kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۸۷۲
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۷
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

حملات بانیان وضع موجود به امید مردم با شبهه‌افکنی‌، تزریق یأس و ایجاد تردید

 

سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز پنجشنبه در گزارشی با عنوان «روياي اشتغال شايسته 14 ميليون نفري» ضمن شبهه افکنی و ایجاد تردید در وعده وزیر کار برای ایجاد اشغال نوشت: « اساسا براي ايجاد شغل در كشور نيازمند سرمايه‌گذاري‌هاي داخلي و خارجي هستيم. اگر سرمايه‌گذاري‌هاي مناسبي در كشور صورت گيرد شغل هم ايجاد مي‌شود در غير اين صورت رسيدن به اين هدف بسيار دشوار خواهد بود... متاسفانه طي پانزده سال گذشته جمع سرمايه‌گذاري‌ها مثبت نبوده.. اين عامل از مهم‌ترين عواملي است كه در ايجاد شغل موثر است، در صورتي‌كه سرمايه‌گذاري عمده‌اي در اين بخش صورت نگيرد امكان ايجاد اشتغال مناسب و پايدار در كشور هم فراهم نخواهد شد... ما براي ايجاد ۱۴ ميليون شغل مناسب دست‌كم نيازمند ۱۴۰ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري هستيم و اين ميزان منابع تنها براي مشاغلي است كه سرمايه‌بر نبوده و تنها كاربر هستند... در صورتي كه فعاليت‌هاي اقتصادي توسعه پيدا كند و سرمايه‌گذاري‌ها شتاب گيرند حدود ۴ سال طول مي‌كشد تا ثمره آن قابل مشاهده باشد... در شرايط فعلي و با چشم‌اندازي كه از اقتصاد وجود دارد رسيدن به رقم ۱۴ ميليون شغل شايسته كمي دور از واقعيت است.. در حال حاضر سرمايه‌ها در داخل كشور محدود است، به همين دليل سرمايه‌گذاري كافي نمي‌توان داشت و نگاه‌ها به جذب سرمايه از خارج از كشور است... سرمايه‌گذاري‌ها در ايران تحت تاثير تحريم‌ها قرار گرفته است... در صورتي كه به موضوع برداشتن تحريم‌ها هم خوشبين باشيم اين قضيه به اين معني نخواهد بود كه به سرعت سرمايه‌گذاري‌ها آغاز مي‌شود، چراكه اين قضيه تنها يكي از موانع سرمايه‌گذاري‌هاست.»
گفتنی است دولت برآمده از طیف مدعی اصلاح‌طلبی در زمان انتخابات سال ۱۳۹۲ راهکارهایی برای اشتغالزایی می‌داد و معتقد بود به سادگی مشکل اشتغال کشور را در اسرع وقت، حتی ۲ ماهه می‌تواند حل کند و همین طیف سیاسی رسانه‌ای با برجسته ‌سازی چنین وعده‌هایی رای مردم را دزدیدند اما در پایان کار، دولت متبوعشان ضعیف‌ترین عملکرد در ایجاد شغل در دولت‌های پیش از خود را به ثبت رساند. نکته قابل تامل اینکه رسانه‌های منتسب به طیف مدعی اصلاح‌طلبی در پایان کار دولت در اقدامی فضاحت‌بار ادعای ایجاد شغل و کاهش بیکاری در دولت تدبیر و امید را داشتند در حالی بر اساس ارقام و آمار مراجع رسمی آنچه ایجاد شغل و کاهش بیکاری نامیده میشد در اصل چیزی جز نابودی صدها هزار شغل، خروج نیروی کار از بازار و پیوستن جمعیت فعال به غیرفعالان بود.
حالا در شرایطی که تنها 4 ماه از آغاز کار دولت جدید گذشته و اقدامات و دستاوردهای مهم و بسیار مثبت دولت در همین مدت زمان کوتاه‌، امید به جامعه را باز گردانده است و مردم به حل مشکلات به ارث مانده از دولت قبل امیدوار شده‌اند، مدعیان اصلاحات که از مقصران و بانیان وضعیت کنونی جامعه هستند ظاهرا نمی‌خواهند مانند مردم به آینده‌ای خوش امیدوار باشند. نگاهی به برخی تیتر رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی نشان می‌دهد که این طیف ورشکسته از یک‌سو سعی می‌کند تمام مشکلات کنونی را گردن دولت سیزدهم بیندازند و از یکسو تمام هم‌وغم خود را به سنگ‌‌اندازی و چوب نهادن لای چرخ دولت گذاشته‌ است.
رشد اقتصادی صفر ماحصل مدیریت 8 سال دولت روحانی بر ایران
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: از سال ۱۳۹۰ که تحریم‌ها بر روی اقتصاد ایران سوار شد رشد اقتصادی ایران متوسط صفر درصد است، این عدد برای هر اقتصادی فاجعه بار است اما در ایران بدان کاملا بی‌توجهی می‌شود، وقتی اقتصادی رشد اقتصادی نداشته باشد لاجرم در اقتصاد جهانی جایگاهش را از دست می‌دهد و در بازار اقتصاد جهانی به گوشه رانده می‌شود. در داخل کشور نیز به سبب کوچک شدن اقتصاد رقابتی ناسالم بین ذی‌نفعان شکل می‌گیرد و درنهایت شما با یک وضعیت بغرنج رودررو می‌شوید.
