832 عملیات مقاومت در جنین و نابلس طی ماهی که گذشت
سرویس خارجی-
آمارها نشان میدهد که دو شهر جنین و نابلس در کرانه باختری همچنان صحنه بیشترین عملیات فلسطینیها علیه اشغالگران صهیونیست بودهاند.
در چند ماه گذشته در جریان تحولات فلسطین همواره نام دو شهر به طور ویژه مطرح میشود و این دو شهر در نوک پیکان مقاومت علیه رژیم اشغالگر قدس قرار دارند. صحبت از دو شهر جنین و نابلس است که این روزها به مرکز مقاومت در کرانه باختری تبدیل شدهاند. نقش این دو شهر در تداوم جنبش مقاومت فلسطین را در گزارش مرکز دادههای فلسطینی «معطی» نیز میتوان دید. این مرکز اعلام کرده است که در ماه اوت گذشته (مصادف با 10 مرداد تا 10 شهریورماه) ۸۳۲ عملیات مختلف مقاومتی در قدس و کرانه باختری به وقوع پیوست که کانون اصلی درگیریهای مسلحانه مبارزان مقاومت با اشغالگران اسرائیلی شهرهای جنین و نابلس بوده است.
این مرکز فلسطینی در گزارش خود میگوید که در عملیاتهای مقاومتی فلسطینیان که از جمله شامل ۷۳ مورد تیراندازی بوده است، حداقل ۲۸ نظامی و شهرکنشین اشغالگر اسرائیلی kdc زخمی شدند. براساس این گزارش در ماه گذشته میلادی، (مصادف با 10 مرداد تا 10 شهریورماه) ۹ فلسطینی نیز به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی به شهادت رسیده و ۶۲۱ نفر دیگر نیز زخمی شدند که عمده این تحولات در دو شهر جنین و نابلس صورت گرفته است.
مقاومت در جنین تمام نمیشود
با وجود آن که شهر جنین در شمال کرانه باختری فقط 40 هزار نفر جمعیت دارد، اما ساکنان فلسطینی این شهر به خوبی توانستهاند با انجام عملیاتهای مکرر خود، صهیونیستها را تحت فشار قرار دهند. این شهر تا قدس 75 کیلومتر فاصله دارد و از شرق با منطقه اغوار اردن و از جهت شمال با منطقه مرج بن عامر مرز مشترک دارد. با وجود کم بودن جمعیت جنین در زمان اشغال فلسطین در سال 1948 اما این منطقه وزنهای اقتصادی در بین شهرهای فلسطین محسوب میشود و جمعیت کل استان جنین به بیش از 256 هزار نفر میرسد.
همچنین مساحت جنین 21000 متر مربع است که پس از شهرهای الخلیل، نابلس، طولکرم و یطا پنجمین شهر بزرگ کرانه باختری محسوب میشود. در عین حال اهمیت شهر جنین از آن روست که این شهر نقطه به هم پیوستن راههای ارتباطی منتهی به حیفا، ناصره، نابلس و قدس بهشمار میرود. حتی از نظر تاریخی نیز، جنین به شهر مقاومت مشهور بوده و در دوران استعمار انگلیس، این منطقه همواره در برابر نیروهای غربی مقاومت کرده است. در سال 1918در جریان جنگ جهانی اول، اکثر اراضی فلسطین به اشغال انگلیس درآمد اما ساکنان جنین هرگز در برابر اشغالگران تسلیم نشدند. از سوی دیگر، نخستین حلقه مقاومت مسلحانه سازمان یافته در فلسطین از سوی شیخ «عزالدین قسام» از برجستهترین شخصیتهای مقاومت علیه اشغالگران انگلیسی در جنین شکل گرفت. وی حلقه مقاومتی خود را از کشاورزان جنین که به مقاومت و اصول آن ایمان داشتند انتخاب کرد. براین اساس با چنین پیشینهای عجیب نیست که شهر جنین در کنار نابلس این روزها کانون مقاومت علیه اشغالگران صهیونیستی به شمار میرود و بیشترین آمار درگیریهای مسلحانه با اشغالگران نیز مربوط به دو شهر جنین و نابلس باشد. حتی در تازهترین تحولات نیز، منابع خبری روز پنجشنبه اعلام کردند که مبارزان مقاومت فلسطین پس از یورش اشغالگران اسرائیلی به شهرک برقین در جنین، با آنها وارد درگیری مسلحانه شدیدی شدند. گفته شده در این درگیری صدای شلیک گلوله هم به گوش رسیده است.
