشود.
2)کشاورزان تولیدکننده دانه کلزا و سویای مشارکتکننده در طرح کشاورزی قراردادی نسبت به سایر تولیدکنندگان تخفیفی بیشتر معادل (20درصد) از حق بیمه سهم کشاورزان برخوردار خواهند بود.
همچنین قیمت خرید تضمینی دانه کلزا و سویا به شرح جدول ذیل تعیین میشود؛ دانه کلزا با دو درصد ناخالصی و 10 درصد رطوبت؛ هرکیلوگرم 220 هزار ریال(22 هزار تومان) و دانه سویا با دو درصد ناخالصی و 12 درصد رطوبت؛ هر کیلوگرم 225 هزار ریال (22 هزار و 500 تومان). بدیهی است که جدول قیمت دانههای روغنی برحسب افت و رطوبت توسط وزارت جهاد کشاورزی با مشارکت سازمان برنامه و بودجه کشور تعیین میشود.
در اجرای بندهای «ت» و «ر» ماده (35) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به رعایت الگوی کشت ابلاغی توسط وزارت جهاد کشاورزی میباشد.
همچنین به منظور بهبود شرایط کیفی خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی، رعایت کامل استانداردهای مربوط الزامی بوده و انجام خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به داشتن بیمه محصول است.
به استناد ماده (61) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و ماده (36) آئین نامه اجرایی ورود، ساخت، فرمولاسیون و مصرف کودهای شیمیایی، زیستی، آلی و سموم دفع آفات نباتی، به منظور تولید محصولات سالم، خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به رعایت حد مجاز باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی است.
همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است منابع موردنیاز این مصوبه را از محل اعتبارات مصوب مربوط قانون بودجه سال 1402 کل کشور تامین کند. شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز به عنوان مباشر مکلف است در صورت حصول سود از محل فروش روغن و کنجاله با تأیید شورا، نسبت به پرداخت مبالغی تحت عنوان مابه التفاوت به این گروه از تولید کنندگان اقدام کند.
پیش از این نرخ خرید تضمینی گندم، سویا، کلزا، جو، ذرت و چغندر قند اعلام شده بود و در اعلام جدید؛ قیمت انواع برنج، سیب زمینی، پیاز، حبوبات، ذرت خوشه ای، آفتابگردان، گلرنگ و محصولات باغی تعیین شده است.
پرداخت مطالبات گندمکاران تا فردا
پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور و بهبود معیشت روستاها دارد.عطاءالله هاشمی؛ رئیسبنیاد ملی گندمکاران در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه فصل کاشت گندم تا چند روز آینده در استانهای شمال غربی و سردسیر آغاز میشود، گفت: دولت قول داده که تا آخر هفته جاری مطالبات گندمکاران را تسویه کند. وی با اشاره به اینکه ۱۲ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران همچنان باقی مانده است، افزود: تاکنون حدود ۸۳ درصد از مطالبات تسویه شده است و امیدوارم که تا آخر هفته، قول دولت برای پرداخت باقیمانده مطالبات کشاورزان عملیاتی شود.