جبران کمبود معلم با استفاده از دانشجویان ممتاز دانشگاههای سطح یک
به گزارش ایرنا، رضا مراد صحرایی در نشست خبری خود اظهارداشت: ۲۵ هزار نفر در مهرماه سال ۱۴۰۱ جذب میشوند و همچنین ۲۵ هزار ورودی ۹۷ را به آموزش و پرورش تحویل میدهیم.
صحرایی افزود: باتوجه به بحران کمبود معلم در دوره ابتدایی، ۱۵ هزار معلم از بین دانشجومعلمان ترم هفت به وزارت آموزش و پرورش معرفی خواهند شد. همچنین در آزمون استخدامی امسال ۳۴ هزار و ۶۰۰ سهمیه اختصاص یافت که ۲۵ هزار نفر پذیرفته و به ما اعلام شده که یک سال دوره مهارتی میگذرانند، با توجه به نیاز فوری آموزش و پرورش این افراد اول مهر به کلاس درس میروند.
وی ادامه داد: دوره فشرده حضوری ۱۷۰ ساعتی از شهریور و از مهر تا اسفند دوره مجازی و حضوری برایشان برگزار میکنیم و در نهایت آزمون اصلح میدهند. سرپرست دانشگاه فرهنگیان بیان داشت: ۷۵ هزار معلم جدید در مهرماه وارد کلاسهای درس میشوند. علاوهبر این استخدامیهای سالهای پیشین تحت عنوان قانون تعیین تکلیف در حال گذراندن دورهها هستند و تا شرایط لازم را احراز نکنند، نمیتوانند وارد آموزش و پرورش شوند و بعضا برخی دو تا سه سال است که منتظر هستند.
صحرایی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش به ۱۰۰ هزار معلم نیاز دارد که تعدادی را به روشهای دیگر جذب میکند و حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار معلم نیاز فوری دارد.
وی عنوان کرد: تقاضای ما این است که استخدام با نگاه به آینده صورت گیرد. آمادگی داریم طرح شهید آشتیانی را از مهر آغاز کنیم که بر اساس آن ۳۰ هزار نفر را از میان دانشجویان ممتاز سال آخر دانشگاههای سطح یک انتخاب و گزینش کرده و آموزش میدهیم تا یک سال بعد وارد آموزش و پرورش شوند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به پرسشی درباره افزایش سقف سنی ورود به دانشگاه از ۲۴ به ۲۶ سال گفت: کارشناسان تعلیم و تربیت با این افزایش مخالفاند. سقف سنی ۲۲ سال بوده و بهترین سن را ۲۲ میدانم. کار کارشناسی کافی برای ۲۲ به ۲۴ نشده و اگر این موضوع کارشناسی شود، سن از ۲۴ سال دوباره به ۲۲ کاهش مییابد.
صحرایی افزود: ۹۵ درصد دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بین ۱۸ تا ۲۱ سال هستند و نمیتوان برای ۵ درصد تراز کشوری را به هم ریخت. افزایش سن به ۲۶ و بالاتر کار شایستهای نیست و نیازمند بررسی دقیق است.
وی ادامه داد: پذیرفته شدگان ماده ۲۸ نباید فورا سرکلاس برود، اما با توجه به نیاز برای جبران کمبود معلم، در کلاس درس حاضر میشوند.