ادامه مقاومت در الخلیل
علاوهبر جنین، روز پنجشنبه و جمعه شهر الخلیل نیز صحنه درگیری میان فلسطینیها با صهیونیستها بود. در همین ارتباط گزارش شده است که یکی از ساکنین سرزمین اشغالی در الخلیل هدف عملیات یکی از جوانان مقاومت فلسطین قرار گرفت و در این عملیات که در بیت عینون در شرق الخلیل صورت پذیرفت یک صهیونیست زخمی شد. از سوی دیگر همزمان منابع عبری زبان از دستگیری عامل فلسطینی این عملیات به دست نظامیان ارتش رژیم اسرائیل خبر دادند و ساعاتی بعد منابع فلسطینی تأیید کردند جوان فلسطینی عامل این عملیات در تیراندازی صهیونیستها به شهادت رسیده است. در عین حال وضعیت صهیونیست زخمی شده نیز وخیم اعلام شده است. با گذشت ۷۵ سال از اشغال فلسطین و ناامیدی مردم این کشور به آزادسازی سرزمین خود از راههای سیاسی و سازشگری، گرایش به مبارزه و حمایت از گروههای مقاومت که به دنبال آزادی فلسطین هستند، افزایش پیدا کرده و شهرهای مختلف در کرانه باختری و دیگر مناطق اشغالی فلسطین همواره شاهد انجام عملیاتهای شهادت طلبانه جوانان فلسطینی است.
اعتراضات ضد صهیونیستی به گوگل کشیده شد
از سوی دیگر، اعتراض به رژیم آپارتاید و نژادپرست تلآویو تنها محدود به فلسطین و کشورهای اسلامی نیست، بلکه حتی در آمریکا نیز تعدادی از کارکنان ابرشرکت اینترنتی گوگل که به قرارداد این شرکت با ارتش رژیم صهیونیستی اعتراض کردند و اعتراضاتی را با عنوان «نه به فناوری برای آپارتاید» شکل دادند.
شرکتهای فناوری از جمله «گوگل» و «آمازون» قرار است در یک قرارداد ۱.۲ میلیارد دلاری به نام «پروژه نیمباس» فناوریهای هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و سایر خدمات رایانه ابری را در اختیار رژیم موقت صهیونیستی و ارتش این رژیم قرار دهند و این اقدام با اعتراض کارکنان این دو شرکت روبهرو شده است. کارکنان معترض به قرارداد با رژیم صهیونیستی میگویند که گوگل با عرضه پیشرفتهترین فناوریها به رژیم صهیونیستی در جنایتهای شنیع این رژیم علیه مردم فلسطین همدستی میکند. «آریل کورن»، مدیر بخش بازاریابی گوگل که از جمله مخالفان ارشد پروژه نیمباس است روز سهشنبه استعفای خود از سمتش را به دلایل مرتبط با مخالفت با این پروژه اعلام کرد. جالب آنجاست که او که سابقه ۷ سال همکاری با گوگل را در کارنامهاش داشت. کورن و شماری از دیگر کارکنان شرکت گوگل بعد از استعفای او گروهی به نام «یهودیهای تبعیدی در بخش فناوری» تشکیل دادند و علی رغم تبار یهودی خود، اما بر مخالفت و مقابله با اقدامات ضدانسانی رژیم صهیونیستی تاکید کردند.