کاهش قیمت گوجه فرنگی و سیب زمینی
رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: با کمک و همراهی کشاورزان و کامیونداران قیمت سیب زمینی و گوجه فرنگی کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاریها، مصطفی دارایینژاد در پاسخ به اینکه آیا قیمت برخی صیفیجات مانند گوجه فرنگی و سیب زمینی که هفته گذشته افزایش یافته بود کاهشی شد یا خیر؟ خبر داد: با کامیونداران مذاکره کردیم و ۱۰ درصد به کرایه آنها اضافه و مشکلات مرتفع شد. با کشاورزان نیز در مورد قیمت گوجه فرنگی صحبت کردیم. قرار شد که کشاورزان ۵۰ درصد محصولاتشان را داخل کشور عرضه و ۵۰ درصد را صادر کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر میوه و صیفیجات ما به کشورهای عراق، افغانستان، روسیه، عمان و قطر صادرات میشود. این محصولات را از مرز پاوه، مریوان، بانه و قصرشیرین صادر میکنیم. چون محصولات لب مرز قیمتش بالاتر از داخل بود کشاورزان راغب بودند بارشان را صادر کنند.
رئیس اتحادیه بارفروشان اضافه کرد: البته حق آنها هم بود چون سال گذشته ضرر بسیاری کردند. به همین جهت به آنها پیشنهاد دادیم که نصف محصولات در داخل عرضه شود و برای صادرات نصف دیگر به آنها کمک خواهیم کرد. اما باید صادرات به گونهای مدیریت شود که نظم و تعادل بازار داخلی از بین نرود. با این حال، چون صادرات کار کشاورز نیست به آنها بستهبندی و بارچینی و اقدامات لازم برای صادرات را آموزش دادیم.
دارایینژاد گفت: کامیونداران و کشاورزان همراه شدند و همه در کنار هم برای رفع مشکلات قرار گرفتیم. همین همراهی باعث شد که در گوجه فرنگی و سیب زمینی در میدان مرکزی میوه و ترهبار افت قیمت دو هزار تا سه هزار تومان داشته باشیم؛ به طوری که در روزهای گذشته در میدان مرکزی گوجه فرنگی از 9 تا ۱۲ هزار تومان به صورت عمده فروش رفت و در میدان تره بار هم 13 هزار و 500 تومان است. قیمت سیب زمینی کهنه شش هزار تا ۷۵۰۰ تومان و سیب زمینی نو نیز 9 تا ۱۱ هزار تومان شد.
او تصریح کرد: نوسانات قیمت گوجه فرنگی در بازار به دلیل صادرات و رو به پایان بودن فصل کشت در میناب است و با آمدن بار جیرفت از ابتدای ماه آینده قیمت این محصول تعدیل میشود چرا که تولید این محصول در جیرفت دو تا سه برابر سال گذشته افزایش یافته و قطعاً در میدان مرکزی میوه و ترهبار این محصول از ماه آینده با قیمتی کمتر از ۱۰ هزار تومان به فروش خواهد رسید.
گفتنی است، کشاورزان در گرانی و صادرات محصولات کشاورزی نقش چندانی ندارند و ربط دادن مسائل به آنها، آدرس غلط دادن است. در سالهای اخیر هر کیلوگوجه فرنگی همواره کمتراز یکهزار تومان و گاه 400 تا 500 تومان از کشاورزان خریداری و در شهرها به چند برابر قیمت فروخته شده است. به گفته اغلب کشاورزان سود اصلی به جیب کلان دلالانی میرود که مافیا نام دارند و وزارت جهادکشاورزی با همکاری نهادهای اطلاعاتی و امنیتی باید اتحادیهها و تشکلها را از عوامل آنها پاکسازی کند تا بازار آرامش یابد.