kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۹۷۷۲
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۶
۱۹ استان بدون فوتی؛ 5 استان با ثبت یک مورد فوت

شناسایی ۱۹۹۴ بیمار جدید کرونایی،33 نفر دیگر جان خود را از دست دادند

 
 
 
 
مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای آخرین وضعیت کرونا و واکسیناسیون عمومی علیه این بیماری را اعلام کرد.
به گزارش وبدا، در این اطلاعیه آمده است: «تاکنون ۶۴ میلیون و ۱۶۷ هزار و ۱۷۴ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۳۶۰ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۶۹۷ هزار و ۱۵۸ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۱۷۱ هزار و ۶۹۲ دُز رسید. در شبانه‌روز گذشته نیز ۲۹ هزار و ۲۳۸ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
از 25 تا ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۹۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۴۹ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۰۴ هزار و ۴۹ نفر رسید.
متاسفانه در طول این مدت، ۳۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۷۷۷ نفر رسید.
در شبانه‌روز گذشته در ۱۹ استان، هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی گزارش نشده و در پنج استان نیز، یک نفر جان خود را از دست داده است. استان‌های سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، سمنان، چهار محال و بختیاری، قزوین، بوشهر، خراسان شمالی، ایلام، مرکزی، اردبیل، یزد، کردستان، قم، همدان، البرز، خوزستان، مازندران و خراسان رضوی مرگ و میر ۰ و استانهای کرمان، لرستان، کرمانشاه، گلستان و هرمزگان مرگ و میر ۱ نفر داشته‌اند.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون و ۹۳۸ هزار و ۴۸۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. یک هزار و ۴۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تا‌کنون ۵۰ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۳۵۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۹۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.»
 کرونا هنوز تمام نشده است
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید براینکه تزریق دُز سوم واکسن کرونا در اولویت قرار گیرد، گفت: کرونا هنوز تمام نشده و احتمال اوج‌گیری آن دوباره وجود دارد.
مسعود مردانی در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهارداشت: با توجه به افزایش سفرهای نوروزی و دید و بازدیدهای مختلف در تعطیلات، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی کاهش یافته به همین دلیل از افرادی که دُز اول و دوم را تزریق کرده‌اند، می‌خواهیم برای دریافت دُز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و نسبت به این اقدام کوتاهی نکنند چرا که کرونا هنوز تمام نشده و احتمال اوج‌گیری آن دوباره وجود دارد. مردانی افزود: رفع محدودیت‌های کرونایی و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها نشان می‌دهد که وضعیت کرونا در کشور آرام است اما نباید از اوج‌گیری این بیماری که در چندین مرحله ما را غافل کرده است، آسان بگذریم؛ ضرورت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تکمیل روند واکسیناسیون بیش از گذشته نیاز است. وی با بیان اینکه بیشتر مرگ و میرهای کرونایی ناشی از بستری در بخش مراقبت‌های ویژه است، ادامه داد: اکنون میزان مراجعه سرپایی و بستری ناشی از بیماری کرونا در مراکز درمانی کاهش یافته و اگر مردم شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌ویژه استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، امید است که دوران همه‌گیری کرونا زودتر به پایان برسد. این متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد: دانش‌آموزانی که دچار علایم سرفه، سردرد و غیره هستند باید به مدرسه نروند و مدیران مدارس نیز در مورد حضور این دانش‌آموزان سخت‌گیری نکنند تا آنها دوران بهبودی را در منزل سپری کنند.
مردانی با بیان اینکه علائم اُمیکرون بسیار نزدیک به سرماخوردگی است، گفت: عمده افراد زمانی که این نشانه‌ها را در خود یا نزدیکان می‌بینند، بر این باور هستند که به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شده‌اند؛ اگر این علایم بیش از سه روز ادامه داشت، ابتلا به اُمیکرون قطعی است و باید به پزشک مراجعه و خود را قرنطینه کنند. به گفته وی، مدت زمانی که طول می‌کشد علائم بیماری در فرد مبتلا به اُمیکرون مشاهده شود در مقایسه با سویه‌های دیگر کوتاه‌تر بوده و این مدت زمان ممکن است کمتر از سه روز باشد و به یک هفته هم برسد.