kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۶۱۹
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۹
بانک مرکزی:

عرضه ارز افزایش یافت

 
 
 
طبق اعلام بانک مرکزی، عرضه ارز نسبت به تقاضا در بازه زمانی 17 تا 25 اردیبهشت در سامانه نیما و بازار متشکل ارزی پیشی گرفت.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عرضه ارز نسبت به تقاضا طی ۱۰ روز گذشته در سامانه نیما و بازار متشکل معاملات ارزی پیشی گرفت که این امر به معنای پوشش جامع نیازهای وارداتی و خرد اسکناس فراتر از تقاضای موجود است.
طی بازه زمانی یاد شده، حدود چهار میلیارد و 800 میلیون دلار توسط صادرکنندگان به صورت انواع ارز در سامانه نیما عرضه شد که از این میزان حدود یک میلیارد و 500 میلیون دلار مورد معامله قرار گرفت. این امر حاکی از عرضه کافی برای تأمین نیاز وارداتی است.
حدود ٨٠ میلیون دلار اسکناس از تاریخ ۱۷ الی ۲۵ اردیبهشت ماه
 ۱۴۰۱ در بازار متشکل معاملات ارزی، توسط بانک‌ها و صرافی‌ها عرضه شد که از این میزان حدود 38 میلیون و 500 هزار دلار معامله شده است. این امر حاکی از افزایش میزان عرضه اسکناس نسبت به تقاضاست.
آرامش در بازار ارز
اقدامات بانک مرکزی در افزایش عرضه ارز در کنار فعالیت‌های وزارت اطلاعات در مسدود‌سازی حساب‌های استفاده شده در خرید و فروش غیرمجاز ارز، موجب ایجاد آرامش در این بازار شده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزارت اطلاعات در روز‌های گذشته با همکاری بانک مرکزی و با دستور مقام قضائی، حساب‌های بانکی 454 نفر از عوامل غیرمجاز ارزی را در سطح کشور شناسایی و مسدود کرده است. در اقدام اخیر وزارت اطلاعات 9219 فقره حساب بانکی با گردش بیش از 60 هزار میلیارد تومان مورد بررسی قرار گرفته و مسدود شده است.
گفتنی است، مطابق با اظهارات مقامات بانک مرکزی و همچنین بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه خرید و فروش ارز خارج از شبکه بانک‌ها و صرافی‌های مجاز، قاچاق محسوب می‌شود. این‌گونه معاملات عمدتاً از طریق فضای مجازی و خارج از زمان فعالیت بازار رسمی صورت 
می‌گیرد.
 در این معاملات، افراد در پایان یک روز، در رابطه با قیمت ارز در روز آتی با یکدیگر وارد معامله می‌شوند؛ در واقع این افراد بر اساس پیش‌بینی‌هایی که از نرخ ارز در روز آینده دارند، کسب سود کرده یا دچار ضرر می‌شوند. اکثر این معاملات صرفاً روی کاغذ و به منظور نرخ‌گذاری کاذب و تغییر محاسبات بازارساز صورت می‌گیرد. این موارد غالباً تحت تأثیر اخبار نادرست خصوصاً در ایام تعطیلی بازار رسمی، اوج می‌گیرد و موجب افزایش تقاضا 
می‌شود.
معاملات غیرمجاز ارزی به عنوان ابزاری برای نوسان‌گیران و دلالان و در جهت افزایش انتظارات تورمی جامعه عمل می‌کنند و بازار ارز را تحت تأثیر سیگنال‌های نادرست، به شدت تهییج کرده و موجب التهاب بازار و افزایش قیمت ارز می‌شود.
پیش از این محسن زنگنه؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بازار غیررسمی با حجم بسیار ‌اندک خود به‌علت بی‌ضابطه بودن توانسته در کشور التهاب‌آفرینی کند، گفت: «متأسفانه این التهابات بعضاً به بازار حواله و سامانه نیما که عمده معاملات ارزی در آن صورت می‌گیرد نیز تسری پیدا می‌کند.»
تأثیرپذیری بالای بازار ارز از اخبار جعلی
کامران ندری؛ کارشناس اقتصادی، درباره تأثیرگذاری اخبار مثبت و منفی اقتصادی بر روند بازار ارز گفت:  بازار ارز نسبت به سایر قسمت‌ها سریع‌تر تأثیر می‌پذیرد بنابراین اقداماتی از قبیل انسداد حساب‌های بانکی غیرمجاز ارزی و رمزارز بر این حوزه کمی موثر خواهد بود ولی همچنان بازار ارز روند طبیعی خود را طی می‌کند.
او افزود: عمل به وظایف نهادهای نظارتی لازم است ولی پیش‌بینی‌های فعالان اقتصادی از آینده و همچنین روند عرضه و تقاضا نیز بر بازار ارز موثر است.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه معاملات غیرقانونی و فردایی به‌ سادگی قابل شناسایی نیست، گفت: البته مسدود‌سازی حساب‌های غیرمجاز و برخورد با معاملات غیرمجاز ارزی می‌بایست توسط نهاد‌های نظارتی انجام شود.