ابتکار نوشت: سیگنال‌های کسری بودجه ناشی از افت درآمدهای و کوچک شدن اقتصاد سالهاست که داده می‌شود اما عدم اتخاذ به موقع یک سیاست انقباضی موجب شده است که رکوردهای نقدینگی جابجا شود و ما در انتهای سال به عدد ۴۵۰۰ هزار نقدینگی (حداقل) خواهیم رسید، در این مورد هم سیگناله‌ای ارائه شده از اقتصاد کلان دیده نمی‌شود و شرایط را بسیار بد کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: درخصوص شیب منفی سرمایه‌گذاری ثابت نیز دقیقا همین روند ادامه دارد، از سال ۱۳۹۰ روند سرمایه‌گذاری ثابت در ساختمان و ماشین‌آلات منفی است و این روند تا امروز ادامه دارد، این سیگنالی مهم است برای تغییر رویکرد اما خبری از تغییر رویکرد نیست.
مشکلات اقتصادی امروز و جابجایی مرزهای آمارهای اقتصادی کشور که ماحصل آن رشد صفر درصدی کشور بوده به دلیل عملکرد دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان است. مدعیان اصلاحات با شعار اینکه مشکلات کشور کلید دارد! تمام مسائل را به برجام ربط دادند و 8 سال بدون توجه به ظرفیت‌های داخلی، تولید داخلی و... صرفاً مشغول رانت و سیاست‌های خسارت‌باری مانند ارز 4200 تومانی و بده بستان‌های سیاسی در مسائلی مانند خصوصی‌سازی‌های بی‌ضابطه و... شدند.‌
ای کاش اصلاح‌طلبان سیگنال‌های اقتصادی آن روزها را برای رئیس‌دولت مورد حمایت خود هم می‌فرستادند! تا کشور کمتر متحمل خسارت و آسیب‌های غیرقابل جبران شود.
این جامه به تن مدعیان اصلاح‌طلبی زار می‌زند
روزنامه شرق در گزارشی به صحت و سقم تشکیل دولت در سایه توسط اصلاح‌طلبان پرداخته و نوشته: «شائبه تشکیل دولت در سایه حالا به اصلاح‌طلبان رسیده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که گویا در شورای مرکزی حزب کارگزاران در هفته اخیر پیشنهاد تشکیل دولت در سایه مطرح شد و گفته شد که این طرح براساس مصوبه کمیته سیاسی برای نقد عملکرد قوا در دستور کار این حزب قرار گرفته است؛ هرچند بعد از آن محمد عطریانفر، از اعضای ارشد این حزب، گفت که «حزب کارگزاران دولت سایه تشکیل نداده و چنین موضوعی مطرح نیست. این خبر اشتباه است.»
این روزنامه نوشت: «طرح دولت در سایه در سال‌های اخیر صرفا از سوی اصولگرایان مطرح شده است و مهم‌ترین چهره‌ای که در تمام دوره ریاست‌جمهوری حسن روحانی مدعی تشکیلش بوده، سعید جلیلی است؛ فردی که بعد از ناکامی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 این موضوع را کلید زد که البته به جز ادعای او و نزدیکانش مبنی‌ بر تشکیل دولت در سایه هیچ اقدام عملی یا کادر‌سازی خاصی مشاهده نشد و نقدهای جلیلی در تمام هشت سال دولت روحانی به سخنرانی‌هایش محدود بود.»
گفتنی است این جامه (یعنی تشکیل یک دولت در سایه با هدف نقد صادقانه به دولت کمک فکری به قوه مجریه) به تن اصلاح‌طلبان زار می‌زند چرا که برای این طیف هر اقدامی تنها زمانی معنا می‌یابد که خودشان تصدی امور را به عهده داشته باشند. لذا این جماعت چنان در مورد دولت در سایه و اهداف آن دچار کج‌فهمی هستند که در همین گزارش به سعید جلیلی اشاره می‌کند و می‌گوید چون او در انتخابات 1392 پیروز نشد به تشکیل دولت در سایه اقدام ورزید.
باز هم تبرئه دشمن و نشاندن ایران در جایگاه متهم!
روزنامه آرمان روز گذشته در مطلبی به قلم یک دیپلمات معلوم‌الحال نوشت: «به دلیل نگاه دولت رئیسی در دور هفتم مذاکرات ‌اندک اختلاف نگاه بین آمریکا و اعضای 1+4 درخصوص نحوه لغو تحریم‌ها و مهم‌تر از آن تعهدات هسته‌ای کنار رفته است. به خصوص میزان همبستگی، همسویی و همگرایی آلمان، فرانسه و انگلستان با ایالات متحده اکنون به بیشترین میزان خود رسیده است که بی‌شک از امروز با آغاز دور هشتم مذاکرات آن را به عینه خواهید دید.» گفتنی است مدعیان اصلاحات از جانب دشمن حرف می‌زنند. آنها برای تأمین منافع غرب در ایران پادویی می‌کنند و به آنها سواری می‌دهند. گردن‌کشی غرب را نادیده می‌گیرند، ایستادگی ایران بر حقوق پایمال شده خود در مذاکرات را برنمی‌تابند و واگذاری منابع قدرت کشور را پمپاژ می‌کنند. فرد مذکور، اخیرا در گفت‌وگو با آرمان حمایت ایران از محور مقاومت و نقش‌آفرینی ثبات‌آفرین منطقه‌ای ایران را تهدید غرب عنوان کرده و بعد به راحتی خواستار انعطاف (تعطیلی) در آن شده بود. به این دلالان فروش منافع ملی باید گفت فعالیت امنیت‌آور ایران در منطقه از مؤلفه‌های قدرت ایران است، ملک طلق شما نیست که درباره واگذاری آن گزافه بگویید. پیگیری قضایی و امنیتی این طیف وطن‌فروش و تأمین‌کننده نیاز دشمن بایسته است.