kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۸۸۷
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۰
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه پوشاک:

پوشاک ترکیه‌ای در حال حذف صنعت پوشاک ماست

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی پوشاک گفت: پوشاک ترکیه‌ای در حال حذف صنعت پوشاک ایران است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید افتخاری در نشست خبری اتحادیه تولید و صادرات نساجی پوشاک ایران، درباره صنعت پوشاک به‌عنوان قاچاق‌پذیرترین کالا در کشور گفت: به گفته فعالان این حوزه با تنها شناسه کالا هم نمی‌توان قاچاق بودن یا نبودن کالا را تشخیص داد و می‌بایست در این رابطه صندوق‌های مکانیزه راه‌اندازی شود.
وی با اشاره به اینکه کمر تولید پوشاک داخلی در حال شکستن است، افزود: روش‌های سیستماتیک قاچاق در گذشته با استفاده از راه‌های ته‌لنجی، کانتینری بود ولی با گذشت هر سال چند روش جدید برای ورود کالای قاچاق دیده شده است؛ در سال گذشته تناژی‌فروشی و ورود کالای بنگلادشی به کشور رونق گرفت.
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی پوشاک ادامه داد: در همسایگی کشور ما کشوری با مشکلات اقتصادی فراوان به نام ترکیه وجود دارد که در حال حاضر تمام چالش‌های اقتصادی خود را در حوزه‌های مختلف مسکن، مسافری، پوشاک و غیره با ایران برطرف می‌کند. در فضای مجازی به راحتی فروش کالای قاچاق ترکیه‌ای انجام شده و بدون هیچ کنترلی کالا طی سه روز به خریدار تحویل داده می‌شود؛ چه کسی مسئول پاسخگویی است؟
افتخاری با اشاره به اینکه ساختار حمل‌ونقل کشور نیز به سمت ترکیه مایل شده است، افزود: اگر پروازهای ترکیه و مشهد را همین الان نگاه کنید متوجه تفاوت آنها خواهید شد. روزانه قریب 100 پرواز از ایران به ترکیه می‌رود سؤال مطرح‌شده این است که این حجم از مسافر برای انجام چه کاری به ترکیه رفته و کالای قاچاق را به چه شکل و حجمی وارد کشور می‌کنند؟
ترکیه همیشه ایرانیان را دور می‌زند
او افزود: ترکیه در حال حذف صنعت پوشاک ایران است. با این وضعیت دولتمردان می‌گویند به سایر کشورها پوشاک صادر کنید؛ در حالی که ما حتی در بازارهای داخلی خود توانایی برخورد با فعالیت‌های غیرقانونی ترکیه‌ای‌‌ها را نداریم.
افتخاری با اشاره به نگرانی‌اش درخصوص انعقاد توافق‌نامه با کشورهای اروسیا گفت: طبق این قرارداد واردات و صادرات پوشاک از این کشورها آزاد می‌شود که متأسفانه ترکیه نیز با تمام آن کشورها تفاهم‌نامه دارد و با تعرفه صفر با آنها مبادله انجام می‌دهد، و مسئله اینجاست که دوباره ترکیه با استفاده از روش‌هایی کالای خود را از کشور ثالث وارد ایران خواهد کرد.
افتخاری حجم بازار صنعت پوشاک ایران را 8 میلیارد دلار خواند و گفت: اگر براساس گفته وزارت صمت بخواهیم تعداد شغل این صنعت را محاسبه کنیم به عدد یک میلیون و 600 هزار شغل خواهیم رسید؛ حال اگر طبق این گفته که میزان قاچاق پوشاک به مقدار جزئی رسیده و کاهش پیدا کرده است مابه‌التفاوت آن را محاسبه کرده و سپس از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تعداد نفرات مشغول به کار در صنعت پوشاک را استعلام بگیرید به راحتی عدد غیرواقعی مشخص می‌شود.
هجوم بنگلادش به صنعت پوشاک
این مقام مسئول در اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک با اشاره به حمله سال گذشته بنگلادش به صنعت پوشاک کشور گفت: بنگلادش با 20 میلیون اشتغال در حوزه پوشاک، دومین کشورصادرکننده دنیاست. این محصولات در بنگلادش مانده و فروش نرفته بود به همین خاطر به‌صورت تناژی و باارزش غیرواقعی به امارات آورده و سپس به کشور ما وارد کردند؛ نکته جالب اینجاست که در کشور ما کارمند مسلط به زبان بنگالی هم دارند.‌ همچنین معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت‌‌‌و‌گو با فارس با اشاره به اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تهران، تصریح کرد: در این طرح یک باند تهیه و توزیع اسکناس دلار تقلبی منهدم و 10 میلیون دلار اسکناس جعلی، کشف و ضبط شد.
مصطفی پورکاظم شایسته با اشاره به اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مردادماه امسال در تهران بزرگ، اظهار داشت: از تاریخ 24 تا 26 مرداد ‌امسال‌ طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اولویت کالای گمرکی، دخانی و ترانزیتی و نظارت و پایش انبارها و محل‌های دپوی کالا در تهران بزرگ اجرا شد. ‌در نتیجه اجرای این طرح،‌ مقدار قابل توجهی از انواع کالای قاچاق به ارزش بیش از 20 میلیارد ریال کشف و ضبط شد.