kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۵۲۷
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۱
همزمان با ادامه افت شاخص

کارشناس بورس: بازار سهام ارزنده شده است

 

در شرایطی که بورس همچنان روند کاهشی دارد برخی کارشناسان معتقدند بازار ارزنده است.
شاخص کل بورس در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه با افت ۱۳ هزار واحدی، باز هم به کانال ۱.۲ میلیون واحد سقوط کرد و در ارتفاع یک‌میلیون و 291 هزار و 665 واحد قرار گرفت. بورس پس از رشد بی‌سابقه در یکسال منتهی به مردادماه 99، وارد روند نزولی شد و تاکنون از این وضعیت خارج نشده است.
در این مدت قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها تا 70 درصد هم کاهش یافته و هرچند برخی از آنها بخشی از افت خود را پس گرفته‌اند، با این وجود همچنان در نرخ های پایین به سر می‌برند. در این وضعیت سهامداران بویژه افراد کم‌تجربه نگران دارایی خود هستند و دنبال فرصتی می‌گردند تا از بازار خارج شوند و هرچه فضای بی‌اعتمادی بیشتری در بورس بوجود می‌آید بر این تصمیم خود مصمم‌تر می‌شوند. از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند حداقل بخشی از بازار در حال حاضر ارزشمند است. در همین زمینه یک کارشناس بورس گفت: در حال حاضر قیمت عمده سهام در حداقل‌ها قرار دارد با توجه به شرایط بنیادی بازار و تورم بالا و دلار حدود 30 هزار تومانی و همچنین سودآوری عمده شرکت‌های بورسی و بالا بودن قیمت‌های جهانی کالاها و نیز تورم بالا در دنیا، واقعاً بازار سرمایه ایران ارزنده شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، احمد اتحادپور توضیح داد: در حال حاضر سهامی همچون فولاد مبارکه و ملی مس با «پی بر ‌ای» چهار واحدی معامله می‌شود که بسیار ارزنده است، اما متأسفانه اعتماد از بازار رفته است و بازار باید به شرایط تعادل و اعتماد برگردد.
وی تأکید کرد: دولت باید به صورت واقعی از بازار حمایت کند و در بودجه حمایتی از صنایع داشته باشد. دولت در فروش اوراق باید طوری رفتار کند که به بازار سرمایه ضربه وارد نشود.
یک کارشناس بورسی دیگر هم در مورد افزایش ضریب نفوذ بورس در کشور بیان کرد: در شرایط فعلی ضریب نفوذ بورس در کشور رشد کرده و 70 درصد جمعیت ایران در بورس حضور دارند که البته با احتساب آزادسازی سهام عدالت از سال گذشته است که تعداد زیادی از مردم کد بورسی گرفتند و وارد بورس شدند، اما همچنان حجم سرمایه‌ مردم در بورس کمتر است. در حالی که در دهه گذشته هم پس‌انداز مردم و هم تعداد جمعیت رشد کرده است.
مهدی محمودرباطی افزود: تعداد افراد حاضر در بورس افزایش یافته اما حجم ورود سرمایه به بورس قابل توجه نیست و براساس مطالعات، هنوز در ایران فرهنگ سرمایه‌گذاری و پس‌انداز مردم به سمت ملک، سپرده بانکی، طلا و ارز می‌رود و حجم اندکی از پس‌اندازها وارد بورس می‌شود. به گفته این کارشناس، در حال حاضر اعتماد مردم به دولت و فضای سیاست‌گذاری و سرمایه‌گذاری مولد منفی است، اما اگر ضریب نفوذ بازار سرمایه به تناسب گسترش زیرساخت‌ها و توجه به سرمایه‌گذاری در بخش حقیقی اقتصاد یعنی سرمایه‌گذاری در تولید باشد، اقتصاد هم از پس‌اندازها منتفع می‌شود و رشد ضریب نفوذ بورس می‌تواند مفید باشد.
محمودرباطی همچنین در مورد نحوه اداره شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت در بورس اظهار کرد: سازوکار مدیریت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و انتخابات و مجامع و هیئت ‌مدیره شرکت‌ها در دو سال گذشته دارای حاشیه‌های پررنگی بود و این وظیفه سازمان بورس است که سازوکار شفافی به وجود آورد. اگر شفاف نشود، محل مفسده است و امکان سواستفاده از منابع سهامداران عدالت وجود دارد. بنابراین مهم‌ترین دغدغه مدیریت بهینه در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی است.