سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران از 21 اردیبهشت برپا میشود
نشست خبری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور یاسر احمدوند، رئیس نمایشگاه و علی رمضانی، قائممقام نمایشگاه کتاب تهران، در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
احمدوند در این نشست گفت: برپایی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران به معنای غلبه آگاهی و سلامتی بر بیماری و مرگ است، نشانه دیگری از زایندگی و پویایی فرهنگی کشور ما. در دوران فراگیری بیماری نامبارک و منحوس کرونا حوزه فرهنگ هم آسیبها و صدمات بسیاری دید، اما مجموعاً آمار و ارقام تولیدات فرهنگ هم قابل اعتنا و افتخار است. در سال گذشته رکورد عناوین منتشر شده کتاب در سال با رقمی نزدیک به ۱۱۳ هزار عنوان کتاب، شکسته شد و این نشانه فعالیت و تلاش گروه کثیری از تولیدکنندگان اعم از پدیدآورندگان، ناشران و همه دستاندرکاران تولید انتشار و عرضه کتاب به شمار میرود.
وی ادامه داد: رویکرد دولت در حوزه فرهنگ ایجاد بستر و امکان گسترده برای انتشار افکار و عقاید و آرای مختلف است. به جز موارد اندکی که محتوا دلآزار و خشمانگیز باشد، رویکرد عمومی بر ایجاد امکان حداکثری برای انتشار آثار و اندیشههای مختلف است. حتماً در نمایشگاههای کتاب میزبان حضور گسترده مردم و نمایش علاقهمندی به حوزه فرهنگ و دانش خواهیم بود.
احمدوند گفت: همزمان با نمایشگاه در مصلی که میزبان هزار و ۷۰۰ ناشر در قالب فیزیکی است؛
۱۷۰ ناشر از کشورهای خارجی نیز حضور دارند. در مجموع دو هزار و ۸۰۰ ناشر کتابهای تولیدشده ۱۰ سال گذشته را عرضه خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران، قدم بزرگی برای عدالت فرهنگی به شمار میرود.
علی رمضانی نیز در این نشست گفت: اردیبهشتماه سال ۹۸، آخرین دوره نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد؛ به همین دلیل اکنون نوعی تشنگی و رغبت عمومی در بین ناشران و مردم برای نمایشگاه کتاب وجود دارد، البته سختیهایی نیز در این زمینه وجود دارد. ما امیدواریم نمایشگاه کتاب را الگوی برتر زیست با کرونا قرار دهیم.
وی افزود: مجموع فعالیتهای فرهنگی گستردهای در نمایشگاه تدارک دیده و تدابیر ویژهای برای رعایت موازین بهداشتی اتخاذ شده است. طبق شیوهنامههای اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا امکانات مناسبی تدارک دیده شده است. شعار این دوره با توجه به این رویکرد انتخاب شده است. «با کتاب سلامتیم»؛ به معنای این است که دانش شاخصه اصلی سلامت یک جامعه به شمار میرود.